• US Open 2020 - taekwondo

          • Traja reprezentanti taekwondo zo Slovenska na prestížnom podujatí US Open 2020 a všetci traja študenti Strednej športovej školy v Košiciach.Už zajtra sa predstaví na jednom z najprestížnejších svetových podujatí Gabriela Briškárová - maturantka našej školy v kategórii seniorky -57kg. Jej spolužiak a kolega z reprezentácie SR Filip Švec, bohužiaľ po zranení z turnaja Slovenia Open 2020 sa nezapojí do turnaja, ale absolvuje aspoň plánované sústredenie v Salt Lake City. A poslednou zo zúčastnených bude mladučká kadetka Simona Pernischová v kategórii -47kg. Všetci traja z klubu Koryo TKD Slávia UPJŠ Košice, pod vedením trénera Mária Šveca - súčasného vedúceho referátu Športu a mládeže v Košiciach.Držte im prsty!!!

        • Vodné pólo
          • Vodné pólo

          • Perfektný víkend majú na druhom turnaji za sebou  naše ženy. V Žiline v treťom zápase porazili vysoko aj bratislavskú Sláviu UK 16:3, znova skórovala brankárka Kika Horváthová, z ktorej sa pomaly ale isto stáva obávaná strelkyňa. V šiestich zápasoch naše dievčatá skórovali 108x.

            Slávia UK vs ŠK OLYMPIA KOŠICE 3:16 ( 0:5, 1:4, 1:3, 1:4 )

            Piraňa SC Topoľčany vs ŠK OLYMPIA KOŠICE 3:27 ( 1:9, 1:4, 1:6, 0:8 )

            ŠK OLYMPIA KOŠICE vs PVK Vrútky 17:7 ( 5:2, 4:3, 5:0, 3:2 )

            Poradie:

            1. ŠK Olympia Košice 12 b

            2. Slávia UK Bratislava 8b3. PVK Vrútky 4b4. Piraňa SC Topoľčany 0b

        • Z bazénov s medailami
          • Z bazénov s medailami

          • Pomaly ale iste sa rozbieha súťažná časť novej plaveckej sezóny. 14.-tého februára t.r. sa v Bratislave za účasti 156 štartujúcich z 24 klubov uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v diaľkovom plávaní v bazéne. Výborne si na týchto majstrovstvách počínal Peter Rojtáš (VI.OA), ktorý sa na 5 km trati v kategórii juniorov umiestnil časom 1 hod 1:19.73 min na medailovom druhom mieste.

            Počas uplynulého víkendu sa uskutočnila Veľká cena Trnavy. V silnej konkurencii 317-tich štartujúcich z 30-tich klubov (SVK, POL) sa najviac darilo Sarah Čajbikovej (VI.OA), ktorá sa v disciplíne 200 m znak žien umiestnila na medailovom druhom mieste. Výrazné zlepšenia už na začiatku sezóny ukázal Kamil Kobilic (I.AG), ktorý pri každom štarte zlepšoval svoje najlepšie výkony. V prsiarskych disciplínach skončil tesne za medailovými umiestneniami a je na dobrej ceste zaradiť sa do juniorskej reprezentácie Slovenska.

             

        • Rastislav Jelínek majster Slovenska medzi mužmi
          • Rastislav Jelínek majster Slovenska medzi mužmi

          • Cez víkend sa konali v  Bratislave  majstrovstvá Slovenska v atletike mužov a žien.Rasťo si v skoku do diaľky výkonom 693cm vybojoval zlatú medailu. A ešte vo finále na 60m sa predstavil vedľa Jána Volka a obsadil 8.miesto. Vo finále na 60m sa predstavil aj minuloročný maturant Martin Fabian ,ktorý obsadil 5.miesto s výkonom pod hranicu 7,00 sekúnd - 6,99s. Najmladším pretekárom bol v trojskoku ešte len 16 ročný Juraj Haják ,ktorý výkonom 12,05m skončil na 5.mieste.

            Chlapcom gratulujeme!

            trénerka Mgr.Henrieta Rusnáková

        • Matúš Poláček na Majstrovstvách Európy do 15 rokov v bedmintone
          • Matúš Poláček na Majstrovstvách Európy do 15 rokov v bedmintone

          • Vo Francúskom meste Liavin sa v dňoch 13.-16. 2. 2020 konali ME v bedmintone v kategórii do 15 rokov. Súčasťou reprezentačného výberu SR bol aj žiak našej školy Matúš Poláček. Do výberu sa dostali iba traja najlepší hráči a tri najlepšie hráčky zo SR. Matúš bol nominovaný do dvoch disciplín. Predstavil sa vo štvorhre a v zmiešanej štvorhre. Vo štvorhre chlapcov sa so svojim spoluhráčom prebojovali v 64 - kovom pavúku medzi najlepších 32 párov, kde narazili na tretí nasadený pár z Turecka, ktorím podľahli v dvoch setoch a do daľších bojov nepostúpili. V zniešanej štvorhre našim hráčom žreb veľmi neprial , keď v prvom kole nastúpili na silný pár z Anglicka. Aj napriek prehrám to bol pre nášho žiaka určite nezabudnuteľný zážitok a silná motivácia pre dalšie trénovanie a športové napredovanie. Silným momentom bola pre hráčov možnosť stretnúť  s najlepšími hráčmi Európy , nakoľko sa počas ME U 15 v jednej hale odohrali aj ME družstiev dospelých.

          • Súťaž o návrh najlepšieho maskota

          • V školskom roku 2019/2020 sme sa ako Športová škola zapojili do súťaže:

            Súťaž o návrh najlepšieho maskota“

            pre Európsky olympijský festival mládeže 2021 v Banskej Bystrici.

            Úlohou bolo vytvoriť návrh podoby banského permoníka, ktorý bude symbolizovať oblasť Banskej Bystrice.

            Vytvorili sme tieto návrhy maskota permoníka :

        • Vydarený vstup do turnaja 3.kola Danube ligy
          • Vydarený vstup do turnaja 3.kola Danube ligy

          • Náš prvý súper - Szentes, nebol pre náš tím neznámy, doterajšie výsledky s tymto súperom boli vždy s minimálnym rozdielom 10 gólov v náš neprospech. Záverečné skóre tohto zápasu 12:11 naznačuje značné zlepšenie hry našich dievčat. Do streleckej listiny Olympie sa dnes zapísalo až 6 hráčok. Remíza bola na dosah, keď naša hračka trafila 7 sekúnd pred koncom brvno. 

            Hungerit Szentes - ŠK OLYMPIA 12:11 ( 4:3, 3:1, 4:5, 1:2 )

            Góly: Bernal Villa a Junasová po 3, Šepeľová 2, Tóthová, Telipko a Strompová po 1

            -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Dievčatá potvrdili stúpajúcu formu a pripísali si prvú výhru v Danube lige proti minuloročným víťazkam srbskej ligy VK Palilula Belehrad. K víťazstvu o dva góly 12:10 výrazne prispel kolektívny výkon celého družstva. Strelecky sa darilo kapitánke Janke Kurucovej, ktorá zaznamenala 5 gólov!

            ŠK Olympia vs VK Palilula 12:10 ( 1:2, 3:3, 6:3, 2:2)

            Góly: Kurucová 5, Junasová 3, Bernal Villa 2, Telipko a Strompová po 1

            -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Hráčky pokračovali vo výborných výkonoch a s prehľadom zdolali ďalšieho srbského súpera. Keďže vývoj zápasu sme držali pevne v rukách už po prvom polčase, ktorý sme ovládli 8:2, do stretnutia zasiahli aj naše kadetky.

            VK Vojvodina vs ŠK OLYMPIA KOŠICE 7:13 ( 1:4, 1:4, 1:3, 4:2 )

            Góly : Junasová 4, Bernal Villa, Strompová, Šepeľová a Tóthová po 2, Telipko 1

            -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Ženy Olympie porazili v Danube lige aj tretí srbský tím !!!

            Zverenky trénera Szabolcsa Eschwiga - Hajtsa nadviazali tento vikend na krásne výsledky slovenského ženského vodného póla vo svete. Po peknom 8.mieste Slovenska na ME v Budapešti sa prezentovala naša Olympia v ďalšom kole Danube ligy v maďarskom Egri a predviedla famóznu jazdu. V poslednom zápase 3.kola Danube ligy sme v nedeľu porazili aj tretí srbský tím RedStar Belehrad. V tomto stretnutí sa zaskvela reprezentačná brankárka s opora Olympie Kika Horváthová, ktorá vychytala všetky štyri odpískané päťky !!!! V celkovej tabuľke sme poskočili o dve priečky a pred posledným kolom, ktoré sa bude konať v marci v Novom Sade v Srbsku, sme aktuálne na postupovom mieste pre veľké finále v rumunskom Arade. 

            RedStar vs Olympia 4:7 ( 0:2, 1:0, 0:4, 3:1 )

            Góly: Strompová a Bernal Villa po 3, Kurucová 1

        • Jumperia 2020 v Lučenci a skokanský míting v Otrokoviciach
          • Jumperia 2020 v Lučenci a skokanský míting v Otrokoviciach

          • Dňa 6.2.sa konali atletické halové súťaže,kde sa  zúčastnili aj naši žiaci, atléti s tréningovej skupiny Henriety Rusnákovej.Rastislav Jelínek v Otrokoviciach obsadil v skoku do diaľky 3.miesto vykonom 687cm v novom halovom osobnom rekorde. V Lučenci vyhral skok do výšky výkonom 160cm medzi staršími žiakmi Matej Bracho.

            Pretekárom blahoželáme.

            Trénerka Mgr. Henrieta Rusnáková

        • Naše žiačky skončili na 3. mieste na Danubia Cup „2006“
          • Naše žiačky skončili na 3. mieste na Danubia Cup „2006“

          • Boj o 3. miesto vyhrali nad domácim klubom VK Szentes 15:11. Kapitánka družstva, Nikita Pettyová strelila 7 gólov v tom zápase.  D. Misiurová 3  a  1 gól  M. Baibusová.

            Celkové poradie:

            1. Česká Republika U15
            2. RedStar Belehrad (SRB)
            3. ŠK Olympia Košice (SVK)
            4. VK Szentes (HU)
            5. Jug Dubrovnik (CRO)
            6. Bura Split (CRO)
            7. Szentes boys (HU)
            8. Spartak Subotica (SRB)

            Juniorky úspešne začali NL a deklasovali súperky:

             ŠK Olympia  :  ŠKP Košice        21  :  2

            ŠK Olympia  :  KVP Piešťany   20  :  1

            ŠK Olympia  :  SC Topoľčany   19  :  5

            Našu školu reprezentovali: K. Horváthová, D. Tóthová  a  T. Kravstsová.

            Na záver aj naši muži vyhrali nad Vrútkami 15 : 9  o  5. miesto v Extralige. Našu školu reprezentovali:

            P. Varga a T. Fedko

        • Medailová zbierka našich bedmintonistov!
          • Medailová zbierka našich bedmintonistov!

          • Cez víkend naši bedmintonisti odohrali dva celoslovenské bedmintonové turnaje a to v kategórii do 15 rokov a do 19 rokov.

            Miška Telahaničová z V .OA sa predstavila na prvom tohtoročnom celoslovenskom  juniorskom turnaji, kde v

            pavúku dokráčala v dvoch disciplínach až do finále. Nakoniec si odniesla z turnaja dve druhé miesta a to v dvojhre a zmiešanej štvorhre.

            Naši mladší bedmintonisti  Matúš Poláček z III.OA a Erik Hajdu z II. OA odohrali celoslovenský turnaj do 15 rokov v Bratislave. Matúš si odnášal z turnaja kompletnú zbierku medailí - zlato zo štvorhry, striebro z dvojhry a bronz zo zmiešanej štvorhry. Erik si účasťou v semifinále zabezpečil bronz v dvojhre.

            Hráčom gratulujem!!!

            trénerka: Julia Poláčková

          • Študentské voľby

          • Sme radi, že naši študenti sa zaujímajú o spoločenské dianie.  Dnes prišli vyjadriť svoj názor a zapojili sa do študentských volieb.