• Christián Tamáš - 3 zlaté medaily kickboxe
          • Christián Tamáš - 3 zlaté medaily kickboxe

          • Náš žiak Christián Tamáš I.AG sa zúčastnil Majstrovstiev Slovenska v kickboxe, ktoré boli v Banskej Bystrici 3.-4.6. 

            V kategórii light contact,kick light a point fighthing do 47 kg získal 3 zlaté medaily. 

            Srdečne blahoželáme 

            Trénerka Velďáková

        • Florbal
          • Florbal

          • Naši florbalisti sa 5.6.2023 zúčastnili Krajskej športovej olympiády. Vo finálovej štvorke obsadili druhé miesto.Sima Artur II.DS Dragoň Matúš II.AG, Krafčík Kristián II.DS, Olekšák Daniel VII.OA, Blaszczyk Lukáš IV.BG, Jančišin Tomáš IV.BG, Pázsiczký Marek IV.BG, Kovalčík Samuel VII.OA,Pindroch Matej VII.OA.

        • Majster Slovenska vo vrhu guľou - Kevin Bošňák (II.DS)
          • Majster Slovenska vo vrhu guľou - Kevin Bošňák (II.DS)

          • Na Majstrovstvách Slovenska dorastencov a atletike vybojoval titul majstra Slovenska Kevin Bošňák (II.DS) vo vrhu guľou . Kevinovi sa podarilo obhájiť prvenstvo z halovej sezóny a tým pádom získal nominačný list na medzištátne stretnutie v Slovinsku ktoré sa uskutoční nasledujúci víkend. Ďalšie finálové umiestnenia získali František Vagaský v hode oštepom (5.miesto),  vrh guľou (8.miesto) a Alica Dzugasová vo vrhu guľou (8.miesto.)

            Všetkým gratulujeme a držíme palce v ďalšom napredovaní.

            Tréner Pavel Pankuch

          • Naši kadeti sa stali majstrami Slovenska!

          • Z našej školy 9 hráčov prispelo k úspechu.  Zostava ŠK Olympia Košice podľa čiapok:

            1 Yunhlin, 2 Wagner, 3 Pinchuk, 4 Bodnar, 5 Samofal, 7 Soloviov, 8 Gonda, 9 Zotov, 10 Zinkevych, 13 Komlyk, 14 Hurzhii.

            V poslednom turnaji v Košiciach 4 zápasy vyhrali a jeden remizovali. Treba vyzdvihnúť za celoročnú prácu brankára M. Yunhlína, ktorý bol základom historickému úspechu ŠK Olympia Košice. Po tituloch ženských kategórii už aj chlapci majú zlato !  Obetavá práca  Sergeja Veremeeva a manželky  Natálii  priniesli úspech.

            Gratulujeme celému tímu za dosiahnutý výsledok ! 

        • 2 medaile a 2x nominácia na medzištátne stretnutie dorastu 
          • 2 medaile a 2x nominácia na medzištátne stretnutie dorastu 

          • Nový štadión = nové momentky. 

            M-SR dorastu (3.- 4.6.2023)

            2 medaile a 2x nominácia na medzištátne stretnutie dorastu 

            Hneď v prvý deň šampionátu si vybojovala striebornú medailu Božka Macečková (V. OA), keď po chorobe prekonala latku vo výške 280cm. Zaistila si účasť na medzištátku, ktoré bude v slovinskom mestečku PTUJ už tento víkend. 

            Na šprintérskej rovinke ako aj v diaľkarskom sektore sa nám predstavila Erika Krešáková (I.BG) i Lea Hubayová (II AM). Erika dokonca aj vo vrhačskom sektore, kde na chvíľku okúsila vrh guľou.

            Szabi Hubay (II AM), ktorý sa prebojoval na MSR prvýkrát , si zašprintoval na 100m trati a pomohol štafete k peknému 6. miestu.

            V nedeľu v silnom protivetre si zabehol Tomáš Kancír (II. BG) osobný rekord na 200m - 24,14s. Spokojní by sme aj boli, ale očakávali sme oveľa kvalitnejší výsledok v jeho hlavnej disciplíne: 400m. Tam bohužiaľ DQ (boli sme prirýchly na štarte) - inak verím, že by to bolo veľmi zaujímavé. 

            Bronzovú medailu si v trojskoku vybojovala Lea Hubayová, ktorá zaostala za svojím osobným rekordom len o 8 cm. Usmialo sa na ňu šťastie a podobne ako Božka si vybojovala účasť na medzištátku 

            Víkend sa opäť raz zahral s našimi emóciami. Ale to k tomu patrí. Šport je nevyspytateľný. Som na Vás všetkých hrdá! GRATULUJEM. 

            Držíme palce Božke a Lei na ich prvom reprezentačnom štarte!!!

        • NAŠA ŠKOLA VYHRALA ZELENÚ STENU
          • NAŠA ŠKOLA VYHRALA ZELENÚ STENU

          • Dňa 29.5.2023 partneri projektu Technická univerzita v Košiciach a Via Carpatia EGTC privítali riaditeľov a koordinátorov zo 6 víťazných škôl 1.kola súťaže Young4Climate. Našu školu zastupovali p. riaditeľka PaedDr. Tatiana Švecová a koordinátorka ENV p.Lévaiová, ktoré prevzali z rúk organizátorov DIPLOM pre víťaza zelenej steny.
            ĎAKUJEME všetkým žiakom, rodičom, zamestnancom a priateľom školy, ako aj širokej verejnosti za podporu a odovzdané hlasy v 1.kole súťaže Young4Climate. Tešíme sa spoločne na 2. kolo súťaže, ktoré odštartuje v septembri.

        • Exkurzia vo Vedeckej knižnici
          • Exkurzia vo Vedeckej knižnici

          • Dňa 29.5.2023  žiaci I.AG a I.BG sa v súvislosti s výučbou témy Práca s informáciami, zdroje informácii zúčastnili exkurzie vo Vedeckej knižnici v Košiciach. Od milej pani knihovníčky  sa dozvedeli, že je to najväčšia knižnica na východnom Slovensku a že by sa tam mali nachádzať  všetky dostupné knižné tituly. Prešli  celý interiér VK, študovne, čitárne a niektorí študenti využili aj možnosť bezplatnej registrácie.

            PhDr. J.Krasnayová, Mgr. J.Kötelešová vyučujúce SJL

          • Croatia Karlovac open - taekwondo

          • V sobotu 27.5. sa náš žiak Damien Frgolec V.OA zúčastnil turnaja Croatia Karlovac open v Chorvátsku, kde súperom nedal šancu, zvíťazil a stal najúspešnejším juniorom kategórie A.

            Damien blahozeláme!  

            Trénerka Velďáková

        • MT Žitnoostrovský pohár
          • MT Žitnoostrovský pohár

          • Minulý týždeň (19. - 20. 5. 2023) sa v Dunajskej Strede konal už 11. ročník medzinárodného turnaja o Žitnoostrovský pohár. V medzinárodnej konkurencii sa nestratili ani žiaci I.DS - Michal Zavacký, Illia Shketyk a Mykhailo Stolnyk. 

            Illia Shketyk v hmotnostnej kategórii do 71 kg nenašiel premožiteľa a odniesol si zlatú medailu. Vo finále hmotnostnej kategórie zvíťazil nad svojim spolužiakom Mykhailom Stolnykom, ktorý si odnáša z turnaja striebornú medailu. Podobne sa darilo aj Michalovi Zavackému, ktorý premožiteľa našiel až vo finále hmotnostnej kategórie do 60 kg, a taktiež si odnáša striebornú medailu. 

            Chlapcom za vzornú reprezentáciu ďakujeme.

        • Prolongácia ISIC
          • Prolongácia ISIC

          • "PredÍž si platnosť zľavy na dopravu na Preukaze žiaka na rok 2023/2024. Ak pokračuješ v štúdiu a chceš naďalej využívať svoj preukaz ako dopravnú kartu, zľavu využívanú v doprave prostredníctvom čipu si predÍžiš cez aplikáciu Ubian alebo zaslaním SMS.

             

            Prolongácia cez aplikáciu UBIAN:

             

            1. Prihlás sa do aplikácie Ubian, ak ešte nemáš registrovaný svoj preukaz, pridaj si ho cez Preukaz študenta v Môj Ubian. Na webe Ubian si pridáš Preukaz žiaka cez Nová  karta.
            2. Nárok na zľavu v doprave na ďalší školský rok si predÍžiš zaplatením prolongačného

            poplatku vo výške 3,60 € jednoducho platobnou kartou.

            1. Po úspešnej platbe prilož kartu k terminálu na svojej škole alebo k verejnému  terminálu (zoznam verejných terminálov nájdeš na stránke www.preukazstudenta.sk). Terminál ti predÍži platnosť zľavy na dopravu na čipe preukazu.

             

            Prolongác ia cez SMS:

             

            1. Na číslo 8844 pošli SMS v tvare: TC medzera priezvisko medzera číslo čipu (meno uvádzaj ako na preukaze a bez diakritiky, príklad SMS: TC Mrkvicka 1042019005).
            2. Príde ti potvrdzujúca SMS, ktorá je spoplatnená sumou 3,60 €. Ostatné SMS sú bezplatné.
            3. Po  prijatí potvrdzujúcej  SMS      prilož kartu k terminálu na svojej škole alebo k

            vere1nemu terminálu (zoznam verejných terminálov nájdeš na stránke www.preukazstudenta.sk ). Terminál ti predÍži platnosť zľavy na dopravu na čipe preukazu.

             

            Viac info na www.preukazstudenta.sk alebo kontaktuj TransData, email: preukazstudenta@transdata.sk ."

            Informácie o predÍžení ISIC/EUR0 26 licencie (zakúpenie známky ISIC) nájdete na www.isic.sk.

            A3_prolongacia_2023_mail.pdf

            A3_UBIAN_SS_2023_mail.pdf

        • Young4climate
          • Young4climate

          • Víťazi 1.kola súťaže Young4climate sú známi. 

            Naša škola je medzi nimi na skvelom 2.mieste.

            Viac info na facebookovej stránke Young4climate.