• Michaela Molnárová zlatá

          • Na atletických Majstrovstvách Slovenska vo viacbojoch vybojovala Michaela Molnárová, členka atletického oddielu ŠK Olympia pri Strednej športovej škole,   zlatú medailu v kategórii starších žiačok.

            Miške gratulujeme a prajeme ďalšie úspechy v rozbehnutej sezóne.

        • Švihadlový maratón
          • Švihadlový maratón

          • Včera popoludní sa na ŠI na Považskej ulici dievčatá z nášho internátu zúčastnili súťaže medzi SŠI  "Švihadlový maratón" v dvoch kategóriách a to jednotlivec a dvojica. V kategórii jednotlivcov nás zastupovala žiačka SŠŠ prvého ročníka Patrícia Francisková a vybojovala si 1. miesto. V druhej disciplíne nás zastupovali žiačka  9.ročníka ZŠ Silvia Farkašová a prváčka Frederika  Pisarčíková zo SŠŠ a rovnako obsadili 1. miesto . Víťazkám blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu

          • Cestujeme po Slovensku

          • Dievčatá z nášho  ŠI vo vedomostnej súťaži   "Cestujeme po Slovensku" obsadili 1. miesto medzi ôsmimi   družstvami košických SŠI .

            Blahoželáme a ďakujeme za  skvelú reprezentáciu.

        • Tri úspešné medzinárodné turnaje pre našich bedmintonistov..
          • Tri úspešné medzinárodné turnaje pre našich bedmintonistov..

          • ADRIA U17 International, Croatia Youth, POLISH OPEN U 17... 

            V priebehu dvoch týždňov odohrali naši žiaci -  bedmintonisti tri medzinárodné turnaje.

            Minulý víkend sa Patrik Polák a  Natália Tomčová zúčastnili medzinárodného turnaja Adria U 17 International, kde úspech v konkurencii 20 krajín zaznamenala Natália a to vo štvorhre , kde získala spolu s klubovou spoluhráčkou  bronz .

            Tento víkend nadviazali na úspech Natálie naši mladí bedmintonisti Erik Hajdu a Matúš Poláček, ktorí vycestovali na turnaj  Croatia Youth International. V konkurencii 6 - tich krajín sa nestratili. Obaja si víťazstvom v skupine vybojovali účasť v hlavnom pavúku v dvojhre, kde sa prebojovali až do semifinále , tam už nestačili na nasedenú jednotku a dvojku turnaja, tak im ostali bronzové priečky. Vo štvorhre sa však prebojovali až do finále. Po trojsetovom boji sa tešili "iba " zo strieborných medailí.

            Tretím turnajom našich bedmintonistov bol POLISH OPEN U 17, kam z našej školy vycestovali slovenské reprezentantky Natália a Miška Telehaničová. Najlepším výslekom sa môže pochváliť Natália , ktorá sa v 64 -kovom pavúku v dvojhre prebojovala až do štvrťfinále , kde ju v troch setoch zastavila ruská reprezentantka.

            Hráčom gratulujeme k úspechom a ďakujem za predvedené výkony..

            Poláčková Julia -  trénerka

        • Finálový turnaj Majstrovstiev SR v basketbale junioriek
          • Finálový turnaj Majstrovstiev SR v basketbale junioriek

          • 1. miesto -  Young Angels U19 Košice 

            Urbanová, Pahulyová M, Pahulyová S, Čatlošová. 

            2.miesto -  Young Angels U17 Košice  

            Kristlová 

            All stars - Urbanová, Pahulyová M., Kristlová

            Finálový turnaj Majstrovstiev SR v basketbale starších žiačok.

            3. miesto -  Young Angels Košice 

            Mačičáková S.

            Finálový turnaj Majstrovstiev SR v basketbale mladších žiačok. 

            1. miesto - Young Angels Košice Yellow 

             Fleischerová, Karafová, Majerníková N.

            All stars - Fleischerová 

        • JUDr. Dušan Ujhely - Najrýchlejší hetrick za 210 sekúnd v dejinách ČSSR
          • JUDr. Dušan Ujhely - Najrýchlejší hetrick za 210 sekúnd v dejinách ČSSR

          • Na Terase odmenili výnimočných jednotlivcov i kolektív. Už tradične v rámci Dní Terasy, počas ktorých sa koná slávnostné zastupiteľstvo mestskej časti Západ, bolo na najväčšom košickom sídlisku ocenených 6 výnimočných osobností a 1 kolektív. Ceremoniál sa konal v utorok 21. mája.

            JUDr. Dušan Ujhely za vynikajúce výsledky v športovej činnosti

            V minulosti vynikajúci hráč, dnes kvalitný tréner na SŠŠ v Košiciach. V Československej lige hral za Lokomotívu Košice, nastúpil v 181 ligových dueloch a dal 30 gólov. Za tri desiatky rokov prešli jeho rukami talenty, z ktorých sa neskôr stali uznávaní reprezentanti Slovenska, Marek Sapara, Kamil Čontofalský, Radoslav Zábavník, Jozef Majoroš. V neposlednom rade k tomu pomohla aj najvyššia trénerská kvalifikácia, akou sa okrem neho môžu pochváliť iba dvaja Slováci.

          • Hungarian Kickboxing World Cup

          • 3 zlaté, 2 strieborné a 1 bronzová medaila z ringu v K1 na WAKO svetovom pohári v Budapešti pre košických pretekárov Guard a Ladies Victory Club Košice, medzi ktorými boli aj dvaja naši študenti - Réka Harajdová (I.B) a Adrián Čulík (II.B)

        • Modrý gombík
          • Modrý gombík

          • Už 15. rok spája zbierka MODRÝ GOMBÍK dva svety – ten náš a ten, v ktoromsa deti ocitli v núdzi a sú odkázané na našu pomoc. Aj tento rok sa dozbierky zapojili študenti zo školského internátu. Svojou dobročinnouaktivitou vyzbierali v uliciach Košíc 205,92 Eúr.Výnos zbierky budevenovaný deťom na východnej Ukrajine, ktoré už 6. rok žijú vo vojnovomkonflikte.UNICEF pomáha na Východnej Ukrajine od začiatku konfliktu. Zabezpečuje lieky, vodu, hygienické balíčky, potraviny, opravuje vojnouzničené školy a domy, školí deti, aby sa vyhýbali miestam, kde sanachádzajú míny...

            Koordinátorka zbierky:

            Mgr. A. Kmeťová /vychovávateľka

        • ISIC - informácie
          • ISIC - informácie

          • Pre všetkých rodičov a pokračujúcich žiakov sme pripravili krátky dotazník (len 2 otázky) k predlžovaniu platnosti Preukazu ISIC/EURO26.

            Keďže od 1. júna si budú môcť všetci žiaci predlžovať platnosť preukazu na prázdniny a nasledujúci rok prosíme o vyplnenie krátkeho dottazníka:

            https://lnk.sk/cpz6

        • Slovenská reprezentácia taekwondo WT aktuálne na MS v Manchestri
          • Slovenská reprezentácia taekwondo WT aktuálne na MS v Manchestri

          • Slovenská reprezentácia taekwondo WT aktuálne na majstrovstvách sveta seniorov v Manchestri - zložená výlučne zo študentov Strednej športovej školy. 

            Jakub Hudák -58kg 

            Gabika Briškárová -53kg

            Filip Švec -68kg

            Džovo Slanec -74kg

            Dávid Sajko -80kg (tréner, ktorý sa tentokrát predstaví v úlohe športovca)

            Mário Švec tréner 

        • Náš PAVOL  MACH  dorovnal rekord na MSR škôl
          • Náš PAVOL  MACH  dorovnal rekord na MSR škôl

          • Sily študentov na majstrovstvách Slovenska stredných škôl v golfe otestovalo v piatok 10.5.2019 ihrisko Red Oak v Nitre. Počasie sa, rovnako ako predchádzajúci, ani tento týždeň s mladými golfistami nemaznalo. V premenlivých podmienkach sa striedala zima s dažďom, chvíľami sa však ukázalo aj slnko.

            Zrejme aj vzhľadom na nelichotivé predpovede sa pred turnajom odhlásilo pomerne veľa súťažiacich. „Tento turnaj by si určite zaslúžil viac pozornosti mladých hráčov a vyššiu účasť. Napriek tomu, že ide len o jednodňovú súťaž, je v kalendári SKGA jediná svojho druhu,“ zdôraznil hlavný rozhodca Rasťo Michalák.

            Nebolo žiadnym prekvapením, keď sa vedenia v kategórii chlapcov ujal líder slovenského amatérskeho rebríčka, Pavol Mach, žiak našej školy (VI.OA). Tomu sa takmer podarilo pokoriť rekord ihriska, no po bogey na 17-tej jamke sa musel uspokojiť s výsledkom 70 (-2), čím tento rekord dorovnal.

            Zdroj: https://skga.sk/msr-skol-o-vitazke-sa-rozhodlo-az-v-play-off-mach-dorovnal-rekord/

          • Sme majstri!

          • Gaudeamus Igitur 2019  - 

            Majstrovstvá Slovenska stredných škôl dievčat v basketbale.

            Naše dievčatá nezaváhali ani vo finále a po perfektnom výkone porazili SŠŠ Banská Bystrica 37:20.

            Sme majstri!

             

            Gratulujeme!

        • Vyhodnotenie Dňa Zeme
          • Vyhodnotenie Dňa Zeme

          • Dňa 10.5.2019 sme na našej škole oslávili DEŇ ZEME. Vyučovanie a tréningy od 10.00 h sme nahradili  rôznymi akciami zameranými na environmentálnu výchovu.

            Žiaci I.OA – IV.OA vytvárali na počítači letáky ku Dňu Zeme, oprášili svoje vedomosti v kvíze. Niektorí kreatívne recyklovali plastový odpad, ich výrobky svedčia o veľkej fantázii a šikovnosti.

            Pre žiakov 2. a 3. ročníka gymnázia boli pripravené envirotesty, premietanie filmov v slovenskej verzii i po anglicky. Niektorí sa hrali známu hru Activity s environmentálnymi pojmami. Ďalší vytvárali na počítači originálne prezentácie a plagáty ku Dňu Zeme. Iní skúšali v sebe objaviť básnického ducha, či dať svoje pocity na papier.

            Malí, či veľkí plní entuziazmu sadili kvety a  upratovali blízke okolie školy, čím preukázali   pozitívny vzťah k svojmu životnému prostrediu.

            Všetci zúčastnení si právom zaslúžili sladkú odmenu.

            Vďaka patrí aj všetkým učiteľom, trénerom a organizátorom za podporu a úspešný priebeh tejto celoškolskej akcie.

            Mgr. Iveta Lévaiová

            Do galérie Deň Zeme boli pridané fotografie.