• Pavol Mach – najúspešnejší golfista SR
          • Pavol Mach – najúspešnejší golfista SR

          • Slovenská golfová asociácia vo februári 2019 udelila prestížne ceny najúspešnejším golfistom za rok 2018 v 10-tich kategóriách. Najoceňovanejším sa stal Pavol Mach. Ten, okrem víťazstva vo svojej vekovej kategórii, dostal aj ocenenie celkového víťaza bez vekového rozdielu a tiež trofej KPMG

            Odniesol si tak až tri sošky:

            Junior do 18 rokov – Pavol Mach – GK Alpinka Košice

            Hráč roka – Pavol Mach – GK Alpinka Košice

            KPMG Challenge Trophy – Pavol Mach – GK Alpinka Košice

             

             V apríli 2019 sa Pavol Mach zúčastnil Medzinárodných majstrovstiev Francúzska do 18 rokov, kde skončil na veľmi peknom 9. mieste.

            7. mája 2019 SKGA Tour I.: Zima, vietor, dážď a zázrak menom Mach:

            „Machov výsledok z dnešného dňa (76 rán, pozn. red.) sa dá označiť za malý zázrak…“ Týmito slovami charakterizoval pondelkové finálové kolo prvého turnaja SKGA túry hlavný rozhodca, Rasťo Michalák. Pre nesmierne zložité poveternostné podmienky muselo byť druhé kolo z bezpečnostných dôvodov úplne zrušené a ani vo finále to nebolo med lízať.

            Mach so skóre 76 odohral výsledok dňa, no heroický výkon podali všetci zúčastnení. V Sedine išlo najmä o boj s počasím – hralo sa v teplotách tesne nad nulou, k tomu sa pridával silný vietor a vo finále i dážď: „Podmienky boli naozaj veľmi náročné. Ihrisko bolo v úžasnej kondícii a kvalite,“ zdôraznil Michalák. Po výkone Paľa Macha bolo jasné, komu bude patriť prvá priečka. Nič na náhodu totiž nenechal ani v prvom kole, kedy si na skórkartu pripísal 71 rán (a teda -2 rany – PAR ihriska je 73).

            Zdroj: https://skga.sk/skga-tour-i-zima-vietor-dazd-a-zazrak-menom-mach/

        • Roman Faith na MS vo florbale
          • Roman Faith na MS vo florbale

          • Výborný štart juniorov, Slovensko zdolalo Dánsko 8:2!

            09.05.2019 08:35:32

            Dva roky čakali slovenskí chlapci na odplatu, ktorú chceli vrátiť Dánom za prehru na svetovom šampionáte z roku 2017 a dnes sa im to podarilo! Slovenská reprezentácia juniorov dokázala vo svojom úvodnom vystúpení na Majstrovstvách sveta v kanadskom Halifaxe zdolať Dánsko 8:2.

            Opatrný úvod zápasu naznačoval, že sa súperi oťukávajú a že v tomto súboji ide o veľa. Z prvého gólu sa však tešilo Slovensko, pretože v siedmej minúte otvoril skóre strelou z polovice ihriska Jakub Nota. O štyri minúty neskôr sa naši chlapci nechali vylúčiť. Na trestnú lavicu išiel na dve minúty Peter Hrabčák. Dáni však ponúknutú presilovku nevyužili. Tri minúty pred prvou sirénou zvýšil na 2:0 pre Slovensko Roman Faith.

             

            V druhej časti pokračoval podobný priebeh hry, no viac iniciatívy prevzali slovenskí reprezentanti. Z toho vyplynulo, že Dáni robili viac chýb a aj faulovali. Prvú presilovku zverenci Mareka Onderka ešte potrestať nedokázali, no druhé vylúčenie Dánov už áno. Tretí slovenský gól zavesil Tomáš Kvasnica. Ukážkové vypichnutie lopty predviedol v deviatej minúte Ronald Gašparík, ktorý sa spoločne s Romanom Faithom dostali do prečíslenia a Faith po nezištnej prihrávke Gašparíka zavesil do prázdnej brány – 4:0 pre Slovensko. Zbytočné vylúčenie zaznamenal Hrabčák, čo sa štyri minúty pred druhou sirénou podarilo severanom pretaviť do prvého gólu. Slováci sa však nezľakli a výborným presingom si opäť vynútili príležitosti. Bol to opäť Gašparík, ktorý vybojoval loptu a po jeho prihrávke zavesil na 5:1 Tomáš Kvasnica.

             

            Slovenský „vlak“ sa nedal zastaviť ani v záverečnej tretine a už v tretej minúte kapitulovalo Dánsko svoj šiesty gól. Tentoraz z hokejky Šimona Hatalu po výbornej práci a prihrávke Romana Faitha. Slabšiu chvíľku si naši reprezentanti vybrali necelých jedenásť minút pred koncom. Náš brankár Adam Kohút tak inkasoval po druhý raz a bolo 6:2. Prišlo však ďalšie vylúčenie Dánov a netrvalo dlho a naši súperi znovu lovili loptu zo svojej siete. Na 7:2 zvyšoval Roman Faith, ktorý vo svojej reprezentačnej premiére zaznamenal hetrik! V pohodlnom tempe si naši reprezentanti kontrolovali zvyšok zápasu a skóre uzavrel Ivan Tomčo.

             

            V podstate už dnes o 21.00 hod sa Slováci stretnú proti Švédsku, ktoré včera prehralo s Českom 1:5.

             

            Dánsko – SLOVENSKO 2:8 (0:2, 1:3, 1:3)

             

            Hlasy po zápase:

             

            Marek Onderko (tréner Slovenska): „Vedeli sme, že budú Dáni brániť systémom 2-1-2 a čakať na naše chyby, ktoré sme počas prvej tretiny prakticky nerobili. Dostávali sme tak Dánov pod tlak. Keď inkasovali góly a začali tvoriť hru naši súperi už bolo pre nich neskoro.“

             

            Roman Faith (hráč Slovenska, autor hetriku): „Vyvarovali sme sa chýb, čo sa nám počas zápasu darilo, naopak, prišli chyby Dánov, ktoré sme dnes trestali my. Boli sme oveľa lepším tímom než Dáni.“

             

            Samuel Jančo (hráč Slovenska): „Od začiatku sme boli lepším tímom a dobre sme bránili, navyše sa nám darilo premieňať naše gólové príležitosti. Všetky tretiny sme vyhrali a zaslúžene si pripisujeme tri body do tabuľky.“

             

            Zdroj: http://www.szfb.sk/vyborny-start-juniorov-slovensko-zdolalo-dansko-8-2/

        •  Gaudeamus Igitur 2019
          • Gaudeamus Igitur 2019

          • Výsledky prvého dňa v basketbale dievčat SŠ:

            Gymnázium L. Novomeského Bratislava - SŠŠ Tr.SNP 104, Košice 21:49

            Gymnázium Golianova 68 Nitra - SŠŠ Tr.SNP 104 Košice 32:39

            Gymnázium Š.Moyzesa 21 Ružomberok - SŠŠ Tr.SNP Košice 35:48

            Po troch výhrach sme postúpili do semifinále Majstrovstiev SR

        • Mladí záchranári civilnej ochrany
          • Mladí záchranári civilnej ochrany

          • Žiaci SŠŠ sa dňa 30.04.2019 zúčastnili okresného kola súťaže Mladých záchranárov civilnej ochrany. Tá sa skladala z dvoch častí: vedomostnej - testy a praktickej v teréne, kde žiaci museli preukázať svoje zručnosti na jednotlivých stanovištiach. Aj keď nezvíťazili, tak Noel Rebej, Sebastián Veselý, Ľudmila Fleischerová (II.OA), Michaela Praženicová a Erika Harvánková (IV.OA) prejavili svoj zmysel pre súťaživosť a za ich vzornú reprezentáciu školy im ďakuje vedúca družstva PaedDr. Edita Valentová.

          • Naši študenti aktívni pri organizovaní športovo-charitatívnej akcie City-Run Košice 2019

          • Dňa 2.5.2019 sa uskutočnilo celodenné športovo-charitatívne podujatie v historickom cene mesta Košice pri organizovaní ktorého sa významne podieľali aj študenti a pedagogický zamestnanci našej školy (PhDr. Marcel Nemec, Mgr. Helena Sokolová). Podujatie podporuje skvelú myšlienku “vyhráva jeden, pomáha každý”, športovými aktivitami rôzneho charakteru a náročnosti, ako nonstop beh na páse, symbolická prechádzka centrom mesta,  detský beh, či samostatný charitatívny beh s účasťou viac ako 3000 bežcov. S prispením všetkých sa podarilo na charitatívne účely „vybehať“ peknú finančnú čiastku 7530.- Eur. Za vzorne reprezentáciu školy, ako aj aktívnu účasť v poli bežcov patrí všetkým veľké poďakovanie!

        • Roman Faith u primátora Košíc
          • Roman Faith u primátora Košíc

          • Dňa 26.4.2019 primátor Košíc Ing. Jaroslav Polaček slávnostne prijal juniorov z Florbalového klubu ATU Košice – Majstrov SR 2018-2019. Túto slávnostnú chvíľu si vychutnal aj náš žiak Roman Faith (VI.OA), ktorý je členom majstrovského tímu.