• M SR v streľbe zo vzduchových zbraní
          • M SR v streľbe zo vzduchových zbraní

          • 9.5 2021 sa v Martine konali M SR v streľbe zo vzduchových zbraní. Po prevažne dištančnej športovej príprave, ktorá spočívala najmä z tréningov na streleckom trenažéri,  aj naši športoví strelci zabojovali o čo najlepšie výsledky a umiestnenia. V súťaži družstiev sa umiestnili dievčatá (Padová, Redaiová, Janošková) aj chlapci (Bučko, Barci) na I. mieste. Najlepší v individuálnom hodnotení boli Ľubomír Bučko ( 3.miesto) a  Daniela Redaiová (4.miesto). Na výsledkoch sa podpísala absencia kvalitnej „ostrej“ športovej prípravy.

        • Súťaž študentských krátkych ľudskoprávnych filmov
          • Súťaž študentských krátkych ľudskoprávnych filmov

          • Tento rok opäť otvárame ďalší ročník súťaže pre žiakov a študentov zameranej na ľudskej práva "Súťaž študentských krátkych ľudskoprávnych filmov". 

            Kto sa môže zapojiť: mladí ľudia 10 - 20 rokov 

            Ako: vytvoriť max. 3min. video   

            Téma: Našu budúcnosť uvidíme#LenSpolu! (ako zachrániť planétu a bojovať za naše práva) 

            Termíny: do súťaže sa registrujte do 20.6., príspevok zašlite do 5.11.2021 

            Viac informácií: v prílohe a na našej webstránke: 

            ttps://unis.unvienna.org/pdf/2021/2021_THE_FUTURE_IS_OURS_TO_SEE_StudentShortFilmCompetition_SK_final.pdf 

            Výhercom bude udelená Cena poroty a ich víťazný príspevok sa bude premietať na medzinárodnom filmovom festivale this human world 2. - 12.decembra vo Viedni/ online. 

            Medzinárodný filmový festival zameraný na ľudské práva this human world organizuje Súťaž  pod záštitou Informačnej služby OSN (UNIS) Viedeň, Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v Rakúsku, Klimatického a energetického fondu Rakúsko a Výkonného úradu mesta Viedeň pre európske a medzinárodné vzťahy v spolupráci so školami v Maďarsku, Rakúsku, Slovensku a Slovinsku.Po roku, kedy sa zvýraznili nerovnosť a výzvy, chceme zdôrazniť dôležitosť solidarity a spolupráce. Množstvo konfliktov v posledných rokoch ukázalo, že na to, aby sme im mohli čeliť, je potrebná spolupráca, ktorá presahuje hranice, odvetvia a generácie. Cieľom tejto súťaže je priblížiť mladým ľuďom ľudské práva a dať im priestor kriticky uvažovať o ľudskoprávnych témach. 

            SK_2021_THE_FUTURE_IS_OURS_TO_SEE_StudentShortFilmCompetition_SK_final.pdf

        • Viktória Rusnáková v  Budapešti  víťazne
          • Viktória Rusnáková v  Budapešti  víťazne

          • Na 47. ročníku Paulínyho memoriálu v Budapešti si atléti Slávie TU Košice 🇸🇰 vybojovali štyri medailové umiestenia.

            Viktória Rusnáková triumfovala v diaľke žien výkonom 557 cm (+1,1 m/s) a v súťažiach dorasteniek bola druhá 🥈 na stovke (12,77/-0,9 m/s) a tretia na 100 m prekážok (15,00). Juraj Haják obsadil v trojskoku dorastencov 3. miesto 🥉 výkonom 12,16 m.

            Diana Devaldová si medzi dorastenkami vybojovala  4. priečku na 100 m 12,81 (-0,9 m/s), Rastislav Jelínek vyhral štvrtý časový beh mužov na 100 m za 11,48 sekundy v silnom protivetre 2,9 m/s a celkovo skončil siedmy z 28 šprintérov. Zvíťazil Maďar Máté za 10,71 (vietor 0,0 m/s). Samuel Šima  v kategórii dorastencov obsadil 8.miesto v hode diskom v osobnom rekorde 40,78 m

            Pretekárom blahoželáme a v sobotu držíme palce na 1.kole atletickej ligy v Košiciach

            Mgr. Henrieta Rusnáková

            trénerka

        • Zo sústredenia na Kontrolné preteky
          • Zo sústredenia na Kontrolné preteky

          • V stredu 5.5.2021 sa vrátila desať členná skupina juniorských plavcov ŠKP Košice z ktorých polovicu tvorili študenti SŠŠ z 11-denného sústredenia v Aquacity-bubline v Poprade. Cieľom sústredenia bola príprava na vrchol letnej majstrovskej časti - Majstrovstvá SR seniorov a juniorov, ktoré sa uskutočnia v dňoch 3.-6.6.2021 práve v popradskom bazéne Aquacity. Žiaľ tohtoročná jarná - letná súťažná časť sa z pandemických dôvodov prakticky ani neuskutočnila. Juniorom zostáva ku overeniu stavu prípravy už len možnosť účasti na Kontrolných pretekoch ktoré sa uskutočnia budúci týždeň, v termíne 13.-16.5.2021 v popradskej bubline.

            Sústredenie v optimálnych podmienkach bubliny bolo zamerané na intenzívnu prípravu, ale s dôrazným ohľadom na post- a long-Covidové stavy, nakoľko týmto ochorením, i keď v rozdielnej miere, prešli všetci z účastníkov sústredenia. Najviac postihnutý Covidom bol Kamil Kobilic (II.AG), paradoxne od neho očakávame záverom sezóny najviac. Prekvapenie u juniorov by mohol pripraviť i Michal Varhač (II.AG). U žien by mala byť líderkou tímu Sára Čajbiková (VII.OA) a tradične očakávame medailové výkony ženských štafiet. Niečo z doterajšej prípravy ukážu Kontrolné preteky, po tých zostáva už len 14 dní na záverečnú prípravu pred Majstrovstvami SR - dúfajme, konečne už v košických bazénových podmienkach.

            Skála Juraj

             

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Stravníci, ktorí majú záujem o stravovanie sa môžu prihlásiť na tel. č. 055/641 51 42.

            V pondelok  –  10.5.2021 sa   nepodávajú  raňajky. Na  obed  a večeru  sa v pondelok môžete prihlásiť najneskôr  ráno do 8.00 hod.

            Od  utorka 11.5.2021 sa  podáva  pre  prihlásených  stravníkov  celodenná  strava,  t. j.  raňajky,  obed  a večera.

        • Celoštátne kolo SOČ
          • Celoštátne kolo SOČ

          • V dňoch 27.-28.4 sa konalo celoštátne kolo SOČ, v ktorom našu školu reprezentovala žiačka III.A triedy - Natália Padová. Svojou prácou - Kompenzačné cvičenia ako prostriedok odstraňovania svalovej nerovnováhy zaujala odbornú porotu a obsadila krásne 3. miesto. K dosiahnutému úspechu jej srdečne blahoželá vedenie školy a koordinátorka SOČ . Do budúcnosti prajeme ešte veľa úspechov. 

            Video predstavujú kompenzačné cvičenia, ktoré vytvorila Natália Padová z III.A , ako súčasť SOČ:

             https://www.youtube.com/watch?v=UK0i4AAU7DE