• Erik Hajdu na Majstrovstvách Európy do 17 rokov v bedmintone
          • Erik Hajdu na Majstrovstvách Európy do 17 rokov v bedmintone

          • V dňoch od 4.8. - 12.8.2023 sa v meste  Vilnius, Lithuania konajú majstrovstvá Európy do 17 rokov . Náš žiak Erik Hajdu bol na ME nominovaný do súťaže družstiev a tiež do súťaže jednotlivcov. Erik sa v súťaži jednotlivcov predstaví v párových disciplínach spolu so svojimi spoluhráčmi s reprezentácie.

            V súťaži družstiev odohrajú slovenskí reprezentanti stretnutia proti súperom z Estónska, Španielska, Švédska a Rakúska.

            V súťaži jednotlivcov si Erik so svojou spoluhráčkou zahrajú priamo v druhom  kole 128 - kového pavúka , kde ich čaká víťaz so stretnutia portugalského a islandského páru. Vo štvorhre chlapcov si zahrá Erik prvé kolo proti súperom z Anglicka.

             

            Erikovi a celému tímu držíme palce✊✊✊

             

            trénerka: Poláčková

             

        • P-T-S míting
          • P-T-S míting

          • P-T-S míting (20.7.2023)

            Dňa  20.7.2023 sme sa zúčastnili úžasného mítingu PTS, ktorý hostila Banská Bystrica. 

            Niekto z pozície trénera, atléta (Milan Balog), dobrovoľníctva (Katarína Vysokaiová) či fanúšika (Brian Harčár).

            V skoku do diaľky sa predstavil v národnom programe Milan Balog (III. BG), ktorý skočil 625 cm a vybojoval v kvalitnej súťaži 5 miesto. Gratulujeme.

            Trénerka J. Velďáková

        • Viliam Holenda - WSPS World Cup Osijek 2023 - 4. deň
          • Viliam Holenda - WSPS World Cup Osijek 2023 - 4. deň

          • Dnes bol posledný deň v Osijeku.

            Strieľal som kvalifikáciu v ležačke, v ktorej som sa necítil tak stabilne ako včera na tréningu, ale dal som do toho všetko a podarilo sa mi nastrieľať limit na ME aj v tejto disciplíne. Ani tento krát som nezaostal ďaleko za prvými, nastrieľal som 614,1 bodov, čo by bolo tretie miesto v kvalifikácii. Mám z toho neskutočnú radosť a teším sa na Rotterdam.

            Ďakujem všetkým za podporu, veľmi ma to motivovalo.

             

            Gratulujeme!

        • Vilam Holenda - WSPS World Cup Osijek 2023
          • Vilam Holenda - WSPS World Cup Osijek 2023

          • 1. deň

            A je to tu ! Moja prvá medzinárodná súťaž v streľbe so vzduchovej pušky, na ktorú som sa tak tešil a pripravoval. Včera sme pricestovali do Osijeku, cesta bola pohodová, úspešne som absolvoval aj kontrolu vybavenia a dnes som mal prvý tréning v stojačke, ktorý dopadol celkom úspešne aj napriek počiatočným problémom. Zajtra ma čaká kvalifikácia 60 rán v stojačke, myslite na mňa o 9:15 hod. Keďže ešte nemám zdravotnú klasifikáciu, nemôžem postúpiť do finále, ale ak nastrieľam limit, môžem sa zúčastniť Majstrovstiev Európy v Rotterdame, kde by som získal aj zdravotnú klasifikáciu a tak by som sa mohol prebojovať aj do finále ME.

            Vďaka úžasnej komunite nevidiacich strelcov, ktorí ma hneď prijali do partie, sa spolu s mojim asistentom - tatom cítime veľmi dobre a užívame si svetový pohár s úsmevom na tvári.

            2. deň

            WSPS World Cup Osijek 2023 -

            Dnes bol súťažný deň v stojačke, pre mňa veľmi dôležitý, pretože som potreboval nastrieľať limit, aby som mohol postúpiť na ME v Rotterdame, kde mi urobia zdravotnú klasifikáciu a potom sa budem môcť prestrieľať aj do finále.

            PODARILO sa mi to

            Aj napriek chvíľkovej kríze po 30 ranách, som nastrieľal 563,0 bodov a tak som bol po Ager Solabarrieta druhý v kvalifikácii, takže celkom pekné prekvapenie pre mojich súperov. Pre mňa to bolo tiež prekvapenie, som naozaj veľmi spokojný a teším sa na ďalšiu výzvu v ležačke, ktorá začne zajtra tréningom a v utorok vyvrcholí kvalifikáciou, kde potrebujem taktiež nastrieľať limit.

            Gratulujem

            Martin Adámek k 1.miestu a Ager Solabarrieta k 2. miestu vo finále, ktoré bolo naozaj veľmi napínavé.

            V neposlednom rade sa chcem poďakovať mojej trénerke Vierke Dancákovej Fodorovej za jej profesionalitu s ktorou pristupuje na tréningoch, odvahu trénovať nevidiaceho a podporu, vďaka ktorej by som tento výsledok nedosiahol

            Viliam Holenda

          • STRONGMAN 2023

          • Európsky pohár STRONGMAN 2023...17.6.2023 pred OC OPTIMA Košice- SŠŠ bola partnerom podujatia - organizátor sekcia Fitness.

            Jana Kordiaková

          • Svetový pohár hendikepovaných športovcov

          • V piatok odchádza náš nevidiaci športovec Viliam Holenda na “Svetový pohár hendikepovaných športovcov” v Osijeku. Pokúsi sa tu splniť kvalifikačný limit na ME nevidiacich v športovej streľbe. Držíme mu palce!

        • Lenka Jašeková majsterka Slovenska !
          • Lenka Jašeková majsterka Slovenska !

          • Cez vikend sa v Košiciach konali Majstrovstvá Slovenska v atletike v kategórii U23.Titul majsterky Slovenska si v kladive vyhádzala Lenka Jašeková, jej oddielova kolegyňa Zuzka Salociová obsadila v osobnom rekorde 4.miesto. Samuel Šima v hode 2kg diskom v osobnom rekorde obsadil 2.miesto.  Matej Bracho v skoku do výšky v nepriaznivom burkovom počasí vyskákal 4.miesto a v trojskoku bol piaty v osobnom rekorde. Diana Devaldová si s klubovými pretekárkami vybojovala 4.miesto v štafete 4x100m.Titul majsterky Slovenska v trojskoku si vybojovala už bývala žiačka školy Viktória Rusnáková, ktorá sa ešte pokúša o limit na MEJ .  Koncom júla v Banskej Bystrici  nás ešte čakajú M SR dospelých.a pár atletických mítingov.

            Gratulujeme všetkým pretekárom a držíme  palce v letnej seźone.

            Trénerka  Mgr.Henrieta Rusnáková

        • Kvalifikačná dobrodružná expedícia tímu DofE je za nami...
          • Kvalifikačná dobrodružná expedícia tímu DofE je za nami...

          • Dňa 27.6. 2023 náš tím DofE úspešne ukončil dvojdňovú kvalifikačnú dobrodružnú expedíciu v zložení: A. Kantoráková III.AG, Karina Matiová I.A, Mária Domiková II.AG  a Timea Spišáková II.A. Expedícia sa uskutočnila v prekrásnom prostredí Volovských vrchov. Cieľom expedičného tímu bolo dosiahnuť sedlo Jedľovec, kde družstvo prenocovalo a plnilo stanovené úlohy. Úspešným zvládnutím kvalifikačnej expedície sa družstvo výrazne priblížilo k splneniu a zisku bronzovej úrovne DofE.

            Za vydarenú expedíciu, ako aj za jej bezproblémový priebeh, patrí zaslúžené poďakovanie našim pedagógom: Mgr. Samuelovi Horváthovi, Mgr. Petrovi Popovičovi a  PhDr. Marcelovi Nemcovi.

        • Štátna vedecká knižnica
          • Štátna vedecká knižnica

          • Dňa 27.6.2023 sa žiaci Strednej športovej školy zúčastnili 3 vyučovacích hodín cudzích jazykov v Štátnej jazykovej škole, Užhorodská 8, Košice (španielčina, nemčina spojená so švédčinou a  angličtina), ktoré viedli atraktívne lektorky cudzích jazykov. Taktiež absolvovali prehliadku školy a oboznámili sa s jazykovými kurzami. Žiaci sa aktívne zapájali do konverzácií a naučili sa nové frázy. Zápis na jazykové kurzy prebieha v budove školy denne do 29.6.2023 od 10:00-18:00hod, pre študentov od 90 eur na rok raz týždenne dvojhodinovka. Online zápis je do 30.6.2023 na www.sjske.sk, prihlášky na: prihlasky@sjske.sk , každý žiak sa vie aj online otestovať do akej úrovne patrí- viď stránka školy. Jazyková škola ponúka aj konverzačné kurzy, prípravu na maturitnú skúšku a certifikáty rôznych úrovní.

            Za PKCJ pripravili: Ing. Ľ.Burdzová, PhD. a Mgr. J. Huppertová

        •  Skúšky technickej vyspelosti  - karate
          • Skúšky technickej vyspelosti - karate

          • V sobotu 24.6.2023 usporiadala Východoslovenská Únia karate skúšky technickej vyspelosti na ktorých sa zúčastnili aj naši študenti 

            Vanesa Bandurová

            Adela Kantoráková

            Matúš Fabián

            Adrián Korečko

            Vasil Pirčák

            Lubomír Radoš

            a skúšky zládli bez pripomienok skúšobnej komisie.

            Naši karatisti tak získali najvyšší žiacky technický stupeň 1.kyu

            Gratulujem tréner Kretovič

        • Medzištátne stretnutie juniorov a  junioriek
          • Medzištátne stretnutie juniorov a  junioriek

          • V sobotu 24.6.2023 sa v Banskej Bystrici konalo medzištátne stretnutie, medzi  atlétmi Maďarska, Poľska, Česká a Slovenska. Atlétii Slávie TU Košice mali zastúpenie v súťaži aj medzi juniorkami  ako aj medzi juniormi,súčasne žiaci našej školy.Najlepší  výsledok medzi juniorkami a juniormi  dosiahla maturantka Viktória Rusnáková , ktorá v absolútnom osobnom rekorde v trojskoku 12,34m si vybojovala 3.miesto. Bola finišmankou  štafety 4x100m .ktoré obsadilo 3.miesto.Ako najvšestranejšia atlétka zastúpila  reprezentačné kolegyne aj v behu na 100m ,obsadila 6.miesto,keď kvôli zdravotným problémom nemohli nastúpiť na preteky.Vo svojej  reprezentačnej premiére si Lenka Jašekova vyhádzala v hode kladivom 7. miesto.Za osobným maximom zaostala o 3 metre.  Samuel Šima zhodne aj disku aj vo vrhu guľou obsadil 6.miesto. Vo vrhu guľou atakoval osobný rekord , vrhol 15,07m.V hode diskom mu k osobnému rekordu chýbalo viac ako 3metre.Matej Bracho  v skoku do výšky obsadil 8.miesto ,keď sa nevedel trafiť do rozbehu a tým sa nevedel prehupnúť vyššie ako 175cm ponad latku ,za osobným rekordom zaostal o 15cm.Šimon Jackanič v osobnom rekorde v behu na 1500m obsadil 8.miesto,zlepšil  sa o 2 sekundy.Pretekárom blahoželáme.V sobotu a v nedeľu 1.-2.7.ich čakajú majstrovstvá  Slovenska U 23. v Košiciach.

            Henrieta RusnákováTrénerka

        • Študijno - poznávací zájazd  v Oxforde
          • Študijno - poznávací zájazd v Oxforde

          • V dňoch 17.6. – 24.6. 2023 sa 21 žiakov SŠŠ spolu s učiteľkami anglického jazyka zúčastnili študijno-poznávacieho pobytu v Oxforde, Anglicku. Počas týchto dní žiaci navštevovali jazykovú školu v Oxforde a zároveň navštívili množstvo miest.

            Prvým z nich bol Londýn, v ktorom sa žiaci presúvali metrom a navštívili London Eye, Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, St. Jame´s Park, Buckhingham Palace, Piccadilly Circus, Soho – China Town, Leicester Square, Trafalgar Square. Všetci žiaci absolvovali jazdu na London Eye.

                        Druhým významným miestom návštevy bolo  sídlo Blenheim  Palace (UNESCO) – rodisko Churchilla,  spojené s výletom do Cotswolds - vidiecka krajina s tradičnými domčekmi postavenými z miestneho vápenca – Burford.

            Ďalší deň žiaci zažili atmosféru Warwick Castle–hrad s atmosférou stredovekého Anglicka, väzenie, s množstvom dobových atrakcií v rozsiahlych záhradách. Návštevou   Avebury –megalitického monumentu sme zažili prehistorické obdobie. 

            Neodmysliteľnou súčasťou celodenného výletu bola návšteva kúpeľného mesta Bath – prechádzka historickým centrom (UNESCO), návšteva rímskych kúpeľov s minerálnou vodou, prehliadka opátstva a unikátnej budovy Royal Crescent.

            Predposledný deň bol venovaný mestu Windsor s návštevou Windsor Castle. Hrad bol prekrásny a zároveň  tak veľký, že sme prekročili hranicu 10 000 krokov iba v priestoroch hradu.

            V posledný deň si po vyučovaní žiaci prevzali certifikáty a presunuli sme sa do historického centra Oxfordu s prehliadkou  - Merton College, Magdalen College, High Street, Radcliffe Camera, Clarendon Bulidling, St. Aldate´s Street, Carfax Tower, Town Hall, a návštevou univerzitného areálu Christ Church College  s nádvorím i kaplnkou a s Christ Church Cathedral sa pobyt v Anglicku skončil.

            Žiaci sa zdokonalili v anglickom jazyku, zažili spôsob bývania v anglických rodinách, denne sa stravovali anglickým štýlom, získali množstvo skúseností, spoznali kultúrne pamiatky a prinášajú si množstvo nezabudnuteľných zážitkov i nové priateľstvá s lektormi. Získaný certifikát o absolvovaní kurzu je možné uplatniť v budúcom zamestnaní, alebo pridať k prihláške na vysokú školu.

            Veľká pochvala patrí žiakom SŠŠ za vzorné vystupovanie, správanie, dochvíľnosť a ochotu pomôcť tým, ktorí to potrebovali.

            Pripravili učiteľky anglického jazyka: Ing. Eva Kubinová - organizátor pobytu a Ing. Ľudmila Burdzová, PhD.- dozor        

        • Svetové hry - Špeciálne olympiády
          • Svetové hry - Špeciálne olympiády

          • V dňoch 16.7.- 23.7.2023 sa v Berlíne / Nemecko/, konali Svetové hry - Špeciálnych olympiád, kde nás úspešne reprezentoval plavec II.DS triedy  Michal Hajdúcsek. Darilo sa mu veľmi dobre a v dvoch disciplínach 400m voľným spôsobom a  a 100 m motýlik  získal strieborné medaile a vytvoril si tohtoročné osobné maxima.

            Srdečné gratulujeme.

            Mgr. Urbanský Ján

          • Sofia Molitorisová - majsterka sveta vo fitness

          • Naša žiačka Sofia Molitorisová sa zúčastnila  súťaže ktorá sa konala 18.6.2023 vo Zvolene. Vo federácii Wabba Internacional  súťažila ako jediná Slovenska juniorka. 

            Stala sa majsterkou sveta v fitness model do 21 rokov a vicemajsterkou sveta v fitness model do 24 rokov. 

            Taktiež musíme podotknúť, že konkurencia bola veľká spomedzi Ukrajiniek, Talianiek, Češky, Grecke dievčatá, Nemecké dievcata a pod. 

        • Zlatý odznak
          • Zlatý odznak

          • Na 64. valnom  zhromaždení Slovenského olympijského a športového výboru, ktoré sa konalo v Bratislave bol ocenený za rok 2022  

            Zlatým odznakom SOŠV

            za výnimočný prínos pre olympijské hnutie a šport

            M a r i á n   K a f k a,

            gestor Siene olympizmu Strednej športovej školy Košice, Trieda SNP 104

             

            V mene pani riaditeľky za všetkých spolupracovníkov k oceneniu

            G R A T U L U J E M E !!!

        • Hungarian Kickboxing World Cup
          • Hungarian Kickboxing World Cup

          • Náš žiak Christián Tamáš I.AG sa v dňoch 15.6.-18.6 zúčastnil svetového pohára s názvom Hungarian Kickboxing World Cup. Christián súťažil v kategórii Low Kick mladších juniorov do 45 kg a získal 2. miesto.

            Blahoželáme a oddýchni si po náročnom zápase 

            Trénerka Velďáková