• Nemecký jazyk

    • Predmetová komisia cudzích jazykov

         

           

      Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/Nemecko           

       

      Nemecký jazyk

      Vyučujúca :

      Mgr. Blanka Rozložníková 

      Cieľom výučby cudzích jazykov je zvládnuť praktické používanie jazyka, osvojiť si základné gramatické pravidlá a poznať reálie krajín, ktorých jazyk sa študenti učia. Dôraz sa kladie predovšetkým na rozvoj  komunikatívnych zručností a schopností. V rámci jazykového vzdelávania sa snažíme našich žiakov pripraviť pre potreby dnešnej spoločnosti, na používanie CJ v osobnom a spoločenskom  živote.

      Požiadavky na vzdelávanie v cudzom jazyku vychádzajú zo spoločného Európskeho  referenčného rámca pre jazyky, ktorý popisuje rôzne úrovne ovládania cudzích jazykov a vedie žiakov k osvojeniu si hovorenej a písomnej podoby jazyka od úplných začiatkov až po úroveň zodpovedajúcu úrovni B1- B2 .

      Všeobecným cieľom dosiahnuť najprv komunikačnú úroveň  A1, A2 – používateľ základného jazyka až úroveň B1,B2 -   samostatný používateľ podľa Cieľových požiadaviek maturantov z nemeckého jazyka.

      Študenti v štvrtom ročníku majú možnosť navštevovať hodiny „Konverzácie v cudzom jazyku“ , ktoré sú zamerané  na prípravu na písomné a ústne maturitné skúšky . Pre študentov školy je tiež zabezpečená aktívna krúžková činnosť a konzultačné hodiny.

      http://www.statpedu.sk/files/articles/nove_dokumenty/cielove-poziadavky-pre-mat-skusky/nove/nemecky-jazyk-b1b2.pdf

      Nemecký jazyk : sa vyučuje v 1-4 ročníku strednej školy z učebnice DIREKT NEU 1,2

        

      Už tradične organizuje  naša škola v decembri  Školské kolo olympiády NEJ.  Následne nás naši žiaci reprezentujú v okresnom a poniektorí aj v krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku.

      Vyučovanie spestrujeme používaním aplikácie kahoot, či v čase sviatkov tvorbou pohľadníc.