•  Medzinárodná sútaž Košice Open
          • Medzinárodná sútaž Košice Open

          • Lukáš Ňarjaš + Vanessa Rozmušová..8.6 - 9.6.2024. Medzinárodná sútaž Košice Open. Dospelí latina 2.miesto. Získaná vyššia výkonnostná trieda A. Dospelí A. štandard 6. finálove miesto.

        •  Korean Ambasadors cup
          • Korean Ambasadors cup

          • Damien Frgolec VI.OA sa cez víkend 8.-9.6. zúčastnil Korean Ambasadors cup a tiež Bratislava open 2024 ,kde zápasil v dvoch kategóriach. V kategórii juniori - 63 kg získal 1. miesto a v kategórií seniori -63 kg tiež 1.miesto.  

            Na Bratislava open sa zúčastnil aj Artur Chimčák I.DS a po dvoch vyhratých zápasoch si vezie dokov zlatú medailu.

            Chalani super.

            Blahoželáme.

            Trénerka Velďáková D.

        • ME para športovcov
          • ME para športovcov

          • Výborná správa prišla z Granady, kde si náš nevidiaci športový strelec Viliam Holenda na ME para športovcov vybojoval bronzovú medailu v disciplíne VzPu 60 v stoji. V základnej časti prekonal svoj vlastný juniorský svetový rekord. GRATULUJEME !

          • Laura Martonová - 1.miesto

          • Dňa 2.6.2024 sa v Trnave konali Majstrovstvá Slovenska v inline korčuľovaní, kde žiačka našej školy Laura Martonová skončila na 1.mieste, gratulujeme! 

        • Dva úspešné víkendy našich bedmintonistov
          • Dva úspešné víkendy našich bedmintonistov

          • Cez víkend 25.-26.5.2024 sa v Žiline odohral celoslovenský turnaj juniorov Grand Prix A U19. Naši žiaci si z turnaja odniesli pódiové umiestnenia,

            Eva Sárená - 2x 2.miesto 1x3.miesto

            Matúš Poláček - 1x1.miesto, 1x 3.miesto

            Erik Hajdu- 1x 2.miesto

            O týždeň neskôr 1.-2.6.2024 si naši bedmintonisti zahrali celoslovenský turnaj Grand Prix A v kategórii dospelých. Aj tento krát si vybojovali medailové priečky.

            Sofia Šillingova- 2.miesto 

            Eva Sárená - 2x 3.miesto 

            Matúš Poláček- 1x 2.miesto a 1x3.miesto

            Tréneka: Poláčková

        • Z minima maximum
          • Z minima maximum

          • Naši futbalisti sa zúčastnili Regionálneho finále súťaži škôl v teqballe v Prešove. V  kategórií double - štvorhra chlapci Jozef Sejka, Richard Renner, Filip Hric a Matúš Major v silnej konkurencií 18 škôl, 4 okresy, sa prebojovali do 1/4 finále. V kategórii Single - jednotlivci zastúpenie Tofík Kasumov a Marián Plavčan sa striedali a prebojovali až do finále, kde tesne prehrali na popradskými chlapcami a obsadili krásne 2. miesto. Vzhľadom na tréningovú vyťaženosť a chýbajúcemu tréningu v teqballe ,,z minima vyťažili maximum". Chlapcom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v tomto mladom športe na Slovensku.

            Pri odovzdávaní cien okrem sponzora nechýbal ani slovenský medzinárodný rozhodca Ľuboš Micheľ, ktorý viedol  UEFA Champions League 2001/2002 tri zápasy, 2002/2003 takisto tri zápasy, 2003/2004 už šesť zápasov a 2004/2005. Viedol štyri kvalifikačné stretnutia na Majstrovstvá sveta v Nemecku Vrcholom jeho kariéry bolo rozhodovanie vo finále Ligy majstrov 2007/2008.Chlapcom odovzdal medaily a poprial veľa úspechov.

            Spracoval: vychovávateľ Vladislav Rozbroj

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • Touto cestou by som sa Vám chcela opäť poďakovať za ústretovosť a spoluprácu s Vami pri organizovaní Atletického dňa v našej Materskej škole. 

            A samozrejme, veľká vďaka patrí Vašemu športovému tímu milých ľudí, hlavne Danke a Janke a ich tréningovým skupinám Strednej športovej školy.

            Športové dopoludnie naše deti strávili šťastne, tešili sa zo všetkých disciplín, ktoré si mohli so športovcami Vašej školy vyskúšať.

             S úctou,

            PaedDr. Marta Hrušková

            Materská škola

        • Cvičná dobrodružná expedícia tímu DofE 2024 úspešne za nami...
          • Cvičná dobrodružná expedícia tímu DofE 2024 úspešne za nami...

          • V skorých ranných hodinách 30.5.2024 sa vydal expedičný tím Strednej športovej školy v Košiciach (M. Domiková III.AG, M. Jalč III.AG , T. Spišáková III.AG, M. Polák I.BG) v sprievode pedagógov (Mgr. P. Popovič a PhDr. M. Nemec) na dvojdňovú expedíciu, ktorá sa uskutočnila v prekrásnom lesnom prostredí Slovenského Rudohoria (Poráč – Olcnava). Jednou s podmienok splnenia bronzovej úrovne DofE, bola práve spomínaná skúška vytrvalosti, psychickej odolnosti a praktických vedomostí, ktoré našim žiakom – „dofákom“ umožnili úspešne prežiť deň aj noc v nevyspytateľnom prírodnom prostredí.

            PhDr. Marcel Nemec (vedúci programu DofE)

            Mgr. Peter Popovič (vedúci expedície DofE)

        • Majstrovstvá Go ju Ryu karate
          • Majstrovstvá Go ju Ryu karate

          • Deň detí naši karatisti oslávili na Majstrovstvách Go ju Ryu karate v Košiciach súbojmi v kata aj kumite.

            1.miesta obsadili

            Bandurová Vanesa

            Pirčák Vasil

            Tažejová Sára

            Korečko Adrián 2x

            2.miesta

            Fabián Matúš

            Radoš Lubomír

            3.miesta

            Fabián Matúš

            Bandurová Vanesa

            Gratulujeme naším žiakom  k úspechom na týchto majstrovstvách.

            F.Kretovič (tréner)

        • Budúcnosť športového vzdelávania je tu
          • Budúcnosť športového vzdelávania je tu

          • Stredná športová škola zažila výnimočný deň, kedy sa študenti, učitelia a tréneri aspoň na niekoľko hodín stretli s budúcnosťou moderných technológií, ktoré aj nás nezadržateľne čakajú v športe i mimo neho. Počas zaujímavej prezentácie a praktickej ukážky boli v pondelok 3.6. 2024 predstavené drony Agros T50 a Mavic 3 Multispectral, kde boli predstavené ich možnosti v rámci rôznych aplikácií.

            Prezentácia sa začala teoretickým úvodom o dronoch a o základoch bezpečnosti,  ktorú je potrebné dodržiavať. Študenti boli nadšení, keď zistili, že drony môžu byť využité nielen pre zábavu alebo  pri ich použití. Dozvedeli sme sa, že drony môžu byť cenným nástrojom aj pre moderné športové tréningové metódy. Dron Agros T50, známy svojou robustnosťou a schopnosťou operovať v náročných podmienkach, bol ukázaný pri simulácii sledovania pohybu športovcov na futbalovom ihrisku. Mavic 3 Multispectral, vyzbrojený pokročilými senzorickými technológiami, zase predviedol, ako dokáže analyzovať terén a zabezpečiť dáta napríklad aj pre plánovanie tréningových jednotiek na rôznych povrchoch.

            Vrcholom podujatia boli praktické ukážky, kde študenti mali možnosť vidieť drony v akcii. Boli sme svedkami, ako drony efektívne zvládajú záznam videa v pohybe s vysokým rozlíšením, čo by mohlo pomôcť trénerom lepšie analyzovať výkon a techniku svojich športovcov. Taktiež sme sa dozvedeli, ako môžu drony pomôcť pri vytváraní presných máp, s využitím napríklad pre kros alebo horské bicykle, čo opäť otvára nové perspektívy v príprave športovcov.

            Okrem športových aplikácií bola diskusia tiež zameraná na to, ako môžu drony ovplyvniť vznik nových profesii. Študenti boli vyzvaní, aby premýšľali o možnostiach využitia dronov vo svojich budúcich kariérach, či už v oblasti športového managementu, filmovania, environmentálnej ochrany alebo v iných inovatívnych odvetviach, dokonca aj v poľnohospodárstve.

            Podujatie bolo nielen praktickou ukážkou technologického pokroku, ale aj podnetom pre študentov, učiteľov a trénerov, aby hľadali nové spôsoby, ako integrovať drony do svojich programov a aktivít. Svet dronov sa ukázal ako fascinujúce pole plné možností, a tento deň určite rozšíril obzory všetkých zúčastnených.

             

        • Úspešná generálka na Majstrovstvách východoslovenskej oblasti
          • Úspešná generálka na Majstrovstvách východoslovenskej oblasti

          • V nedeľu 2.6.2024 sa konali na štadióne TU v Košiciach Majstrovstvá východoslovenskej oblasti v atletike jednotlivcov dorast, juniori a dospelých. Klub Slávia TU Košice si vybojoval: 30 medaily -15 zlatých -7 strieborných a 8 bronzových medaily. Zlato si vybojovala v hode kladivom Lenka Jašeková striebro Zuzana Salóciová a bronz Sandra Fetyková. V skoku do výšky vyhral Maroš Polák a v hode diskom obsadil 3 .miesto. Katka Bóorová v osobnom rekorde na 800m dobehla na 4.mieste a v štafete 100m 200m 300m 400m vybojovala pre klub Alademik bronzovú medailu.

            Maroša Poláka cez nasledujúci vikend čakajúMSR vo viacbojoch a od 15.6 až do konca mesiaca vśetky M SR od juniorov cez dorast až po dospelých.Pretekárom blahoželáme a držíme palce v nasledujúcej letnej sezóne.

            Henrieta Rusnáková

            trénerka

        • Novohrad Dance Open 2024
          • Novohrad Dance Open 2024

          • Lučenec 2. 6.2024.

            Naši žiaci Lukáš Ňarjaš + Vanessa Rozmušová

            Lučenec 2. 6.2024.

            Dospelí B. Latina. 2.miesto.

            Naši žiaci Lukáš Ňarjaš + Vanessa Rozmušová

        • Medailová žatva na Majstrovstvách VsAZ 
          • Medailová žatva na Majstrovstvách VsAZ 

          • Počas nedele (2.6) sa konali Majstrovstvá VsAZ jednotlivcov v kategóriach dorastu, juniorov a dospelých. 

            Všetci bojovali ako vedeli. Museli sa popasovať s veľmi nepriaznivým vetrom, čo nepridávalo na pohode. Hlavne šprintéri, ktorí museli bežať "proti stene", niekedy aj  viac ako so 4 m/s protivetrom. Výkony tomu aj zodpovedali. No aj napriek tomu sa preteky vydarili viacerým. Zlepšili si svoje osobné alebo tohtoročné výkony.

            1m -  - Hubayová (trojskok), Bracho (oštep), Macečková (źrď)

            2m -  - Krempaský (výška), Hubayová (diaľka), Vargová (guľa)

            3m -  - Holenda (diaľka), Hubayová (100m), Krešáková (trojskok)

            Do prvej trojky nevošli všetci, ale to nevadí. Ďakujem za bojovnosť a preteky, ktoré nás stále posúvajú vpred. Či sa darí, alebo nie. Taký je šport. 

            Matejová (100m, 200m), Ďuránová (100, 200m, 800m), po maturách si prišli zasúťažiť aj K. Vysokaiová (100m) a M. Balog (diaľka, trojskok)

            Ďakujem za reprezentáciu klubu ako aj školy

            trénerka J. Velďáková

        • 1. Slovenská dorastenecká liga - zápasenie
          • 1. Slovenská dorastenecká liga - zápasenie

          • V sobotu (1.6.2024) sa žiaci našej školy zúčastnili na 2. kole - 1. Slovenskej dorasteneckej ligy. Po prvom kole viedli v poradí klubov, avšak vzhľadom na oklieštenú zostavu sme sa po druhom kole presunuli na 2. miesto. Veríme, že na jeseň sa nám podarí bodové hodnotenie otočiť v náš prospech.

            Naši žiaci: Stolnyk, Zavacký (II.DS), Pekár (II.AG), Gaľa (I.AG), Mladenov (I.AM)

        • Niečo sa končí ... a niečo začína
          • Niečo sa končí ... a niečo začína

          • Centrálnym výstupným testom sa skončil  dvojročný projekt Aplikovanej ekonómie, tento rok už len vo forme učebnice  pre triedu II.AM. Úspešným riešiteľom gratulujem. Zároveň končí jednoročný projekt Aplikovanej ekonómie vo forme študentskej firmy pre triedu 3. AG. Podnikanie v praxi im ukázalo reálnu stránku podnikania so všetkými pozitívnymi aj negatívnymi stránkami. Pomaličky sa tešíme na leto  a s novým školským rokom privítame aj novú študentskú firmu.   

            PaedDr. Lenka Dušičková

        •  Predstavenie Kynologického klubu
          • Predstavenie Kynologického klubu

          • V piatok sme mali možnosť viedieť predstavenie Kynologického klubu Krásna. Radosť nám urobili vycvičené psíky a ich komentovaná prehliadka. Bolo to veľmi zaujímavé, pútavé a nevšedné. Ďakujeme. 

        • Úspech vodnopolistov
          • Úspech vodnopolistov

          • Naš žiak, Kleščinský Daniel III.AM ,  bývalí žiaci : Kleščinský Matej a Miško Erik , čerstvo zmaturovaný Balogh Filip VIII.OA - získali 3.miesto v Extralige mužov - Gratulujeme chlapcom !