• ONLINES
          • ONLINES

          • Dňa 25.4.2019 sa žiaci VI.OA a II.A zúčastnili divadelného vystúpenia v anglickom jazyku s názvom ONLINES v Historickej radnici. Veselé vystúpenie so zábavnými hercami študentom prinieslo  neočakávané  zážitky. Standing ovation nebolo výnimkou.

            Pripravili: Mgr.Huppertová a Ing. Burdzová, PhD.

        • Krajské kolo vo futbale SŠ
          • Krajské kolo vo futbale SŠ

          • Dňa 29.4.2019 sme sa zúčastnili krajského kola vo futbale žiakov stredných škôl.V skupine sme postupne zdolali SOŠ Ostrovského 2:1,SOŠ Sečovce 3:0 a Hotelovú akadémiu 3:1 a postúpili sme do finálovej skupiny, kde sme ako sa neskôr ukázalo odohrali postupový zápas s GPH v Michalovciach, ktorý sme výsledkovo nezvládli aj keď sme boli lepším družstvom a počas celého zápasu dominovali, ale bez gólového efektu sme tento zápas prehrali 1:0.V poslednom zápase o druhé miesto sme porazili SŠŠ Užhorodskú 1:0.

            Našu školu reprezentovali:

            1.Bočkaj Martin IV.B

            2.Bodnár Martin I.A

            3.Červený Rdoslav IV.B

            4.Čntoš Dalibor IV.B

            5.Grigľak Richard III.B

            6.Labuda Gabriel III.B

            7.Mikita Kevin IV.B

            8.Mitrík Martin IV.B

            9.Polák Róbert III.B

            10.Šarkan Kristián II.B

            11.Škvarek Jakub III.B

            12.Štedl Dávid IV.B

            13.Takáč Rastislav III.B

            14.Timko Martin IV.B

            Tréner: Milan Lalkovič

             

             

        • Olympijská kvapka krvi
          • Olympijská kvapka krvi

          • Dňa 24.4.2019 sa 10 žiaci našej školy zúčastnili akcie na Magistráte mesta Košice pod názvom Olympijská kvapka krvi. Polovica zúčastnených žiakov darovala najvzácnejšiu tekutinu, za čo im patrí naša vďaka.

        • Ladislav Maruscsák - strieborný na svetovom pohári
          • Ladislav Maruscsák - strieborný na svetovom pohári

          • Ladislav Maruscsák, (študent  III.B), získal striebornú medailu na svetovom pohári v kickboxe.

            KICKBOXING WORLDCUP AUSTRIAN CLASSICS 2019.

            Gratulujeme!!!

            Pozrite si aj ďalšie výrazné úspechy - výsledky Laca z posledného obdobia:

        • …postúpili na Krajskú športovú olympiádu 
          • …postúpili na Krajskú športovú olympiádu 

          • Chlapci SŠŠ  sa zúčastnili v piatok 22.3.2019 v telocvični v Šaci regionálneho finále vo futsale DŠS KSK 2018/19-región A.

            Po výsledkoch: 

            SŠŠ Košice-Gym.Park mládeže 5,KE 4:2

            SŠŠ Košice-SŠŠ Užhorodská,KE  8:2

            SŠŠ Košice-SPŠ Elektrotechnická,KE 7:3

             

            ……….postúpili na Krajskú športovú olympiádu. 

             

            Gratulujeme

            Našu školu reprezentovali:

            1.Juhász Dávid II.B

            2.Mikita Kevin IV.B

            3.Mitrík Martin IV.B

            4.Červený Radoslav IV.B

            5.Bach Matúš IV.B

            6.Bočkaj Martin IV.B

            7.Škvarek Jakub III.B

            8.Štedl Dávid IV.B

            9.Timko Martin IV.B

            10.Sabol Martin II.B

            tréner:Mgr.Milan Lalkovič

        • Deň narcisov 2019
          • Deň narcisov 2019

          • Dňa 11.04.2019 sa v uliciach slovenských miest konala charitatívna zbierka "Deň narcisov 2019", ktorú organizovala "Liga proti rakovine". Aj v tomto roku sa študenti Strednej športovej školy a žiaci ubytovaní v školskom internáte ako dobrovoľníci zapojili do zbierky - finančný výnos 914,63 Eúr.

             Deň narcisov je nosným projektom Ligy proti rakovine, vďaka ktorému dokážeme pomáhať onkologickým pacientom a ich rodinám. Finančné prostriedky sú určené na prevenciu, osvetu, vzdelávanie ľudí v oblasti zdravého životného štýlu, podpora výskumných projektov, psychosociálna pomoc, workshopy pre študentov...

            Poďakovanie patrí žiakom:  Villányiová, Solodovnyk, Volf, Novický, Barci,  Jenčáková, Pavlíková, Džambová, Kovaľák, Letkovský, Jacková, Cehelníková, Čavisová, Farkašová, Tabaj.

            Koordinátorka zbierky: Mgr. Anna Kmeťová /školský internát   

        • Romana Čisovská sa k tenisu dostala náhodou a dnes je majsterkou Slovenska
          • Romana Čisovská sa k tenisu dostala náhodou a dnes je majsterkou Slovenska

          • Viktória Záčeková

             

            Súčasťou Juniorského olympijského tímu je aj Romana Čisovská. Mladá tenistka, pochádzajúca z Košíc, je päťnásobnou majsterkou Slovenska.

            Talentovaná sedemnásťročná športovkyňa sa k tenisu dostala nečakane. „Na tenis ma prihlásil dedko, čo ma prekvapilo, pretože spolu s mamkou sa zaoberali viac basketbalom. K tomuto športu som sa teda dostala náhodou."

            S tenisom začínala ako šesťročná, ale venovala sa aj gymnastike a basketbalu. „Keďže je moja rodina športovo založená, stále som sa motala okolo športu.“ Neskôr, keď mala jedenásť, rozhodla sa pokračovať len v tenise.

             

            Šport a školu je ťažké skĺbiť

            Romana už v začiatkoch svojej tenisovej kariéry veľa cestovala, čo sa podľa jej slov nezmenilo ani dnes. Cestovanie bolo vždy náročné na čas. Teraz, keď je študentkou Športového gymnázia SNP v Košiciach, to nie je o nič ľahšie. „Štúdium a šport sú dve veci, ktoré je ťažké skĺbiť, ale škola mi vychádza v ústrety.“Cez týždeň má okrem bežného vyučovania aj tréningy. „Niekedy je to náročnejšie, niekedy menej. Závisí to od toho, či som v prípravnej fáze, alebo v turnajovej. Maká sa však stále.“ Romana už mala možnosť vyskúšať viacerých trénerov. V súčasnosti ju však pripravuje Pavol Krta. „Je to veľmi milý a hlavne pozitívny človek. Má veľa poznatkov a skúseností, ktoré mi odovzdáva. Je to veľký tenisový pracant a stále chce byť na kurtoch, až sa čudujem, kde sa to v ňom berie.“

            Juniorský olympijský tím ju motivuje

            Všetky tréningy, drina a snaha sa premenili na cenné kovy, ako sú bronzová medaila z majstrovstiev sveta do 16 rokov a striebro z majstrovstiev Európy družstiev do 14 rokov. „Za najväčší úspech pokladám 3. miesto na Junior Fed Cup,“ vyjadrila sa Romana. Aj vďaka týmto úspechom je zaradená do Juniorského olympijského tímu. „Je pre mňa česť byť súčasťou tohto tímu a zároveň ešte väčšia motivácia. Podporujú ma aj výživovými doplnkami pre športovcov, za čo im veľmi pekne ďakujem.“

            Mnohí športovci si určujú svoje ciele v kariére. „Chcela by som sa prebojovať do top 100 WTA a hrať najväčšie turnaje,“ prezradila Romana. Na otázku, či má zo športovcov niekoho za vzor povedala: „Páčia sa mi mnohí hráči, ale vzor nemám. Snažím sa zobrať si z každého niečo.“ Romana sa momentálne pripravuje na najvyššie kategórie juniorských turnajov. „V najbližšom období sa zúčastním juniorského Roland Garros,“ povedala na záver.

            Slovenský olympijský a športový výbor zostavil z výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za minulý rok Juniorský olympijský tím, ktorý jeden rok podporuje sumou celkovo 50 tisíc eur a výživovými doplnkami spoločnosti Nutrend v hodnote 10 tisíc eur. Cieľom programu je podporovať mladých športovcov v dorasteneckom či juniorskom veku v rozvoji ich športovej kariéry.

            Slovenská tenistka Romana Čisovská a členka Juniorského olympijského tímu pri prevzatí ocenenia Talent roka na slávnostnom vyhlásení najlepších tenistov Slovenska - Tenista roka 2016.

            Foto TASR

            Zdroj: ttps://www.olympic.sk/clanok/romana-cisovska-sa-k-tenisu-dostala-nahodou-dnes-je-majsterkou-slovenska

        • Krajské kolo SŠ v hádzanej
          • Krajské kolo SŠ v hádzanej

          • Hádzanárska hala Slavomíra Šipoša Košice.

            Turnaj otvoril Dr. Marián Kafka, ktorý prítomných privítal.  Vo svojom  prejave spomenul okrem iného aj bývalého reprezentanta Jaroslava Papiernika. 

        • ME vo vzpieraní - Gruzínsko
          • ME vo vzpieraní - Gruzínsko

          • Na Majstrovstách  Európy vo vzpieraní seniorov v Batumi sa zúčastnila naša študentka Nikola SENIČOVÁ. Štartovala v hmotnostnej kategórii do 76 kg v konkurencii  19 vzpieračiek zo 16 krajín Európy. V trhu obsadila 9. miesto výkonom 94 kg a vytvorila nový slovenský rekord junioriek a žien. V nadhode výkonom 112 kg obsadila 10. mesto. V dvojboji jej dosiahnuté výkony vyniesli 10. miesto  a výkon 206 kg  čo je aj nový slovenský rekord v kategórii junioriek a žien. Nikola sa zlepšila v trhu o 2 kg. V nadhode zaostala o 3 kg od svojho maxima ale dvojboji zvýšila svoje životné maximum o 4 kg. Zvýšením svojho maxima v kvalifikačnej súťaži na OH v Tokiu urobila výrazný posun v svetovom rebríčku  v olympijskej hmotnostnej kategórii do 76 kg.

        • III. Univerzitný charitatívny beh o pohár dekanky FMMR
          • III. Univerzitný charitatívny beh o pohár dekanky FMMR

          • 09.04.2019 dvadsaťdva chlapcov z ŠI pri SŠŠ v Košiciach sa zúčastnilo behu s dĺžkou trate 6900 m. Všetci chlapci podali výborné športové výkony. Najlepší z nich PETER ROJTÁŠ sa umiestnil na II. mieste v kategórii ŠTUDENTI. 

            Školský internát získal Pohár dekanky Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie technickej univerzity v Košiciach! 

            Gratulujeme Peťovi a všetkým bežcom, pretože za každého aktívneho účastníka usporiadateľ venoval 1 euro pre Bezbariérové centrum TUKE a oddychovú miestnosť pre študentov. 

            Helena Sokolová: vychovávateľka v ŠI  

        • Prednáška: Veľkonočné zvyky a tradície
          • Prednáška: Veľkonočné zvyky a tradície

          • Školská knižnica nadviazala spoluprácu s Verejnou knižnicou Jána Bocatia v Košiciach - jednou z pobočiek , ktorá je k našej škole najbližšie na Triede SNP. Žiaci sa zúčastnili  prednášky  Veľkonočné zvyky a tradície. Tému od prezentovala   etnografka PhDr. Klaudia Buganová , ktorá pôsobí vo Východoslovenskom múzeu . Ponuka prednášok v knižnici je rôznorodá, od cestovateľských besied rôznymi krajinami sveta  až po psychologické rozhovory na súčasné témy, ktoré trápia mladých ľudí. V budúcnosti ponuku prednášok , besied a rozhovorov určite využijeme a nielen  v rámci mesiaca knihy ,nejaké zaujímavé podujatie navštívime.

            Tento krát  sa akcie zúčastnili dievčatá z výchovných skupín vychovávateliek Mgr. Murzovej a Mgr. Žillovej.

        • Regionálne finále vo futsale dievčat - DŠS KSK 2018/19 - región A
          • Regionálne finále vo futsale dievčat - DŠS KSK 2018/19 - región A

          • Dňa 3.4.2019 sme sa zúčastnili regionálneho finále vo futsale dievčat a po výsledkoch:

            SŠŠ Košice-Hotelová Akadémia,KE 2:2 Vašková 2x

            SŠŠ Košice-SOŠ Bocatiova,KE  3:0 Vašková 2x,Čavisová

            SŠŠ Košice-Gymnázium, Opatovská cesta,KE 3:3 Vašková, Svitanová, Čavisová

            Postúpili sme na  Krajskú športovú olympiádu.

            Našu školu reprezentovali:

            1.Štefánia Čavisová III.B

            2.Patrícia Vašková IV.C

            3.Tatiana Cupríková IV.C

            4.Michaela Praženicová IV.OA

            5.Tara Rebejová         I.B

            6.Patrícia Svitanová III.A

            7.Daniela Valečková I.B

            8.Veronika Cehelníková III.A

            9.Kamila Zakuciová  II.B

            10.Olena Andrushchak I.A

             

            Gratulujeme

        • Basketbal -  postup na krajskú olympiádu
          • Basketbal - postup na krajskú olympiádu

          • V regionálnom finále v basketbale dievčat DŠS KSK sme obsadili 1.miesto. Finálový zápas proti Gymn. Park mládeže Košice sme za stavu 22:10 pre súpera chytili streleckú chuť a štyrmi trojkami dokázali v posledných sekundách riadneho hracieho času vyrovnať a v predĺžení si uchmatnúť zaslúžené víťazstvo.

            Postúpili sme na krajskú olympiádu.

            Gymnázium Poštová - SŠŠ Trieda SNP  5:45

            SŠŠ Trieda SNP - Gymnázium Park mládeže 30:26

        • Vyzvi srdce k pohybu
          • Vyzvi srdce k pohybu

          • Celonárodná kampaň zameraná na zvýšenie pohybovej aktivity dospelej populácii Slovenska. 

            ŠKOLSKÝ INTERNÁT PRI SŠŠ V KE SA  UŽ ZAPOJIL !

            ZAPOJ SA AJ TY ... začni zdravšie žiť a zaraď do svojho voľného času pohybovú aktivitu akéhokoľvek druhu (chôdza, turistika, beh, bicyklovanie, plávanie, športové hry, tanec, aerobik a i.). 

            Súťaž prebieha v čase od 25. 03. do 16. 06. 2019

            Účastníci budú zaradení do žrebovania o atraktívne ceny. Podmienkou je venovať sa pohybu minimálne počas štyroch za sebou nasledujúcich týždňov aspoň štyrikrát týždenne, v rozsahu 210 a viac minút v týždni. 

            Prihlášku si vytlač sám alebo ju požiadaj u vychovávateľky ŠI Heleny Sokolovej

            Ďalšie informácie: pz-vskp2019-verejnost.pdf

            Prihláška: pz-vskp2019-prihlaska.pdf

        • Atléti absolvovali náročné sústredenie
          • Atléti absolvovali náročné sústredenie

          • Atléti Slávie TU Košice, ktorí sú žiakmi Strednej športovej školy absolvovali  v termíne. od 21.3.do 6.4.náročné sústredenie v španielskom Benidorme pred začiatkom letnej atletickej sezóny. V príjemnom prímorskom prostredí  sme absolvovali 3 fázové tréningy  na piesočnatej pláži, v kopcoch ako aj na mestskom štadióne. Na záver sústredenia chodkyňe Karin Devaldová a Stanislava Hakulinová absolvovali medzinárodné chodecké permit EAA preteky v Podebradoch, kde v silnej konkurencii  špičkovych európskych pretekárok obsadili 18.miesto Karin a19.miesto Stanka v osobnom rekorde.

            ​​​​​​​Trénerka Mgr.Henrieta Rusnáková

        • Súťaž  Ruské slovo
          • Súťaž  Ruské slovo

          • Žiačka Júlia Dzelinská z V.OA sa dňa 05.04.2019 zúčastnila celoslovenského kola v prednese ruskej poézie a prózy (RUSKÉ SLOVO). V konkurencii inostranných súťažiacich obsadila krásne 3. miesto. a. Za vzornú reprezentáciu školy ďakujeme. 

            učiteľka RUJ PaedDr. Edita Valentová

        • 11.ročník Behu Jána Amosa Komenského 
          • 11.ročník Behu Jána Amosa Komenského 

          •  

            V piatok 05.04.2019 mali deti z Ukrajiny, ubytované v Školskom internáte pri Strednej športovej škole, spoločne strávené popoludnie.

            Zúčastnili sme sa 11.ročníka behu Jána Amosa Komenského, ktorý je organizovaný pod záštitou primátora mesta Košice Jaroslava Polačeka.

            Dĺžka trasy cca 3,2 km bola v historickej časti so štartom pri Dolnej bráne pred Vedeckou knižnicou.

            Slnečné počasie,príjemná športová atmosféra a výborné športové výkony našich chlapcov nás tešia !  

                                                     Helena Sokolová - vychovávateľka