• Súťaže atlétov
          • Súťaže atlétov

          • Atléti ŠK Olympia - SŠŠ Košice majú za sebou úspešný víkend keď súťažili na 2. krajskom kole súťaže družstiev v Košiciach. Martin Danko zabehol 100 m v novom osobnom rekorde a v premiére v  skoku do diaľky zaznamenal  505 cm. Yehor Nesterov skončil vo vrhu guľou na 4 . mieste taktiež v osobnom rekorde. Medzi dievčatami súťažila Ľuboslava Olejníková ktorá vyhrala guľu a v hode diskom bola druhá. 

            Tréner Pavel Pankuch

        • „Do práce na bicykli“
          • „Do práce na bicykli“

          • Zapojte sa spolu s nami do 9. ročníka celonárodnej kampane „Do práce na bicykli“ organizovanej Ministerstvom dopravy a výstavby SR a Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica.

            Minulý rok sa do kampane zapojilo takmer 1 300 firiem, organizácií a inštitúcií, ktoré motivovali svojich zamestnancov/študentov k zdravšiemu životnému štýlu a zároveň tak prispeli k rozvoju udržateľných spôsobov prepravy a budovaniu kvalitnej cyklistickej infraštruktúry. Úrad KSK sa ako zamestnávateľ zapája už po niekoľkýkrát a budeme radi, ak sa k nám pridáte.

            Kampaň prebieha počas celého júna a tento rok sa do nej môžu zapojiť nielen zamestnanci, ale  aj študenti.  Okrem cyklistov sa súťaže môžu zúčastniť všetci tí, ktorí využívajú ekologické formy prepravy – teda aj tí, ktorí do práce či do školy cestujú verejnou dopravou či pešo, ba dokonca aj pracovníci na home office.

            Ako sa do kampane môžete zapojiť Vy?

            -        registrujte svoje tímy bezplatne na www.dopracenabicykli.eu; (ak sa vaša samospráva nenachádza v zozname, kontaktujte ju, aby sa zaregistrovala)

            -        motivujte svojich zamestnancov či študentov a vytvorte vlastné dvoj- až štvorčlenné súťažné tímy;

            -        registrácia tímov je možná do 7.6.2022, samotná kampaň prebieha 1.-30.6.2022.

            Čo zapojením sa získate?

            -        podporíte svojich zamestnancov a študentov k zdravšiemu životnému štýlu, zvýšite ich výkonnosť v práci či škole a znížite ich mieru stresu, podporíte pozitívne vzťahy na pracovisku;

            -        dokážete, že ste spoločensky zodpovednou organizáciou;

            -        pomôžete rozvoju nemotorovej dopravy a zvýšeniu kvality životného prostredia;

            -        v neposlednom rade na účastníkov čakajú aj atraktívne ceny a ocenení budú aj najaktívnejší zamestnávatelia.

            Všetky informácie o registrácii a priebehu kampane nájdete na www.dopracenabicykli.eu.

            Veríme, že túto výzvu prijmete spolu s nami a svojou registráciou spoločne podporíme zdravie  zamestnancov a študentov, ekologický spôsob dopravy a tým aj zvýšenie kvality života obyvateľov v našom kraji.

        • Karate  - medzinárodný turnaj
          • Karate - medzinárodný turnaj

          • 14.5.2022 sa naši karatisti zúčastnili medzinárodného turnaja Memoriál M.Bozogáňa v Košiciach.Za účasti 300 pretekárov z Ukrajiny, Maďarska, Rumunska, Poľska a Slovenska sa naši žiaci prezentovali veĺmi dobre.

            Pirčák Vasil 1.m

            Korečko Adrián 1.m

            Fabián Matúš 3.m

            Radoš Lubomír 3.m

            Kantoráková Adela 3.m

            Gratulujeme!

        • M SR v streľbe zo vzduchových zbraní - Daniela Redaiová “Majsterka SR”
          • M SR v streľbe zo vzduchových zbraní - Daniela Redaiová “Majsterka SR”

          • 13.-15.5.2022 sa v Šali konali M SR v streľbe zo vzduchových zbraní, na ktorých sa zúčastnili aj 4 naši športoví strelci. Najlepšie sa darilo Daniele Redaiovej, ktorá sa stala juniorskou “Majsterkou SR”. Zároveň sa ako jediná juniorka kvalifikovala do 8 členného finále najlepších strelkýň M SR. Janka Janošková a Natália Padová skončili zhodne na 4. mieste. V súťaži družstiev obsadili tieto tri dievčatá 1. miesto. Daniel Tokár v osobnom rekorde skončil na 5. mieste.

            Gratulujeme

            .

          • Eva Jurková - zlatá medaila na deafymiáde

          • Slovenským deaflympionikom na 24. Letnej deaflympiáde dnes zasvietilo slniečko. Zlaté medaile získali v stolnotenisových dvojhrách Thomas Keinath a Eva Jurková (naša bývalá žiačka).

            Po náročnej celodennej šnúre zápasov mali na konci dňa najviac síl a tenisových zručností. Obaja svojich súperov zdolali suverénnym spôsobom a ukázali sa vo svojej plnej sile.

            Dnes hrali svoje dvojhry aj Ema Štetková a Marek Tutura. I keď bojovali zo všetkých síl, nakoniec sa pred obedom rozlúčili so súťažou a ostali povzbudzovať hru svojich vzorov.

            Všetci sme z výsledku našich najlepších nadšení a z celého srdca im ďakujeme!

            Zdroj: https://www.facebook.com/slovakia.deaflympic

          • Basketbal

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili regionálneho finále Xlll. ročníka dlhodobých športových súťaží a obsadili 2. miesto.

        • Rastislav Jelínek si na 24. deaflympiáde v brazílskom Caxias do Sul vybojoval striebro
          • Rastislav Jelínek si na 24. deaflympiáde v brazílskom Caxias do Sul vybojoval striebro

          • Paráda! Slovenský diaľkar Rastislav Jelínek (náš vývalý študent) si na 24. deaflympiáde v brazílskom Caxias do Sul vybojoval striebro.

            Zverenec Jaroslava Rusnáka v Slávii TU Košice viedol až do záverečnej série vďaka osobnému rekordu 722 cm, avšak Estónec Tanel Visnap ho vo svojom poslednom pokuse prekonal o 21 cm a doletel na 743 cm.

            Jelínek štartoval v Caxias do Sul aj v šprinte na 100 m, v ktorom vo finále obsadil 6. miesto časom 10,94, pričom v semifinále bol ešte rýchlejší (10,89).

            Dvadsaťjedenročný Jelínek zaznamenal svoj životný úspech, už predtým však získaval cenné umiestenia na vrcholných svetových i domácich podujatiach.

            V roku 2018 získal v diaľke zlato na ME sluchovo postihnutých v kategórii do 18 rokov, vlani na IV. majstrovstvách sveta nepočujúcich športovcov v atletike v poľskom Lubline bol 4. v diaľke a 6. na 100 m.

            Takisto je aj dovedna 6-násobný majster SR: na 100 m dorastencov (2018) a päť titulov si vybojoval v roku 2020 – v diaľke (vonku: muži do 23 rokov a juniori, hala: muži a juniori) a trojskoku (hala: juniori).

            Na snímkach Rastislav Jelínek vo finále, na stupni víťazov a šťastný tréner Jaroslav Rusnák.

            Viac sa dozviete v článku na webe SAZ na tomto linku:

            https://www.atletika.sk/na-deaflympiade-v-caxias-do-sul.../

            FOTO FB SLOVAKIA/DEAFLYMPIC

            Zdroj: https://www.facebook.com/atletikasvk/

        • Majstrovstvá Slovenska - karate
          • Majstrovstvá Slovenska - karate

          • V sobotu 7.5.2022 v NTC v Bratislave sa konali Majstrovstvá Slovenska karate kategórie kadeti a juniori. Naši karatisti výborne reprezentovali našu školu.

            Pirčák Vasil kadet do 70kg 1.miesto

            Kantoráková Adela juniorka do 53kg 2.miesto

            Radoš Ĺubomír junior do76kg 2.miesto

            Družstvo juniorov Radoš a Pirčák 3.miesto             

            Družstvo juniorov Fabián a Krivoňák 4.miesto

            Družstvo junioriek s Bandurovou Vanesou 3.miesto

            Gratulujeme!

        • Basketbal
          • Basketbal

          • Dňa 6.5.22 sa konalo semifinále  dlhodobých športových súťaží stredných škôl KSK v basketbale chlapcov, kde žiaci našej školy postupili do ďalšieho kola, ktoré sa uskutoční v stredu 11.5.22 v Šaci.

            tréner Róbert Nuber

        • Športlandia.sk - Šport - Publicistika
          • Športlandia.sk - Šport - Publicistika

          • Krásne športovo – spoločenské podujatie pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici, skvelá vizitka atletickej chôdze

            Napísal: Jozef Mazár

            Napísané: 07. máj 2022

            Prvá tohoročná májová sobota patrila pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici atletickej chôdzi.

            Pozorný účastník tohoročného 6. ročníka Banskobystrického chodeckého mítingu mohol na tomto medzinárodnom podujatí stretnúť viacero významných osobností atletickej disciplíny, ktorá vo svete najviac preslávila toto populárne športové odvetvie zo Slovenskej republiky.

            V súťaži žien na 10 km bola najlepšia v štartovnom poli tejto disciplíny Hana Burzalová . Táto pretekárka ŠK Dukla o. z. B. Bystrica prešla svoju trať za 49:16. Zvíťazila pred dvojicou košických junioriek Karinou Devaldovou (51:09) a Stanislavou Hakulinovou (53:33). Obe juniorské reprezentantky absolvovali podujatie z plného tréningu a ich trénerka Henrieta Rusnáková, ktorá sa trénersky v metropole slovenského východu venuje vyše 25 rokov o nich prezradila i toto. „ Prišli tu z plného tréningu. Majú v sebe dosť talentu, ale i ochoty, chcenia zlepšovať sa. Som spokojná s tým, čo tu, v tomto, organizačne perfektne pripravenom prostredí ukázali. Skvele reprezentovali Športové gymnázium Košice, kde toho roku maturujú, ale i náš klub a seba.“

             

        • Viktória Rusnáková  druhá na mítingu v Bratislave
          • Viktória Rusnáková  druhá na mítingu v Bratislave

          • Dňa  8.5.2022 sa na  atletických pretekoch  "Memoriál Tomáša  Babjaka  "  v Bratislave  sa zúčastnila aj Viktória  Rusnákova. V trojskoku medzi ženami obsadila  2. miesto  solídnym výkonom  11,73 m.

            Pretekárke gratulujeme!

            Trénerka Henrieta Rusnáková

        • Fantázia v Srbskom Novom Sade!
          • Fantázia v Srbskom Novom Sade!

          • Po základných časti "Danube water polo league" (Bečej. Szentes, Košice) dievčatá z Olympie postúpili do finálového turnaja. Zverenky trénera Szabolcsa Eschwig-Hajtsa  v semifinálovom zápase porazili Srbský tím RED STAR BELEHRAD a postúpili do finále, kde zahrali s Maďarským tímom Szentes. Po odohratých zápasov už sily neostali dievčatám a prehrali hladko proti vysoko favorizovaným  družstvom 16 : 8.  Aj tak náš tím dosiahol zatiaľ najlepší výsledok v histórii Slovenského vodného póla. V poradí družstiev vidieť aké tímy ostali za nami !

            Poradie družstiev:

            1. Valdor Szentes
            2. ŠK Olympia Košice
            3. VK Vojvodina
            4. ŽVK Cervená Hviezda Belehrad
            5. ŽAVK Mladosť Zágreb
            6. WPA Bucharest
            7. UNI Team of GRB
            8. VK Jadran Split
        • Grand Prix U 17 bedminton
          • Grand Prix U 17 bedminton

          • Matúš - zlato a bronz

            Erik - bronz

            Cez víkend 7.- 8. 5.2022 sa v Dolnom Kubíne odohral celoslovenský turnaj Grand Prix do 17 rokov. Z našej skoly sa turnaja zúčastnili Matúš Poláček z V.OA a Erik Hajdu zo IV.OA.  Matúš na turnaji triumfoval so svojim spoluhráčom vo štvorhre kde obsadili 1.miesto a v dvojhre skončil pred branami finale, keď semifinalový boj prehral 1:2na sety a tak mu ostalo konečné 3.miesto. Erik si bronzovu medailu odnáša zo štvorhry so svojim klubovým spoluhráčom a k nej pridal aj pekné piate miesto z dvojhry chlapcov.

            Chlapcom gratulujem a ďakujem za predvedené výkony

        • Beseda o poskytnutí prvej pomoci
          • Beseda o poskytnutí prvej pomoci

          • Dňa 6.5.2022 absolvovali žiaci V.OA, II.AG, VI.OA a III.AM besedu o poskytovaní prvej pomoci,  ktorú pripravili členovia Spolku medikov mesta Košice. Žiaci sa dozvedeli užitočné informácie a fakty o zásadách poskytovania prvej pomoci človeku v bezvedomí a o postupe pri prevádzaní jednotlivých život zachraňujúcich úkonov. Pod vedením medikov si prakticky vyskúšali uložiť človeka do stabilizovanej polohy a poskytnúť  masáž srdca dospelému človeku, mladistvému aj novorodencovi.

            E. Kőváryová

        • OVEP - Olympijská výchova pre školy
          • OVEP - Olympijská výchova pre školy

          • V utorok sa nám po dlhom čase podarilo uskutočniť ďalšie stretnutie s našou partnerskou školou v Izraeli. Žiaci našej Strednej športovej školy si pre svojich kamarátov z Izraela pripravili krásnu prezentáciu o našej krajine a meste..škoda však , že sme ju nemali komu prezentovat lebo na druhej strane sa pani učitelke nepodarilo dať dokopy celý tím a tak sme sa iba porozprávali a vymenili pár zaujímavých informácií . Dohodli sme si stretnutie na budúci týždeň.Veríme, že sa podarí a my sa dozvieme ešte mnoho zaujímavostí o Izraeli a my im predstavíme našu kultúru a tradície.

        • Deň Európy v Košiciach
          • Deň Európy v Košiciach

          •  

            Deň Európy sa slávi 9.5., no v Košiciach už v piatok 6.5.2022 prebiehali viaceré aktivity venované tomuto dňu. Keďže rok 2022 je taktiež Európskym rokom mládeže, mnoho aktivít bolo venovaných  najmä mladým ľuďom, ktorí sú hlavným stavebným kameňom našej spoločnej európskej budúcnosti. Týchto aktivít sa zúčastnili aj žiaci III.AG našej školy. Moderátorom programového bloku ako aj celého Dňa Európy bol Jano Gordulič, známy slovenský komik, ktorý svojim humorom a rečou mladých, študentom priblížil činnosť Európskeho  parlamentu a Európskej komisie a tiež témy:

            Fact-checking na sociálnych sieťach v praxi,

            Angažovanosť mladých v komunitách a spoločenských otázkach,

            Konferencia o budúcnosti Európy

        • Oslávte Deň Európy 2022 s Európskym parlamentom
          • Oslávte Deň Európy 2022 s Európskym parlamentom

          • V Deň Európy oslavujeme úspechy a jednotu Európy a pripomíname si podpísanie Schumanovej deklarácie z 9. mája 1950. Tento ambiciózny plán na zabezpečenie dlhodobého mieru v povojnovej Európe sa považuje za začiatok dnešnej Európskej únie. Aj v roku 2022 je Európa jednotná v úsilí o mier a poskytuje podporu Európanom na celom svete.V máji tohto roku vás Európsky parlament pozýva, aby ste zapojili najrôznejších aktivít, ktoré budú prebiehať virtuálne alebo prezenčne v členských štátoch EÚ a v sídlach inštitúcií EÚ v Bruseli, Luxemburgu a Štrasburgu. Európsky rok mládeže 2022 sa zameriava na mladých ľudí v Európe. Konferencia o budúcnosti Európy zas občanom dala možnosť vyjadriť svoj názor.

            Tohtoročný Deň Európy preto ponúka jednotný priestor, ktorý spája ľudí a ich tvorivé nápady s cieľom vytvoriť lepšiu budúcnosť, v ktorej si každý nájde svoje miesto.

            Pozrite si program a zapojte sa do podujatí, ktoré sa v Deň Európy konajú online aj prezenčne po celej Európe!

            Sledujte #EuropeDay na sociálnych sieťach a zapojte sa do debaty, čo pre vás znamená Európa. Zbierame obrázky a videá z európskej vlajky po celej Európe, takže nezabudnite vyvesiť vlajku z vášho okna alebo z balkóna a podeľte sa s nami o vaše fotografie a zážitky z Dňa Európy!Dúfame, že sa k nám budete môcť pridať.Návštevnícky tím Európskeho parlamentu