• Karin Devaldová v Turecku s limitom na MEJ a MSJ
          • Karin Devaldová v Turecku s limitom na MEJ a MSJ

          • V dňoch   20.2. 2021  až  7.3. 2021  sme absolvovali sústredenie v Tureckej Antályi, kde sme spolu s ukrajinskými , bieloruskými, kazašskými a tureckymi chodcami a chodkyami absolvovali  náročné    sústredenie, ktoré sme zakončili  otvorenými  majstrovstvami Turecka v chôdzi. Postavili sa  na  štart 10 km  chôdza junioriek a podali skvelé výkony.

            Karin  Devalodvá si vybojovala v súťaži junioriek 3. miesto  na 10 km   chôdze  časom  50:15 s   čo je  výkon , ktorým sa kvalifikovala na majstrovstvá Európy juniorov  a junioriek do estónskeho  Talinu, ktoré sa koná  v júli  a na majstrovstvá sveta  juniorov a junioriek  do keňského Nairobi. ktoré sa bude  konať v auguste. 

            Stanka  Hakulinová  si vybojovala v súťaži junioriek 6. miesto na 10 km chôdze  časom 52:57 s, za limitom zaostal zatiaľ 57  sekúnd.

            Pokúsiť sa splniť limit bude mať 20.3. 2021 v Dudinciach.

            Dievčatám blahoželáme  a želáme veľa úspechov a trpezlivosti v nasledujúcej letnej sezóne 2021. 

            Trénerka   Mgr. Henrieta Rusnáková

        • IT Čajovňa
          • IT Čajovňa

          • IT Čajovňa na tému "Kritické myslenie v praxi: Ako sa vyznať v informačnom chaose? ". Pre veľký záujem sú 2 termíny.

            Dozviete sa, ako identifikovať v záplave informácií tú nedôveryhodnú. Prečo sa nášmu mozgu a jeho rýchlym úsudkom nedá vždy veriť? Kritické myslenie bolo podľa Svetového ekonomického fóra 2. najžiadanejšou mäkkou zručnosťou na pracovnom trhu v roku 2020. Jeho dôležitosť do budúcnosti len porastie, a to nielen v práci. Na workshope si vyskúšate, ako nám vie kritické myslenie pomôcť orientovať sa v informačnom chaose na internete. Dozviete sa, prečo je dokázať príčinu udalostí ťažšie, než sa zdá, alebo čo má spoločné ruský cár a bociany v Nemecku.

            Dátum a čas: 22.3.2021 16:00-18:00
                                    25.3.2021 16:00 - 18:00


            Prihlasovanie - https://dotazniky.itakademia.sk/ (prihlasovacie údaje na webinár zašleme len prihláseným žiakom na emailovú adresu, ktorú uvedú do prihlášky)
            Pozn: Naša škola je zatiaľ stále evidovaná ako Športové gymnázium

            UPOZORNENIE: Počet miest je limitovaný, keď sa naplní kapacita, prihlasovanie sa uzavrie skôr

            Platforma: ZOOM

            Kriticke_myslenie_032021.pdf​​​​​​​

        • Politika sa nás dotýka
          • Politika sa nás dotýka

          • Aj napriek zložitej spoločenskej situácií a dištančnému vzdelávaniu sa nám ešte pred jarnými prázdninami podarilo uskutočniť školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti. Zúčastnili sa ho žiačky tretieho ročníka a odprezentovali výsledky svojho skúmania. Školské kolo bolo dištančnou formou pre súťažiace náročnejšie, ale na ich výkone to nebolo poznať. Do krajského kola postúpili dve žiačky a to Alžbeta Janíčková z III.B a Nátália Padová z III.A.  Obe žiačky sa v súčasnosti  pripravujú na krajské kolo a výsledkom ich prezentácie je aj motivačné video, ktoré Vám chceme predstaviť.  Všetkým zúčastneným ďakujeme za snahu a vynaložené úsilie.  

        • OZNAM PRE ŽIAKOV  - rozhodnutie riaditeľky
          • OZNAM PRE ŽIAKOV - rozhodnutie riaditeľky

          • V súlade s Rozhodnutím Ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 2021/10079:1-A1810 zo dňa 05. 02. 2021 a pokynom predsedu Košického samosprávneho kraja č. 5/2021 zo dňa 02. 03. 2021, týmto po zvážení prevádzkových podmienok pri zabezpečovaní prezenčnej formy výučby, odo dňa 03. 03. 2021 ostáva školské vyučovanie mimoriadne prerušené a vzdelávanie je  naďalej zabezpečované dištančnou formou, a to do odvolania.

            Opätovne pripomíname žiakom, rodičom a zákonným zástupcom žiakov, aby urobili všetko pre to, aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu respiračných ochorení a koronavírusu a aby sme sa čo najskôr v zdraví mohli spoločne vrátiť do lavíc a k prezenčnej forme vyučovania.

            O ukončení dištančnej formy vzdelávania Vás budeme včas informovať prostredníctvom Edupage a stránky školy.

            Vopred Vám veľmi pekne ďakujeme za porozumenie a spoluprácu.

            PaedDr. Tatiana Švecová

            riaditeľka školy

        • Znova dávame do pozornosti IT čajovne pre žiakov
          • Znova dávame do pozornosti IT čajovne pre žiakov

          • Herným vývojárom za 90 minút

            1. Počítačové hry sa radi hráme, pretože pri nich vieme relaxovať, ale rovnako tak zažívať rozličné neuveriteľné dobrodružstvá s našimi avatarmi. Vieme pri nich tráviť hodiny a hodiny času a máme problém sa od nich odtrhnúť a vrátiť späť do reality. Napadlo vás však, čo asi obnáša vytvoriť takú počítačovú hru? A napadlo vás vytvoriť si vlastnú hru? A čo ak by som na vlastnú počítačovú hru zbalil spolužiačku/spolužiaka? A čo ak sa to dá zvládnuť za 90 min? Hmm... tak poďme na to!
            2. Lektor: Miro Biňas - Neúspešný herný vývojár, ktorý síce začal množstvo herných projektov, ale do úspešného konca nedoviedol ani jeden. Zato však motivuje iných, aby sa vyhli jeho chybám a užili si tvorbu vlastných hier v jazyku Python s knižnicou Pygame Zero. Stále však verí, že z neho nakoniec herný vývojár bude. Vyzerá to však skôr na to, že z neho bude tak akurát Batman.
            3. Termín:

                                                                           i.      5.3.2021 o 13:00 – základné školy

                                                                         ii.      19.3.2021 o 13:00 – stredné školy

            ​​​​​​​          Prihlasovanie: https://dotazniky.itakademia.sk/ 

            Mars 2020: Perseverance – od nápadu až po pristátie na červenej planéte a ešte ďalej

            1. Popis: 18. februára 2021 sa rover Perseverance dotkol povrchu Marsu. Čo to znamená pripraviť takúto misiu? Ako sa to celé pripravuje? Ako vyzerá štart a raketa? Mars je aktuálne jediná planéta „obývaná“ iba robotmi. Ako celá misia pomôže nám ľuďom na Zemi? Môžeme tam naozaj nájsť život? Na to všetko sa skúsime pozrieť spolu!
            2. Lektori: Miška Brchnelová študuje “aerospace engineering” a pracuje na simulácii, design-e a stavbe rakiet. Majo Babinčák sa venuje štúdiu molekulárnej biológii. Obaja sa venujú popularizácii vedy a techniky na Slovensku.
            3. Pre žiakov stredných škôl
            4. Termín: 8.3.2021 o 16:00
            5. Prihlasovanie: https://dotazniky.itakademia.sk/

             

        • Úspešné H-MSR juniorov a junioriek 2021
          • Úspešné H-MSR juniorov a junioriek 2021

          • Naša žiačka Michaela Molnárová mala úspešný víkend. 

            V sobotu brala striebornú medailu na 60m prekážok a v nedeľu si vybojovala zlatú medailu v skoku do výšky.

            Gratulujeme!

        • Majstrovstvá Slovenska juniorov a junioriek v atletike
          • Majstrovstvá Slovenska juniorov a junioriek v atletike

          • Cez víkend sa v Bratislave konali majstrovstvá Slovenska  junioriek v atletike. 

            Preteky prebiehali za prísnych pandemických opatrení, bez divákov a atmosféry , ale sme vďačný  za to že sa mohli uskutočniť.

            Mohli sme si preveriť rastúcu výkonnosť pretekárok aj napriek tomu, že tréningové možnosti sú v danej situácii, nevyhovujúce.  ,skoro žiadne.

            Viktória Rusnáková   obsadila  4.miesto vo finále na 60m časom 7,92s  a v rozbehlu zabehla osobný rekord 7,90s. 

            4. miesto obsadila ja v skoku do diaľky  výkonom 549cm , keď v poslednom pokuse ju o 1 cm preskočila  jej súperka .

            Napriek smole v skoku do diaľky to boli veľmi výborné výsledky,   

            Diana Devaldová  obsadila vo finále na 60m  6,miesto výkonom 8,06s a rovnaký čas mala aj v rozbehu.

            6.miesto  obsadila aj v skoku do diaľky v osobnom rekorde 519cm.

            V behu  na 200m jej výkon 26,19 stačilo na celkové 5.miesto.

            Dievčatám blahoželáme  a držíme palce v príprave na letnú sezónu ,ktorá  odštartuje  1.3. na sústredení v Tureckej  Antályi , keďže na Slovensku sú športoviská zatvorené a  mládežnícke nádeje sa nemajú kde a ako pripravovať na vrcholné podujatia a   reprezentáciu Slovenska.

            Mgr. Henrieta Rusnáková. 

            trénerka                      

        • Z bubliny zo štyrmi medailami
          • Z bubliny zo štyrmi medailami

          • V dňoch 11.-21.2.2021 absolvovala 10 členná skupina plavcov ŠKP Košice, medzi nimi i plavci SŠŠ v Olympijskom karanténnom centre X-Bionic v Šamoríne v tomto roku už druhé sústredenie, v ktorého závere sa uskutočnili Kontrolné preteky juniorov a seniorov. Stále sa však presviedčame, že vrátiť sa do výkonnostného stavu pred Covidom, bude pre plavcov a ich trénerov sakramentsky náročná a dlhá práca.

            Paradoxne úspešne vyzneli Kontrolné preteky, keď zo 70-tich štartov našich plavcov si v 40-tich vytvorili nové osobné rekordy. Je to pekný úspech, realitou však je, že ich dosiahli prevažne na 50 a 100m tratiach v ktorých výrazný podiel mali nárast sily počas dlhého obdobia dištančnej športovej prípravy a prirodzený telesný rast. Problémy nastávajú v disciplínach, ku ktorým je potrebná špecifická príprava v bazéne (trate 200, 400, 800 a 1500m) - a tie sú pre juniorskú kategóriu z hľadiska športového rastu podstatné. V konkurencii 263 pretekárov zo 40-tich klubov potešil zisk štyroch medailí, dve strieborné a dve bronzové. Medzi nimi boli obe mix-štafety 4x50m polohová a 4x50m voľný spôsob s finišmenkou Čajbikovou (VII.OA).

            V šamorínskej bubline naďalej zostáva v príprave na ME v Para plávaní Denis Nadzon (I.AG).

            V marci čaká 16-členný výber košických juniorských plavcov ďalšia 10 dňová príprava, tento raz už v bazéne Aquacity-bubliny v Poprade.

            Skála Juraj - plávanie

        • OZNAM PRE ŽIAKOV
          • OZNAM PRE ŽIAKOV

          • Na základe usmernenia  predsedu KSK zo dňa  24.02.2021 vám oznamujem, že od 01.03.2021prebieha výučba na Strednej športovej škole, Trieda SNP 104, Košicepre končiace ročníky – triedy IV.A, IV.B a VIII.OA prezenčnou formou.

            Žiaci maturitného ročníka sú povinní preukázať sa pri vstupe do budovy školy v pondelok 01.03.2021 platným negatívnym antigénovým testom.

            Žiaci maturitného ročníka z čiernych okresov (aktuálne Rožňava) sa vzdelávajú naďalej dištančnou formou.

            Ak na vyučovanie 01.03.2021 nenastúpia (PN, karanténa, lekárske vyšetrenie), sú povinní ospravedlniť svoju neúčasť triednemu učiteľovi s uvedením dôvodu najneskôr v nedeľu 28.02.2021 do 18.00.

            Školský internát je naďalej zatvorený pre všetkých žiakov.

            Poskytovanie stravy v ŠJ je možné iba pre končiaci ročník s prezenčnou výučbou. Žiaci sa môžu prihlásiť na stravu telefonicky najneskôr v piatok, 26.02.2021.

            Prezenčná výučba sa realizuje podľa aktuálneho rozvrhu hodín, platného aj pre dištančnú výučbu.

            Výučba v ostatných ročníkoch pokračuje dištančnou formou až do odvolania.

            Zoznam_MOM_antigen_KSK.xlsx


            PaedDr. Tatiana Švecová

            riaditeľka školy

        • Úvod do tvorby webových stránok
          • Úvod do tvorby webových stránok

          • Otvorili sa nové termíny na workshopy "Úvod do tvorby webových stránok - základy jazyka HTML" pre žiakov.

            Ak sa chcete venovať programovaniu webových stránok, ale netušíte kde začať? A ako vlastne funguje web?

            Termíny a cieľová skupina:
            •    04.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci SŠ
            •    11.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci SŠ
            •    18.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci ZŠ od 7.ročníka (ekvivalent OG)
            •    25.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci ZŠ od 7.ročníka (ekvivalent OG)


            Prihlasovanie - https://dotazniky.itakademia.sk/ (prihlasovacie údaje na webinár budú zaslané  len prihláseným žiakom na emailovú adresu, ktorú uvedú do prihlášky)

            UPOZORNENIE: Počet miest je limitovaný, keď sa naplní kapacita workshopu, prihlasovanie sa uzavrie skôr


            Platforma: ZOOM

            Sprevádzať Vás bude lektorka Iveta Tonhauserová - Vyštudovala Fakultu elektrotechniky a informatiky na Technickej Univerzity v Košiciach a ako softvérová inžinierka pôsobí už 14 rokov. Aktuálne sa venuje full stack softvérovému vývoju v americkej spoločnosti GoHealth, no má za sebou spolupráce na širokom spektre medzinárodných či lokálnych projektoch na Slovensku a vo Fínsku. Vo voľnom čase sa aktívne venuje dobrovoľníctvu, spolupráci s rôznymi neziskovkami a mentoringu. Okrem toho vedie košickú pobočku organizácie PyLadies a chce dokázať, že aj programovanie môže byť zábava, ak viete, ako na to.

        • Diana Devaldová druhá medzi ženami
          • Diana Devaldová druhá medzi ženami

          • V dňoch 20.2.-21.2.021 sa v Bartislave konali Majstrovstvá Slovenska mužov a žien v atletike za prísnych pandemických opatrení.

            Výborný výkon a umiestenie predviedla ešte len 15 ročná Diana Devaldová na 200m keď senzačne vybojovala 2.miesto, lepšia od nej bola len Iveta Putalová , ktorá je ročník narodenia 1988.

            Rastislav Jelínek obsadil 3.miesto v trojskoku 5. miesto v skoku do diaľky a 7. miesto vo finále na 60m.

            Viktória Rusnáková obsadila 5.miesto na 60m prekážok a v skoku do diaľky a 8. miesto na 200m.

            Títo mladí atléti napriek pandemickej situácii , ktorá je vážna na Slovensku na sebe tvrdo pracujú a trénuju, aj keď nemajú kde, lebo štadióny a telocvične sú zavreté a napriek tomu dosahujú skvelé výkony, osobné rekordy. a výborné umiestenia.

            Posledné halové Majstrovstvá Slovenska juniorov a junioriek Diana Devaldová a Viktóriá Rusnáková absolvujú nasledujúci víkend v Bratislave a potom odcestujú na sústrerdenie do tepla, aby sa mohli pripaviť na letnú sezónu , ktorá vyvrcholí v auguste Majstrovstvami Európy do 17 rokov a finále atletickej ligy, ak to umožni pandemická situácia.

            Dievčatám a Rasťovi blahoželáme a držíme palce v nasledujúcej halovej sezóne.

            Mgr. Henrieta Rusnáková, trénerka

        • Olympiáda ľudských práv
          • Olympiáda ľudských práv

          • Žiačka III.B triedy Alžbeta Janíčková, postúpila do celoštátneho kola v Olympiáde ľudských práv. Natálka Padová z III.A skončila na krásnom 12. mieste z 50 súťažiacich. Konkurencia bola silná ale zvládli to výborne. 

            Gratulujeme!

        • ONLINE FRIday
          • ONLINE FRIday

          • Pre školy, ktoré sú zapojené do projektu IT Akadémia, pripravila  Fakulta riadenia a informatiky UNIZA pre žiakov 3. a 4. ročníkov (odpovedajúce ročníky OG) podujatie ONLINE FRIday.

            Uskutoční sa 18. februára od 09:00 do 16:00 h. Pripravený je zaujímavý a bohatý program v podobe 21 praktických webinárov na atraktívne témy z oblasti informatiky, manažmentu, informačných a sieťových technológií. Webináre prebiehajú paralelne a v rôznych časoch. Žiaci sa môžu na webináre prihlásiť prostredníctvom prihlasovacieho formulára. Viac informácií nájdete na webe: https://www.fri.uniza.sk/aktuality/pozvanka-na-online-den-otvorenych-dveri-online-friday-2021

             

            Termín prihlásenia na podujatie ONLINE FRIday 2021 je do 18. februára do 08:00 h a počet miest (kapacita webinárov) je limitovaný.

        • Majsterkou  Slovenska  Karin Devaldová a víťazom Elán Mítingu sa stal Rastislav Jelínek.
          • Majsterkou  Slovenska  Karin Devaldová a víťazom Elán Mítingu sa stal Rastislav Jelínek.

          • Dňa 14.2.2021 sa v hale Elán  pod prísnymi pandemickými opatreniami  konali masjtrovstvá Slovenska v chôdzi junioriek na 3000m .

            Karin Devaldová v tréningovom tempe vyhrala  chôdzu na 3000m , za absolutným  osobným rekordom  zaostala o  15 sekúnd .

            Obhjakyňa  titulu z roku 2020  Stanka Hakulinová obsadila 4. miesto.

            Hodinu po chodkyňach sa na štart 60m postavil Rastislav Jelínek , ktorý v  dvoch behoch na 60m  výkonmy 7,10s , 7,09s obsadil   6miesto/ 4.miesto.

            Po behoch na 60m   absolvoval skok do diaľky kde posledným pokusom skočil 682 cm a vyhral súťaž mužov..

            Medzinárodné preteky Budapešť  

            Cez víkend   naše mladé atlétky súťažili na otvorených medzinárodných pretekoch  dospelých  v Budapesti.

            Viktória Rusnáková obsadila 3. miesto na 60m prekážok   dorasteniek ( iná výška ako u dospelých )

            Medzi ženami  v skoku do diaľky obsadila 7.miesto.  a 16. miesto 200m , čo jej stačilo na 3.miesto medzi dorastenkami

            Diana  Devaldová   obsadila  medzi ženami 12.miesto  v behu na  200m výkonon 25,88s, čo jej stačilo na 2. miesto medzi dorastenkami.

            Sme veľmi radi , že sme mohli v tejto situácii absolvovať nejaké preteky. Cez víkend nás čakajú majstrovstvá Slovenska mužov a žien v Bratislave .

            Trénerka  Mgr. Henrieta Rusnáková