• Ondrej Beregszászi - vzpieranie
          • Ondrej Beregszászi - vzpieranie

          • Študent Ondrej Beregszászi, ktorý sa venuje vzpieraniu sa zúčastnil v septembri dvoch súťaží. Prvou bolo 1 kolo ligy dorastencov v Hlohovci (19.9), kde Ondrej získal krásne druhé miesto. Jednotlivé váhy ktoré zdvihol môžete vidieť na obrázku nižšie.

            Druhou súťažou bola A liga mužov, tiež v Hlohovci (26.9), kde získal 7. miesto spomedzi 28 účastníkov.

            Srdečne blahoželáme.

            Informuje trénerka Velďáková Dana

        • Réka Harajdová - kickbox
          • Réka Harajdová - kickbox

          • Počas víkendu sa konali Majstrovstvá Slovenska v kickboxe, v  Lučenci. Naša študentka Réka Harajdová reprezentovala hneď v niekoľkých kategóriach. 

            V kategórii Seniorky - 60 kg 1.miesto, v kategórii K-1 juniorky - 56kg 1.miesto a v kategórii light contact seniorky do 55kg krásne druhé miesto 

            Srdečne blahoželáme 

            Informuje trénerka Velďáková Dana

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Vyhodnotenie charitatívnej zbierky: BIELA PASTELKA

            Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska organizovala v uliciach miest verejnú charitatívnu zbierku Biela pastelka, ktorá sa konala 18. 09.2020. Jej hlavným krédom bolo pomáhať slabozrakým a nevidiacim vrátiť sa do života. Zbierka bola realizovaná vyberaním dobrovoľných príspevkov od darcov, do ktorej sa zapojilo 12 študentov  /finančný výnos bol 172,40 Eúr – je určený na podporu ľudí s ťažkým zrakovým postihnutím.

            Poďakovanie patrí študentom, ktorí sa aktívne zapojili do dobrovoľníckej činnosti.

            Koordinátori a pedagogický dozor: p. Kmeťová, p. Belicová /školský internát

        • Finančná zmrzlina
          • Finančná zmrzlina

          • Dňa 24.9.2020 o 8.45h sa naši študenti SŠŠ - IV.A triedy zúčastnili akcie FINANČNÁ ZMRZLINA /v cukrárni ROBIE v Košiciach/, v ktorej si otestovali finančnú gramotnosť a zistili svoj finančný kvocient /FQ/. Taktiež sa zapojili do výhry o mobilný telefón a ako odmenu navyše získali skvelú zmrzlinu. Pevne veríme, že pri žrebovaní sa na nich usmeje šťastie a niektorí z nich sa stanú majiteľmi nových smartfónov .

            Uč. Ľudmila Burdzová

        • Úspešný atletický víkend pre našich atlétov
          • Úspešný atletický víkend pre našich atlétov

          • Dva tituly majstra Slovenska pre juniora Rasťa Jelínka  a staršieho žiaka Mateja Bracha.

            Cez víkend  sa v Trnave uskutočnili majstrovstvá Slovenska  juniorov a staršieho žiactva.  

            V juniorskej kategírii si dve  zlaté medaile vybojoval Rasťo Jelínek v skoku do diaľky, a v trojskoku. Dve bronzové medaile vybehal  na 100m a v štafete 4x100m. 

            Viktória Rusnáková v skoku do diaľky vbojovala 2. miesto v osobnom rekorde 564 cm , keď od zlata jej chýbalo len 4 cm. V trojskoku  skočila 11,14m a získala 3.miesto, v behu na 100m prekážok si vybojovala 6.miesto v osobnom rekorde.

            Juraj Haják v trojskoku obsadil 5.miesto a v šafete 4x100m 3.miesto.

            Karin Devaldová 6.miesto na 5000m a Stanka Hakulinová 7.miesto na 5000m.

            V kategórii staršieho žiactva  si  titul majstra Slovenska vybojoval Matej Bracho až v dvoch disciplínach  v skoku o žrdi a v hode oštepom.  V behu na 300m prekážok v osobnom rekorde  a v skoku do výšky obsadil zhodne  5.miesta.

             Diana  Devaldová   čo štart to osobné rekordy na 60m  8,01s a 2.miesto , 150m 19,25s a 2.miesto a 300m  41,32s a 3.miesto plus limit ZPM  ( zväzová príprava mládeže).

            Zuzka Salóciová obsadila 6. miesto v hode kladivom v osobnom rekorde 28,96m. 

            Klub AK Slávia TU Košice v medailovej bilancii majstrovstiev Slovenska  obsadil celkovo 3.miesto pri zisku 7 zlatých

             6 strieborných a  5 bronzových medaily.

            Samuel Šíma   v kategórii staršieho žiactva v hode  diskom vybojoval 2.miesto , pretekár ŠŠK Bardejov, keď ho porazil  tréningový partner so Slávie TU Košice Matej Fedák.

             

             

            Pretekárom gratulujeme  

            Trénerka  Henrieta Rusnáková

        • Úspešné M-SR juniorov aj staršieho žiactva - titul pre Molnárovú
          • Úspešné M-SR juniorov aj staršieho žiactva - titul pre Molnárovú

          • Michaela Molnárová (VI. OA) si v skoku do výšky vybojovala titul v kategórii juniorov, kde výkonom 168 si vytvorila nové osobné maximum. 

            Okrem tejto disciplíny absolvovala aj 100m cez prekážky, kde obsadila 8 miesto.

            Z našich žiakov sa v Trnave predstavil aj Samuel Čížek (I. BG) v troch disciplínach.

            Vyhral rozbeh na 100 m cez prekážky s novým osobným rekordom 14, 66s . Vo finále obsadil peknú 4. priečku. 

            V skoku do diaľky doletel na značku 568 cm, čo stačilo na 5 miesto. Rovnako k 5 miestu pomohol svojmu klubu v štafete 4x60m.

            Gratulujeme!

            Trénerka Janka Velďáková

        • Družstvo dorasteniek piate na atletickej lige 2020
          • Družstvo dorasteniek piate na atletickej lige 2020

          • Dńa 15.9.2020 sa v Košiciach konalo finále atletickej ligy dospelých.  AK Slávia TU Košice jediný zástupca východoslovenskej atletiky , v celoštátnej lige  si vybojovala v súťaži družstiev žien výborne 5.miesto.

            Atlétky košickej Slávie  vekom ešte dorastenky dokázali konkurovať  ženám aj o 15 rokov starším, skúsenjším harcovníčkam. Vo finále  Viktória Rusnáková obsadila v skoku do diaľky 3.miesto, v behu na 100m v osobnom rekorde 6.miesto a v trojskoku  si urobila o pol metra osobný rekord , tiež krásne 6.miesto  - a to bola najmladšia účastníčka vo všetkých disciplínach.

             Karin Devaldová dopochodovala na  3000m chôdze na  4.mieste a Stanka Hakulinová na 7. mieste  a boli ešte členkami štafety 4x400m , ktoré obasdilo 8.a 9. miesto.

            Podiel na skvelom umiestení mali aj  ďašlie pretekárky:  Simonetta Kolláriková, Lenka Kočová, Olena   Andruschcak, Olívia Ongáľová, Zuzka Hertnekyová. 

            Družstvo v tomto zložení sa pokúsi vybojovať čo najlepšie umiestenie aj vo finále majstrovstiev Slovenska družstiev dorasteniek 3.10. v Košiciach.

            Družstvo chlapcov  obsadilo celkovo 6. miesto , Kde bojovali počas celej súťaže  Rasťo Jelínek, Juraj Haják , tým si vybojovali účasť aj v budúcom ročníku atletickej ligy, ako jediný zástupca východoslovenskej atletiky.

            Pretekárom blahoželáme a držíme palce na víkkendových majstrovstvách  Slovenska U 16, U 20 v Trnave.

            Trénerka Henriea Rusnáková

        • Jelínek, Devaldová a Hakulinová  na P- T- S
          • Jelínek, Devaldová a Hakulinová  na P- T- S

          • Dňa 11.9.2020 sa atléti našej školy z tréningovej skupiny trénerky Henriety Rusnákovej  zúčastnili medzinárodného mítingu Pravda   - Televízia  - Slovnaft. 

            V druhom semifinálovom behu  Rasťo Jelínek bežal 100m  s  pretekárom  Rogersom s USA( majstrom sveta )  , kde finišoval na 5.mieste vo vyrovnanom osobnom rekorde. 

            V chôdzi na 3000m  Karin Devaldová obsadila  5.miesto v osobnom rekorde a Stanka Hakulinova 8.miesto tiež v osobnom rekorde. 

            Večerné preteky pod umelým osvetlením a výborna atmosféra dokázala vyhecovať naších pretekárov k osobným rekordom.

            Gratulujeme 

            trénerka   Mgr. Henrieta Rusnáková

        • Atletická liga - finále 15.9.2020
          • Atletická liga - finále 15.9.2020

          • Cez víkend naša žiačka Michaela Molnárová pomohla k zisku bronzovej medaily družstvu AK Spartak Dubnica nad Váhom. 

            Miška absolvovala 3 disciplíny: skok do výšky, 100m cez prekážky a štafetu 4x100m. 

            V prvej disciplíne obsadila druhé delené miesto (skočila opäť skvelých 165cm), v behu cez prekážky zabojovala a s novým osobným rekordom dobehla najmladšia účastníčka v behu na peknom 5 mieste. Tak isto aj v štafete - 5 miesto. 

            Celkový zisk 14,5 boda pomohol družstvu AK Spartak Dubnici nad Váhom ku krásnemu 3. miestu.

            Gratulujeme!

            Trénerka Janka Velďáková

        • TEM Slovenia Junior International 2020
          • TEM Slovenia Junior International 2020

          • Na medzinárodnom bedmintonovom turnaji v Slovinsku sa predstavila aj naša žiačka slovenská reprezentantka Miška Telehaničová. Po dlhej turnajovej pauze sa predstavila vo všetkých troch disciplínach. So svojimi reprezentačnými partnermi v párových disciplínach sa prebojovala Miška do 2. kolo a to isté zopakovala aj v dvojhre, kde ju v druhom kole stopla nasadená španielska hráčka. Tento víkend sa Miška predstaví na domácej pôde. V Trenčíne odohrá medzinárodný turnaj FZ FORZ A SLOVAKIA U 17.

            Držíme palce...

            trénerka Poláčková

        • Girl´s Day
          • Girl´s Day

          • Občianske združenie Aj Ty v IT  už po siedmy raz pripravuje unikátne podujatie Girl´s Day. Cieľom je prepojiť stredoškoláčky s IT firmami, organizáciami a vysokými školami a usilovať sa tak prebudiť u nich záujem o štúdium informatiky. Niet pochýb o tom, že budúcnosť patrí technológiám a organizácia sa usiluje o to, aby aj dievčatá boli jej súčasťou. Počas jediného Girl´s Day majú preto stredoškoláčky z celého Slovenska možnosť nahliadnuť do pracovného sveta desiatok organizácií a rozhodnúť sa, či vidia svoje kariérne uplatnenie práve v tomto sektore. Toto podujatie inšpirovalo mnohé dievčatá k štúdiu informatiky a informačno-technologických smerov.

            Siedmy ročník Girl´s Day sa uskutoční 8. októbra 2020 a na dievčatá čaká zaujímavý program, ktorý pripravujú takmer štyri desiatky firiem, organizácií a škôl. Po prvý raz budú mať dievčatá tiež možnosť zažiť Girl´s Day aj online formou!

            Už teraz si môžu na webovej stránke www.girlsday.sk vyberať, ktorý program a akou formou navštívia a od 17.9.2020 sa môžu registrovať:

            • od 10:00 hod. pre všetky aktivity s osobnou účasťou,
            • od 14:00 hod. pre všetky aktivity v online forme.

            Pozri tiež:  Girls_day_2020.pdf

            V prípade záujmu kontaktujte p. Múčikovú - osobne alebo mailom:  mucikovamartina@gmail.com

        • Návšteva botanickej záhrady
          • Návšteva botanickej záhrady

          • Dňa 9.9.2020  žiaci 1.AG triedy strávili pár hodín krásneho slnečného dňa na výstave jesenných plodov v botanickej záhrade. Zároveň si prezreli skleníky s tropickými rastlinami a nevynechali ani prehliadku už tradične esteticky upraveného exteriéru vonkajších záhrad. Samozrejmosťou bola aj návšteva minizoo s chovom domácich zvierat a včiel."

            Ivica Ficeriová

        • Výtvarná súťaž  FAIP PLAY CONTENT – medzinárodný úspech
          • Výtvarná súťaž FAIP PLAY CONTENT – medzinárodný úspech

          • V čase dištančného vzdelávania spôsobeného šírením pandemického ochorenia COVID 19, sa naše žiačky Sofia Herzanych (I.BG), Karolína Bobuski (I.BG) a Nikola Valečková (I.AM) v mesiaci máj 2020 zapojili do medzinárodnej výtvarnej súťaže, ktorej vyhlasovateľom bol Medzinárodný výbor Fair Play so sídlom v Paríži.

            Témou výtvarnej súťaže v kategórii 15 – 18 ročných žiakov, bola aktuálna téma, ako sa športovci na celom svete v rôznych podmienkach, vyrovnávajú s neľahkou situáciou šírenia ochorenia COVID-19, ktorý športovcom znemožňuje systematicky trénovať a zúčastňovať sa súťaži. Vážnosť pandemickej situácie spôsobila zrušenie letných olympijských hier v Tokiu 2020, čo podnietilo MOV a MVFP  pre vyhlásenie celosvetovej výtvarnej súťaže s posolstvom boja športovcom proti pandemickému ochoreniu.

            Autorov vybraných výtvarných prác z celého sveta, medzi ktorými sú aj naše tri žiačky, oslovila odborná komisia, aby zaslali originály svojich prác  za účelom ich vystavenia v centrálach Medzinárodného olympijského výboru vo švajčiarskom Lausanne a francúzskom Paríži. Sme hrdí, že práce našich žiačok boli hodné tej cti.

            K ich medzinárodnému úspechu im zo srdca gratulujeme a ďakujeme za úspešnú  reprezentáciu školy, mesta a krajiny. Dievčatá dostali certifikáty Medzinárodného výboru fair play s podpisom prezidenta CIFP Jeno Kamutiho o úspešnej reprezentácii.

        • Po bronze na M-SR dospelých v skoku do výšky, pribudlo striebro aj bronz na M-SR dorastu
          • Po bronze na M-SR dospelých v skoku do výšky, pribudlo striebro aj bronz na M-SR dorastu

          • Počas uplynulého víkendu v Bratislave na majstrovstvách SR dorastu si veľmi dobre počínala Michaela Molnárová (VI OA), ktorá si hneď v rozbehoch vytvorila tohtoročné maximum na 100m pr pri silnom protivetre (14,89s), a to ešte vylepšila vo finále (14,81s). Tento čas stačil na bronzovú medailu. V rámci prekážok sme absolvovali aj skok do diaľky, kde výkon blízko jej osobného rekordu stačil na pekné 6 miesto.

            V nedeľu po veľmi peknom súboji s atlétkou z Bojničiek v skoku do výšky sa zavesila na krk strieborná medaila (166cm pre obe pretekárky). Trošku športového šťastia a titul by bol "doma". 

            Hneď po M-SR sme pokračovali do Brna na EKAG - kde zbierala cenné skúsenosti Gabika Vargová (IV OA). Absolvovala 3 disciplíny - skok do diaľky, 60m a 300m. 

            Dievčatám gratulujem!

            trénerka J. Velďáková

        • Skvelý Matej Bracho tretí na Európskych atletických hrách
          • Skvelý Matej Bracho tretí na Európskych atletických hrách

          • V pondelok 7.9.2020 Matej Bracho získal na Európskych atletických  pretekoch Brne 3.miesto v hode oštepom , keď mu k striebru chýbalo len 26 cm.Vo večernom behu na 100 m prekážky si vybojoval finále B , kde vyhral a zbehol výkon 14,70 s.Počas pretekov ho kaučoval mladý šikovný tréner Michal Rusnák.

            Diana Devaldova finišovala na 60m na výbornom 6.mieste výkonom 8,07s  a na 300m v osobnom rekorde 42,11s obsadila 4.miesto.

            trénerka Mgr.Henrieta Rusnáková.

        • Karin Devaldová   Majsterka Slovenska   U 18  a Rastislav Jelínek  Majster Slovenska U 23.
          • Karin Devaldová   Majsterka Slovenska   U 18  a Rastislav Jelínek  Majster Slovenska U 23.

          • Počas víkendu 5.9.-6.9.2020  sa v Bratislave konali Majstrovstvá Slovenska  dorastencov a dorasteniek.

            S fantastickým výkonom a  priebehom súťaže štart cieľ si svoje prvé zlato  výkonom 24,41s, na 5000m chôdze vybojovala Karin Devaldová.  Stanislava  Hakulinová prišla do cieľa v osobnom rekorde  26,08s  a vybojovala si bronzovú medailu.

             Sestra Karin Devaldovej  Dianka Devaldová  na 200m  si dobehla  pre bronzovú medailu.

             Dianka Devladová a Viktória Rusnáková si vybojovali ešte dve bronzové  medaile  v štafete 4x100m a v švédskej štafete 100m 200m 300m 400m. Viktória Rusnáková  po  zranení sa vrátila vo veľkom  štýle  čo štart to finálové umiestenie  100m  5.miesto, Skok do diaľky 5.miesto, trojskok 4.miesto, 200m v osobnom rekorde 7.miesto.

            Rastislav Jelínek v skoku do diaľky  v kategórii U 23 vybojoval titul majstra Slovenska  a v trojskoku obsadil bronzovú medailu. V behu na 100m obsadil 5.miesto a v behu na 200m v osobnom rekorde tiež 5.miesto. 

            Pretekárom blahoželáme  a pripravujeme sa ešte na finále atletickej ligy , ktoré sa uskutoční 15.9.2020 v Košiciach a  majstrovstvá Slovenska juniorov a starších žiakov.

             Trénerka Mgr. Henrieta Rusnáková