• Z bubliny zo štyrmi medailami
          • Z bubliny zo štyrmi medailami

          • V dňoch 11.-21.2.2021 absolvovala 10 členná skupina plavcov ŠKP Košice, medzi nimi i plavci SŠŠ v Olympijskom karanténnom centre X-Bionic v Šamoríne v tomto roku už druhé sústredenie, v ktorého závere sa uskutočnili Kontrolné preteky juniorov a seniorov. Stále sa však presviedčame, že vrátiť sa do výkonnostného stavu pred Covidom, bude pre plavcov a ich trénerov sakramentsky náročná a dlhá práca.

            Paradoxne úspešne vyzneli Kontrolné preteky, keď zo 70-tich štartov našich plavcov si v 40-tich vytvorili nové osobné rekordy. Je to pekný úspech, realitou však je, že ich dosiahli prevažne na 50 a 100m tratiach v ktorých výrazný podiel mali nárast sily počas dlhého obdobia dištančnej športovej prípravy a prirodzený telesný rast. Problémy nastávajú v disciplínach, ku ktorým je potrebná špecifická príprava v bazéne (trate 200, 400, 800 a 1500m) - a tie sú pre juniorskú kategóriu z hľadiska športového rastu podstatné. V konkurencii 263 pretekárov zo 40-tich klubov potešil zisk štyroch medailí, dve strieborné a dve bronzové. Medzi nimi boli obe mix-štafety 4x50m polohová a 4x50m voľný spôsob s finišmenkou Čajbikovou (VII.OA).

            V šamorínskej bubline naďalej zostáva v príprave na ME v Para plávaní Denis Nadzon (I.AG).

            V marci čaká 16-členný výber košických juniorských plavcov ďalšia 10 dňová príprava, tento raz už v bazéne Aquacity-bubliny v Poprade.

            Skála Juraj - plávanie

        • OZNAM PRE ŽIAKOV
          • OZNAM PRE ŽIAKOV

          • Na základe usmernenia  predsedu KSK zo dňa  24.02.2021 vám oznamujem, že od 01.03.2021prebieha výučba na Strednej športovej škole, Trieda SNP 104, Košicepre končiace ročníky – triedy IV.A, IV.B a VIII.OA prezenčnou formou.

            Žiaci maturitného ročníka sú povinní preukázať sa pri vstupe do budovy školy v pondelok 01.03.2021 platným negatívnym antigénovým testom.

            Žiaci maturitného ročníka z čiernych okresov (aktuálne Rožňava) sa vzdelávajú naďalej dištančnou formou.

            Ak na vyučovanie 01.03.2021 nenastúpia (PN, karanténa, lekárske vyšetrenie), sú povinní ospravedlniť svoju neúčasť triednemu učiteľovi s uvedením dôvodu najneskôr v nedeľu 28.02.2021 do 18.00.

            Školský internát je naďalej zatvorený pre všetkých žiakov.

            Poskytovanie stravy v ŠJ je možné iba pre končiaci ročník s prezenčnou výučbou. Žiaci sa môžu prihlásiť na stravu telefonicky najneskôr v piatok, 26.02.2021.

            Prezenčná výučba sa realizuje podľa aktuálneho rozvrhu hodín, platného aj pre dištančnú výučbu.

            Výučba v ostatných ročníkoch pokračuje dištančnou formou až do odvolania.

            Zoznam_MOM_antigen_KSK.xlsx


            PaedDr. Tatiana Švecová

            riaditeľka školy

        • Úvod do tvorby webových stránok
          • Úvod do tvorby webových stránok

          • Otvorili sa nové termíny na workshopy "Úvod do tvorby webových stránok - základy jazyka HTML" pre žiakov.

            Ak sa chcete venovať programovaniu webových stránok, ale netušíte kde začať? A ako vlastne funguje web?

            Termíny a cieľová skupina:
            •    04.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci SŠ
            •    11.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci SŠ
            •    18.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci ZŠ od 7.ročníka (ekvivalent OG)
            •    25.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci ZŠ od 7.ročníka (ekvivalent OG)


            Prihlasovanie - https://dotazniky.itakademia.sk/ (prihlasovacie údaje na webinár budú zaslané  len prihláseným žiakom na emailovú adresu, ktorú uvedú do prihlášky)

            UPOZORNENIE: Počet miest je limitovaný, keď sa naplní kapacita workshopu, prihlasovanie sa uzavrie skôr


            Platforma: ZOOM

            Sprevádzať Vás bude lektorka Iveta Tonhauserová - Vyštudovala Fakultu elektrotechniky a informatiky na Technickej Univerzity v Košiciach a ako softvérová inžinierka pôsobí už 14 rokov. Aktuálne sa venuje full stack softvérovému vývoju v americkej spoločnosti GoHealth, no má za sebou spolupráce na širokom spektre medzinárodných či lokálnych projektoch na Slovensku a vo Fínsku. Vo voľnom čase sa aktívne venuje dobrovoľníctvu, spolupráci s rôznymi neziskovkami a mentoringu. Okrem toho vedie košickú pobočku organizácie PyLadies a chce dokázať, že aj programovanie môže byť zábava, ak viete, ako na to.

        • Diana Devaldová druhá medzi ženami
          • Diana Devaldová druhá medzi ženami

          • V dňoch 20.2.-21.2.021 sa v Bartislave konali Majstrovstvá Slovenska mužov a žien v atletike za prísnych pandemických opatrení.

            Výborný výkon a umiestenie predviedla ešte len 15 ročná Diana Devaldová na 200m keď senzačne vybojovala 2.miesto, lepšia od nej bola len Iveta Putalová , ktorá je ročník narodenia 1988.

            Rastislav Jelínek obsadil 3.miesto v trojskoku 5. miesto v skoku do diaľky a 7. miesto vo finále na 60m.

            Viktória Rusnáková obsadila 5.miesto na 60m prekážok a v skoku do diaľky a 8. miesto na 200m.

            Títo mladí atléti napriek pandemickej situácii , ktorá je vážna na Slovensku na sebe tvrdo pracujú a trénuju, aj keď nemajú kde, lebo štadióny a telocvične sú zavreté a napriek tomu dosahujú skvelé výkony, osobné rekordy. a výborné umiestenia.

            Posledné halové Majstrovstvá Slovenska juniorov a junioriek Diana Devaldová a Viktóriá Rusnáková absolvujú nasledujúci víkend v Bratislave a potom odcestujú na sústrerdenie do tepla, aby sa mohli pripaviť na letnú sezónu , ktorá vyvrcholí v auguste Majstrovstvami Európy do 17 rokov a finále atletickej ligy, ak to umožni pandemická situácia.

            Dievčatám a Rasťovi blahoželáme a držíme palce v nasledujúcej halovej sezóne.

            Mgr. Henrieta Rusnáková, trénerka

        • Olympiáda ľudských práv
          • Olympiáda ľudských práv

          • Žiačka III.B triedy Alžbeta Janíčková, postúpila do celoštátneho kola v Olympiáde ľudských práv. Natálka Padová z III.A skončila na krásnom 12. mieste z 50 súťažiacich. Konkurencia bola silná ale zvládli to výborne. 

            Gratulujeme!

        • ONLINE FRIday
          • ONLINE FRIday

          • Pre školy, ktoré sú zapojené do projektu IT Akadémia, pripravila  Fakulta riadenia a informatiky UNIZA pre žiakov 3. a 4. ročníkov (odpovedajúce ročníky OG) podujatie ONLINE FRIday.

            Uskutoční sa 18. februára od 09:00 do 16:00 h. Pripravený je zaujímavý a bohatý program v podobe 21 praktických webinárov na atraktívne témy z oblasti informatiky, manažmentu, informačných a sieťových technológií. Webináre prebiehajú paralelne a v rôznych časoch. Žiaci sa môžu na webináre prihlásiť prostredníctvom prihlasovacieho formulára. Viac informácií nájdete na webe: https://www.fri.uniza.sk/aktuality/pozvanka-na-online-den-otvorenych-dveri-online-friday-2021

             

            Termín prihlásenia na podujatie ONLINE FRIday 2021 je do 18. februára do 08:00 h a počet miest (kapacita webinárov) je limitovaný.

        • Majsterkou  Slovenska  Karin Devaldová a víťazom Elán Mítingu sa stal Rastislav Jelínek.
          • Majsterkou  Slovenska  Karin Devaldová a víťazom Elán Mítingu sa stal Rastislav Jelínek.

          • Dňa 14.2.2021 sa v hale Elán  pod prísnymi pandemickými opatreniami  konali masjtrovstvá Slovenska v chôdzi junioriek na 3000m .

            Karin Devaldová v tréningovom tempe vyhrala  chôdzu na 3000m , za absolutným  osobným rekordom  zaostala o  15 sekúnd .

            Obhjakyňa  titulu z roku 2020  Stanka Hakulinová obsadila 4. miesto.

            Hodinu po chodkyňach sa na štart 60m postavil Rastislav Jelínek , ktorý v  dvoch behoch na 60m  výkonmy 7,10s , 7,09s obsadil   6miesto/ 4.miesto.

            Po behoch na 60m   absolvoval skok do diaľky kde posledným pokusom skočil 682 cm a vyhral súťaž mužov..

            Medzinárodné preteky Budapešť  

            Cez víkend   naše mladé atlétky súťažili na otvorených medzinárodných pretekoch  dospelých  v Budapesti.

            Viktória Rusnáková obsadila 3. miesto na 60m prekážok   dorasteniek ( iná výška ako u dospelých )

            Medzi ženami  v skoku do diaľky obsadila 7.miesto.  a 16. miesto 200m , čo jej stačilo na 3.miesto medzi dorastenkami

            Diana  Devaldová   obsadila  medzi ženami 12.miesto  v behu na  200m výkonon 25,88s, čo jej stačilo na 2. miesto medzi dorastenkami.

            Sme veľmi radi , že sme mohli v tejto situácii absolvovať nejaké preteky. Cez víkend nás čakajú majstrovstvá Slovenska mužov a žien v Bratislave .

            Trénerka  Mgr. Henrieta Rusnáková

        • Úvod do tvorby webových stránok
          • Úvod do tvorby webových stránok

          • Vážení žiaci strednej školy (a ekvivalent OG), v rámci národného projektu IT AKADÉMIA - vzdelávanie pre 21. storočie sa organizuje workshop na tému "Úvod do tvorby webových stránok - základy jazyka HTML". Workshop sa uskutoční ONLINE na platforme ZOOM, dňa 25.02.2021 o 15:00 (do 17:00).

            Lektorka Iveta Tonhauserová Vám povie, kde začať, ak sa chcete venovať programovaniu webových stránok. Priblíži Vám ako funguje web a ktorý jazyk by si ste mali naučiť ako prvý a ako vôbec dostať program zo svojho počítača na web, kde ho uvidí celý svet. Vysvetlí Vám základnú štruktúru webových stránok, naučíte sa jazyk HTML ako aj to, prečo je v súčasnosti jeho znalosť nevyhnutnou alebo aspoň veľmi užitočnou výbavou každého používateľa webu.

            Prihlasovanie do 24.02.2021

            http://dotazniky.itakademia.sk/index.php/868713?lang=sk (prihlasovacie údaje na workshop budú zaslané len prihláseným žiakom na emailovú adresu, ktorú uvedú do prihlášky)

             

            UPOZORNENIE: Počet miest je limitovaný, keď sa naplní kapacita workshopu, prihlasovanie sa uzavrie skôr.

        • 9.2.2021 – Deň pre bezpečnejší Internet
          • 9.2.2021 – Deň pre bezpečnejší Internet

          • 9.2.2021 – Deň pre bezpečnejší Internet

            Európska komisia prostredníctvom Programu pre bezpečnejší internet podporuje Deň pre bezpečnejší Internet. Jeho organizáciu na celom svete zabezpečuje sieť INSAFE od roku 2004. Zmyslom je upozornenie na ochranu súkromných údajov na internete, najmä na webových stránkach sociálnych sieti. Mnohé spoločnosti podpísali Zásady pre bezpečnejšie sociálne siete a umožnili tak užívateľom ľahšie meniť nastavenia ochrany súkromia.

            Ako surfovať bezpečne?

            Každý z nás, bez ohľadu na vek, by mal byť opatrný a vyvarovať sa rizikám súvisiacim s používaním internetu, tak aby mohol v čo najväčšom rozsahu využívať mnohé z užitočných výhod, ktoré internet v dnešnej dobe ponúka.

            Otázka znie ako sa chrániť v dobe digitálu, kedy už bežné surfovanie internetom nie je považované za bezpečné? Odpovede na túto otázku je niekoľko od množstva odborníkov.

            Na zhrnutie možno uviesť aj týchto 11 tipov na to ako pri surfovaní po internete na svojom smartfóne, tablete či počítači zostať v bezpečí:

            1.    Na sociálnych sieťach rozmýšľajte dvakrát a zdieľajte obsah s rozumom.
            2.    Dajte si pozor na online hry zadarmo, ktoré môžu obsahovať malvér a pár chvíľok zábavnej hry vás môže stáť aj zneužitie vašich osobných údajov. 
            3.    Pozor na otvorenú WiFi, ktorá môže byť napadnutá hekermi.  
            4.    Dômyselne vyberajte vaše heslá a často ich meňte. 
            5.    Kontrolujte si vaše nastavenia súkromia.
            6.    Dobre rozlišujte nevyžiadanú reklamu vo forme spamov a phishingu, neotvárajte prílohy podozrivých emailov.
            7.    Používajte antivírusové programy a bránu firewall. 
            8.    Starostlivo si zálohujte vaše dáta.
            9.    Buďte pripravení na útoky hekerov a reagujte rýchlo.
            10.    Nezabúdajte sa odhlásiť z vášho konta. 
            11.    Dajte prednosť https pred http, https webstránky sú zabezpečené, u http sa  neodporúča poskytovať svoje osobné údaje.

        • IT čajovňa - Herným vývojárom za 90 minút
          • IT čajovňa - Herným vývojárom za 90 minút

          • Pre žiakov ZŠ a SŠ

            Termín: 12.02.2021; 13:00-14:30

            Obsah: Počítačové hry sa radi hráme, pretože pri nich vieme relaxovať, ale rovnako tak zažívať rozličné neuveriteľné dobrodružstvá s našimi avatarmi. Vieme pri nich tráviť hodiny a hodiny času a máme problém sa od nich odtrhnúť a vrátiť späť do reality. Napadlo vás však, čo asi obnáša vytvoriť takú počítačovú hru? A napadlo vás vytvoriť si vlastnú hru? A čo ak by som na vlastnú počítačovú hru zbalil spolužiačku/spolužiaka? A čo ak sa to dá zvládnuť za 90 min? Hmm... tak poďme na to!

            O Lektorovi (Miroslav Biňas): Neúspešný herný vývojár, ktorý síce začal množstvo herných projektov, ale do úspešného konca nedoviedol ani jeden. Zato však motivuje iných, aby sa vyhli jeho chybám a užili si tvorbu vlastných hier v jazyku Python s knižnicou Pygame Zero. Stále však verí, že z neho nakoniec herný vývojár bude. Vyzerá to však skôr na to, že z neho bude tak akurát Batman.

                            Prihlasovanie: