• Hádzanár Michael Justin Dudlák
          • Hádzanár Michael Justin Dudlák

          • Od začiatku školského roka 2021/2022 nadobúdam hádzanárske skúsenosti za HC Linz AG v Rakúsku. Pred tým som hral 9 rokov za HK Košice, ale najviac som sa zlepšil od kedy som nastúpil na Športové gymnázium. A zato som vďačný škole za umožnené tréningy a pánovi trénerovi Hruščákovi a Timkovi, že mi odovzdali všetko čo mohli.V septembri 2021 som dostal príležitosť rozširovať svoje hádzanárske schopnosti v Linzi. Naďalej som ale chcel ostať študentom tejto školy a preto som si vážil, že mi schválili individuálny študijný plán, za čo vďačím pani riaditeľke Švecovej a veľmi dobrej pani triednej profesorke Rapavej. Nemôžem povedať, že by začiatky boli jednoduché, pretože som tam išiel sám a mal som sa učiť na diaľku, spoznávat nový štýl hry a taktiež aj tréningový systém a čiastočne aj jazyk. Mojim dorozumievacím jazykom v Rakúsku bola angličtina, v škole mam ako druhý jazyk ruštinu. Ale vďaka zhovievavosti, ústretovosti, výbornému prístupu mojich profesorov to zvládam a som jednoznačne za to všetko vďačný. V samotnom Linzi som hrával za 3 tímy. Hlavný tím boli mladší dorastenci, s ktorými sme dosiahli víťazstvá aj prehry v Elite Cup.Potom som hral za mužský B-tím „Future Team“ v Bundeslige, kde sú hráči vo veku od 17 do neurčitého veku, kde som dostal ku koncu sezóny šancu v základnej zostave medzi profesionálmi. A napokon som dostal príležitosť hrať aj za mužský C-tím s ktorým sme vyhrali menší ale cenný titul v Landeslige. Kde somnou hral aj bývalý žiak našej školy Peter Kovaľ, ktorý hraje síce rekreačne, ale mne veľmi pomáha a aj jemu som vďačný, že môžem pôsobiť v Linzi.V každom prípade iný herný štýl, rôzne tímy a ligy sú naozaj výzvou a viem, že každým zápasom získavam viac a viac skúseností. Milé bolo aj to, že sme ako hráči mohli byť aj trénermi na turnaji minihádzenej, či byť v kontakte a komunikovať s hráčmi tímu A a  byť v dianí ich zápasov. Na koniec by som chcel veľmi pekne poďakovať škole, že mi umožnila byť naďalej študentom tejto školy a zároveň môcť spoznávať hádzanársky štýl v inom klube za hranicami.

        • M-SR dospelých - Trnava - 25.-26.6.2022
          • M-SR dospelých - Trnava - 25.-26.6.2022

          • Atléti tréningivej skupiny J. Velďákovej úspešne zabojovali na Majstrovstvách SR s atlétmi o jednu až dve kategórie staršími.

            Do finále v skoku do diaľky sa prebojoval ešte len dorastenec Samuel Čìžek (II BG) výkonom 611 cm, Lea Hubayová (I AM) si dala "trojboj" - 100m & trojskok (doskočila až do finále) zvládla s novými osobnými rekordami, v diaľke mala smolu na protivietor. 

            V šprinte na 100m a 200m sa predstavil aj Brian Harčár (III BG), ktorému čas, kde by mu svietil PB (personal best) odvial trošku silnejší vietor. 

            Gratulujem a teším sa na ďalšie súťaže

            trénerka J. Velďáková

          • Motýle exotických trópov 

          • Dňa 27.6.2022  žiaci VI.OA, VII.OA a III.AM navštívili výstavu Motýle exotických trópov v Botanickej záhrade spolu s triednymi učiteľkami. Pri prehliadke skleníka mali možnosť vidieť voľne lietať rôzne druhy motýľov, ktoré sa v našich podmienkach bežne v prírode nevyskytujú. 

            Mgr. I.Lévaiová

        • Plávanie - Majstrovstvá Slovenska open
          • Plávanie - Majstrovstvá Slovenska open

          • V dňoch 24.6 -26.6 2022 sa vo vynovenej plavárni Aquacity Poprad konali Majstrovstvá Slovenska open a juniorov. Výborne si počínal reprezentant a plavec III.AG triedy Kamil Kobilic, ktorý získal 3x Majstrovský titul v disciplíne 50,100,200m prsia v kategórii  juniorov, striebro na 200 prsia v kategórii  open a pridal striebro a bronz v štafetách. 

            Srdečne blahoželám.

            Mgr.Urbanský Ján

        • Majstrovstvá Slovenska dospelých v atletike
          • Majstrovstvá Slovenska dospelých v atletike

          • Dňa 25.-26.6.2022 sa v Trnave konali majstrovstvá Slovenska dospelych v atletike. V silnej konkurenci sa nestratili ani žiaci našej školy,  Členovia  atletického klubu Slávia TU Košice. Vekom ešte junior Juraj Haják obsadil v skoku do diaľky 5.miesto a v trojskoku tiež 5.miesto v osobnom rekorde. Juniorka Viktória Rusnáková v skoku do diaľky obsadila nepopulárne 4.miesto a v behu na 100m  sa do finále (8 miest) neprebojovala,keď obsadila celkovo 10.miesto. Na druhý deň mala skákať trojskok ale súťaž po 2 prešľapoch  a jednom zaisťovaciom pokuse nedokončila ,lebo ju trápila vysoká únava a teplota .A keďže jej hlavne preteky M SR juniorov sa konajú až 9.7.  tak sa radšej sústredíme  na ne.Pretekárom blahoželáme a držíme  palce 9-10.7 .na M SR juniorov .aby a prebojovali na medzištátne stretnutie juniorov do Mariboru.

            Trénerka  Henrieta Rusnáková

        • Skvelé pódiové umiestnenia Matúša Poláčka na medzinárodnom turnaji SERBIA INTERNATIONAL U17 
          • Skvelé pódiové umiestnenia Matúša Poláčka na medzinárodnom turnaji SERBIA INTERNATIONAL U17 

          • Skvelé pódiové umiestnenia Matúša Poláčka na medzinárodnom turnaji SERBIA INTERNATIONAL U17 

            2x bronz 1xštvrťfinále

            Na silne obsadenom turnaji Serbia International U17, ktrorý je zaradený do Európskeho okruhu  získal Matúš dve pódiové umiestnenia. V zmiešanej štvorhre sa 32 kovým pavúkom prebojoval so svojou reprezentačnou partnerkou až do semifinále a to cez páry zo Slovenska, Grécka a Škótska. V semifinále nestačili na neskorších víťazov z Maďarska.

            Vo štvorhre skončil s partnerom v semifinále keď postupne vyradili dvojice z Maďarska, Grécka a v semi podľahli víťazom z Rakúska.

            Len krôčik delil Matúša pred účastou v semifinále aj v dvojhre. V 64 kovom pavúku sa postupne prebojoval cez hrácov z Izrale, Čiech a Belgicka. V štvrťfinále podľahol nasadenej trojke z Talianska.

            Na turnaji výborne hral aj náš Erik, ktorý sa prebojoval v dvojhre až do 16 -ky najlepších a to cez hráčov z Grécka a Švedska.V postupe do štvrťfinale ho zastavil neskorší finalista z Rumunska.

            Chlapcom k predvedeným výkonom gratulujem

        • SERBIAN U 17 INTERNATIONAL - Bedminton
          • SERBIAN U 17 INTERNATIONAL - Bedminton

          • Počas víkendu 24.6.- 26.6.2022 sa v Srbskom meste Novi Sad odohrá posledný medzinárodný turnaj našich juniorských reprezentantov v tejto sezóne. V konkurencii 25 štátov sa na turnaji predstavia aj naši žiaci Erik Hajdu a Matúš Poláček, ktorí odohrajú  všetky tri disciplíny.

            Držte chlapcom palce..

            trénerka:Poláčková

          • Erasmus

          • Dňa 24.6.2022 sa naši žiaci Mária Domiková (I. AG), Adela Kantoráková (II. AG), Ema Kolesárová (II. AG), Vanesa Lukačová (I. AG) a David Pelach (I. AG) zúčastnili filmového natáčania pri príležitosti 35. výročia programu ERASMUS, jedného z najúspešnejších programov Európskej únie. Prezentovali svoje skúsenosti, zážitky, svoj vlastný postoj a prínos k projektu. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu Strednej športovej školy.

        • ISIC/EURO<2
          • ISIC/EURO<2

          • Milí študenti!
            Aby ste mohli aj v ďalšom školskom roku využívať svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO<2 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí, je potrebné predĺžiť jeho platnosť.
            Zakúpte si známku ISIC v hodnote 10€ na www.objednaj-preukaz.sk. Pokiaľ tak spravíte ešte tento týždeň, môžete si zvoliť možnosť doručenia na školu a ušetriť na poštovnom.
            V prípade, že si známku objednáte neskôr, počas nasledujúcich týždňov (od 27.6.), známka vám bude doručená domov s kuriérskym poplatkom 3€.
            Objednajte si známku teraz a už budúci týždeň si ju môžete vyzdvihnúť na škole.

          • Exkurzia v NTC a AQUACITY v Poprade

          • Študenti SŠŠ III.BG, VII.OA tried sa dňa 20.06.2022 zúčastnili exkurzie v Národnom tréningovom centre. Oboznámili sa s možnosťami a realizáciou tréningového procesu. Ďalej navštívili AQUA CITY Poprad. Oddych spojili plávaním a precvičením si jednotlivých štýlov. Svoje snaženie preukázali nakoniec v súťaži. Všetkým zúčastneným študentom za vzornú reprezentáciu školy a ich činnosť ďakuje organizátorka PaedDr. Edita Valentová

        • Dorastenecký míting v znamení osobných rekordov
          • Dorastenecký míting v znamení osobných rekordov

          • Dorasteneckého mítingu v sobotu 18.6. (Košice) sa zúčastnili dvaja atléti v skoku do diaľky. Trošku športového šťastia a boli by sme ešte spokojnejší. 

            Samuelovi Čížekovi (II BG) odfúkol "osobák" silný vietor (625 cm).  Lea Hubayová z I. AM skočila nové osobné maximum 489 cm. 

            Gratulujem a teším sa na ďalšie súťaže. 

            trénerka J. Velďáková

        • Medzinárodný turnaj - basketbal
          • Medzinárodný turnaj - basketbal

          • Reprezentačný výber Slovenska do 15 rokov absolvoval medzinárodný turnaj v meste Klatovy 16.-19.6.2022 za účasti Nemecka a dvoch tímov z Čiech. 

            Slovensko vybojovalo 2 výhry proti Česku a skončilo na 3. mieste. 

            Našu školu reprezentovali kapitánka družstva Tamara Mandelíkova a Nela Čatlošová.

            Po výborných výkonoch si zaslúižili aj ocenenie MVP zápasu. Nela proti Nemecku a Tamara v sobotu proti Česku. 

            Trénerka Ivana Jalčová 

          • Frederik Jaroslav Sovík -víťaz turnaja vo váhe do 97 kg.

          • Medzinárodný turnaj v zápasení - Memoriál Klepca v Ostrave (Česká republika) sa konal 11.6.2022. Víťazom
            kvalitného turnaja vo váhe 97 kg sa stal Frederik Jaroslav Sovík (III.AG). Náš žiak zápasil za Starú Ľubovňu. Srdečne gratulujeme!

          • Ľadový hokej - Jessica Šilerová

          • I keď sezóna už skončila skôr,  je dobre si pripomenúť úspech jednej našej študentky - Jessica Šilerová, ktorá sa stala vicemajsterkou SR, extraliga  Ženy -  klub Šarišanka Prešov za sezónu 2021/2022.

            Gratulujeme!

        • Michal Hajducsek na Národných hrách Špeciálnych olympiád získal štyri zlaté!
          • Michal Hajducsek na Národných hrách Špeciálnych olympiád získal štyri zlaté!

          • Michal Hajducsek (I.DS) vyplával na Národných hrách Špeciálnych olympiád, ktoré sa konali 13.6.2022 v Banskej Bystrici, štyri najcennejšie kovy v disciplínach: 100m voľný spôsob, 100m motýlik v kraulovej a polohovej štafete. Srdečne gratulujme Mišovi, ako aj pánovi trénerovi Mgr. J. Urbanskému!

            PhDr. Marcel Nemec

        • Samuel Šíma a Matej Bracho majstrami Slovenska a s limitom na ME U 18
          • Samuel Šíma a Matej Bracho majstrami Slovenska a s limitom na ME U 18

          • Cez víkend 11.6.-12.6. 2022 sa v Banskej Bystrici konali majstrovstvá Slovenska dorastencov a dorasteniek v atletike.

            Mali vysokú kvalitatívnu ako aj organizačnú úroveň, keďže to bola generálka na atletické súťaže v rámci EYOFu. Ak Slávia Tu Košice si vybojovalo 7 zlatých, 6 strieborných a 4 bronzové medaile , čím sa stalo najlepším klubom na Slovensku v tejto vekovej kategórii.

            Výbornou formou sa ukázal Samo Šíma, ktorí nedal šancu v hode diskom ani vo vrhu guľou súperom, vyhral obidve disciplíny a v hode diskom si v prvom pokuse hodil už po 5 krát limit na ME U 18 svojim druhým najlepším výkonom.

            Matej Bracho vyhral trojskok , v skoku do výšky obsadil 2. miesto a pomohol k dvom 3. miestam v štafete na 4x100 m a švédskej štafete 100 m ,200 m ,300 m, 400 m.

            Diana Devaldová v behu na 100 m v osobnom rekorde obsadila nepopulárne 4 .miesto , ale chuť si napravila na štafete 4x100 m kde si vybehala aj z dievčatami z klubu krásne 2. miesto.

            V nedeľu sa postavila na 200 m rozbehy a postúpila do finále s najlepším výkonom.

            Súperky boli všetky , ktoré ju porazili na 100 m, nedala im šancu a bojovala o zlato , ale v posledných metroch už nemala sily a jej osobný rekord stačil na krásne 2. miesto.

            Okrem radosti z medaily si vybojovali účasť na medzištátnom stretnutí dorastencov a dorasteniek , kde budú reprezentovať Slovensko dňa 29.6. v maďarskom meste Sékesfehervár.

            Samuel Šíma po pretekoch 1.7.2022 odlieta na ME U 18 do izraelského Jeruzalemu.

            Pretekárom blahoželáme a držíme palce!

            Mgr. Henrieta Rusnáková trénerka

        • Legendárny  míting  P T S aj s našimi atlétmi
          • Legendárny  míting  P T S aj s našimi atlétmi

          • Legendárny atletický míting P – T – S so strieborným štatútom seriálu World Athletics Continental Tour napísal vo štvrtok svoju 57 kapitolu. 

            Na pretekoch  vo štvrtok 9.6. 2022 sa  zúčastnili aj naši výborný atléti. 

            V národnom programe  v skoku do diaľky sa darilo skočiť osobný rekord Jurajovi Hajákovi  644cm a obsadiť 4. miest.

            V  behu na 200 m sa v silnej konkurencii  medzi ženami nestratila    Diana Devaldová keď obsadila celkové 8. miesto.

            V hlavnom večernom programe v silnej konkurencii 11 diaľkárok  si skvelú atmosféru  vyskúšala  Viktória Rusnáková , keď ako najmladšia  účastníčka  súťaže  skončila  na 10. mieste.   Bola to pre ňu  skvelá skúsenosť , ako sa popasovať s takou atmosférou

            V stredu 8.6. 2022  v predprograme  P T S sa v Trnave  konali  súťaže kladivárok a diskárov dorastencov. 1. miesto v hode diskom si vybojoval Samuel Šíma. 

            Pretekárom  blahoželáme!

            Mgr. Henrieta Rusnáková trénerka

        • Popoludnie s ruským jazykom
          • Popoludnie s ruským jazykom

          • Dňa 13.06.2022 žiaci SŠŠ II.AG a II.BG v knižnici Kulturparku v Košiciach pracovali v tvorivých dielňach s ruským jazykom. Zlepšili si orientáciu a prácu v cudzojazyčnej knižnici. Každý podľa vlastného výberu prezentoval čítaním, prekladom, komunikáciou vlastným podaním to, čo si pripravili. Zdokonaľovali sa v čítaní s porozumením, vo výbere textu, využívali kritické myslenie a samohodnotenie.

            Všetkým za mimoškolskú činnosť ďakuje PaedDr. Edita Valentová.