• Medzištátne stretnutie U20v Maribore
          • Medzištátne stretnutie U20v Maribore

          • Dňa 16.7.20222 sa v Slovinskom meste Maribor konalo medzištátne stretnutie juniorov a junioriek medzi Poľskom ,Slovinskom, Maďarskom, Českom a Slovenskom.V kategórii junioriek nás v skoku do diaľky reprezentovala Viktória  Rusnáková obsadila 5 .miesto  1cm za 4.miestom. V trojskoku si zlepśila tohoročné maximum na 11,97m a11,96m ale stačilo to na 8. miesto. Na 4x100m Slovenky obsadili 4. miesto , keď Vika bežala 3 úsek. Medzi juniormi skákal diaľku Juraj Hajak a obsadil 9.miesto  v trojskoku obsadil 10.miesto. Pretekárom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy ,mesta Košice ako aj Slovenska.

            Trénerka Mgr.Henrieta Rusnáková

        • Medzinárodné majstrovstá SR v countrycrosse
          • Medzinárodné majstrovstá SR v countrycrosse

          • Náš žiak Daniel Vološinyi sa zúčastnil Medzinárodných majstrovstiev SR v countrycrosse v Zaškove, ktoré sa uskutočnili 9.-10.7. 

            Dano zabojoval a umiestnil sa na 16. mieste v kategórii HOBBY E2.

            Srdečne blahoželáme!

        • Európsky mládežnícky olympijský festival 2022
          • Európsky mládežnícky olympijský festival 2022

          • Náš žiak Matúš Poláček nominovaný na jedno z najväčších športových podujatí mládeže 

            V týždni od 24.07. - 30.07. 2022 prebehne v Banskej Bystrici EYOF  - EURÓPSKY MLÁDEŽNÍCKY OLYMPIJSKÝ FESTIVAL. Na totmto olympijskom festivale sa predstavia športovci  zo 48 krajín a budú súťažiť v 10 športoch. Jedným zo športov na EYOFe bude aj bedminton, kde sa predstavia z každej krajiny len dva bedmintonisti a to  jedno dievča a jeden chlapec. Z chlapcov bude Slovensko reprezentovať náš žiak Matúš Poláček, ktorý sa predstaví v dvojhre chlapcov a spolu so svojou reprezentačnou spoluhráčkou Johankou aj v mixe. V dvojhre chlapcov čaká na Matúša súper z Izraela, Litvy, Lotyšska a Belgicka. V mixe našich reprezentantov čaká dvojica zo Švédska.

            Držte nám palce a ak máte chuť a čas príďte nás podporiť.

            trénerka: Poláčková

        • Diana Devaldová, Viktória Rusnáková a Samuel Šima juniorskí majstri Slovenska
          • Diana Devaldová, Viktória Rusnáková a Samuel Šima juniorskí majstri Slovenska

          • Cez víkend 9.7. - 10.7.2022 sa v Dubnici nad Váhom konali Majstrovstvá Slovenska   juniorov  a junioriek.  Klub Slávia Tu Košice v celkovom hodnotení klubov obsadilo druhé miesto , keď pozbieralo 4 zlaté, 6  strieborných a 3 bronzové medaile.

            O fantastický výkon sa postarala Dianka Devaldová , ktorá  vyhrala  beh na 400 m výkonom 57,33 s, čím splnila limit na ME U 18. ale bohužial už to bolo neskoro,  Jej výkon bol o 3 sekundy lepší ako mala zabehnutý  pred štartom.  Na druhý deň si vybojovala 3. miesto na 200 m  a bola členkou štafiet  striebornej 4x400 m a bronzovej 4x100 m.

            V  sobotu nad ránom sme  na Slovensku privítali    Samka Šimu , ktorý priletel z ME  a hneď  poobede  absolvoval súťaž  v hode diskom, kde  napriek veľkej únave hodil  ťažším diskom osobný rekord a získal titul majstra Slovenska  v juniorskej kategórii ,čo je o kategóriu vyššie. 

            Najúspešnejšou  atlétkou majstrovstiev Slovenska  sa stala Viktória Rusnáková, ktorá  vyhrala  trojskok. 2. miesto obsadila v skoku do diaľky a 2. miesto si vybehala v osobnom rekorde na 100 m.  Bola  členkou štafiet 4x400 m , ktoré dobehlo  na 2. mieste a v štafete 4x100 m , ktoré dobehlo na 3. mieste.

            Juraj Haják potvrdil  papierovo svoje postavenie v trojskoku  v nie veľmi vydarenej súťaži si vybojoval 2. miesto. Skok do diaľky mu nevyšiel a obsadil celkovo 5. miesto.

            Matej Bracho   obsadil  4. miesto v skoku do výšky, v trojskoku a skoku o žrdi 6. miesto.

        • Vodné pólo
          • Vodné pólo

          • Naše vodnopólové reprezentantky do 19 rokov na ME v izraelskom meste Netanya splnili cieľ a pod trénerským vedením Szabolcsa Eschwiga-Hajtsa obsadili celkové 13.miesto. Po skončení posledného zápasu na tomto šampionáte, ktorý naše mladé hráčky zvládli a Rumunsko zdolali 9:7 nám z dejiska ME tréner povedal: ,,Ďakujeme fanúšikom, že nás počas tohto turnaja povzbudzovali, takisto ďakujem trénerom a funkcionárom v kluboch, ktorí pomáhali v samotnej príprave na tieto ME, ale aj rodičom, ktorí podporili účasť na šampionáte svojich detí, vedeniu SPF za vytvorené podmienky a Strednej Športovej Škole Košice, ktorá dodala 3 reprezentantky ( T. Dubnú, A. Sačuriovú a N. Pettyovú) a neustále pomáha nášmu športu.

            PS: ,,Po vyhratom zápase sme sa okúpali v prekrásnom prostredí a takto sme oslávili víťazstvo nad Rumunskom."

        • Samuel Šima  na  Majstrovstvách Európy  U18  na 18 mieste
          • Samuel Šima  na  Majstrovstvách Európy  U18  na 18 mieste

          • V dňoch 1.7-7.7. 2022 sa v Jeruzaleme konali majstrovstvá Európy dorastencov do 18 rokov.

            Náš diskár   Samko Šima v silnej konkurencii sa nestratil  z kvalifikácie do  12 členného  finále sa   síce nedostal, chýbalo mi 1,5 metra., ale  celkovo obsadil krásne 18. miesto Nazbieral skúsenosti  a trpezlivo pracuje v tréningu ďalej  , aby  si splnil svoje športové sny .  Je to preňho osobne veľmi veľká skúsenosť, a už len splniť  tvrdé limit EAA je  v tejto vekovej kategórii úspech.

            Samkovi blahoželáme a prajem veľa  ďalších športových úspechov.

            Mgr. Henrieta Rusnáková

        • Samuel Šima pred ME U 18 v Székesfehervari  na pódiu
          • Samuel Šima pred ME U 18 v Székesfehervari  na pódiu

          • V stredu 29.6.2022 sa v Maďarskom Székesfehervári konalo medzištátne stretnutie U18  chlapcov  a dievčat medzi Slovenskom, Slovinskom, Maďarskom a Českom. V extŕemnom teplom počasí 37 stupňov Celzia bolo veľmi náročné výkony  realizovať na vysokej úrovni.Napriek tomu sa naši atléti nestratili v silnej medzinárodnej konkurencii.Na pretekoch sme mali  7 atlétov zo Slávie TU Košice.O najlepší výsledok sa postaral Samuel Šima v hode diskom  keď obsadil 3.miesto 3m za svojim osobným maximom.Pred neho sa dostali iba dvaja maďarsky pretekári  s ktorými sa stretne v pondelok 4.7.2022 na kvalifikácii do 12členného finále na ME U 18.  v Jeruzaleme.Vo vrhu  guľov mal 3pokusy nad 16 m hranicou len žiaľ neudržal sa v kruhu a  pokusy boli neplatné.Matej Bracho aj v skoku do výšky aj v trojskoku obsadil zhodne 7.miesto.Diana Devaldova obsadila v behu na 200m 7.miesto a vo švédskej štafete 100m ,200m ,300m ,400m kde finišovala na poslednom úseku ,ktorý meral 400m doviedla štafetu na 3 .mieste.Všetkým reprezentantom gratulujem a ďakujem za skvelú reprezentáciu.Samkovi Šimovi držíme palce na ME U 18.

            Trénerka. Henrieta Rusnáková

        • Volejbalový turnaj
          • Volejbalový turnaj

          • V rámci Olympijského dňa sme zorganizovali so žiakmi VI.OA triedy volejbalový turnaj medzi jednotlivými triedami školy.

            Do turnaja sa zapojilo 6 tried. Z každej triedy súťažilo 6 členné družstvo. Každé družstvo malo svoj názov: Tesla, Vzduchá jednotka, Zvieratá, VK Pablo, Hlavný vypínač, Wafeti Panda.

            Triedy hrali v dvoch skupinách po troch. Po odohraní skupín, hrali družstvá o umiestnenie a to: víťazi skupín hrali o 1. miesto, druhí zo skupín o 3.miesto a poslední o 5. miesto.

            Víťazom turnaja sa stalo družstvo :"Zvieratá “ ( III. BG )

            Všetky zapojené družstvá boli ocenené vecnými cenami / pohár pre víťaza, medaily, šiltovky a iné drobnosti.Každé družstvo dostalo diplom.

            Spolu sa do turnaja zapojilo: 36 žiakov + 5 žiaci ako pomocníci (rozhodcovia, zapisovatelia ).

            Veľké ďakujem patrí žiakom: Samuel Kovalčík, Oliver Adamec a Matej Pindrocha Justin Michael Dudlák za spolurganizovanie turnaja.

              Mgr. Júlia Poláčková

        • Olympijský deň na Strednej športovej škole v Košiciach 2022
          • Olympijský deň na Strednej športovej škole v Košiciach 2022

          • Dňa 24.6.2022 sa na našej škole uskutočnili tradičné oslavy vzniku MOV v Paríži v roku 1894, ktoré sa v tomto roku niesli v duchu mierového hesla: „Spoločne pre lepší svet“.

            Oslavy začali slávnostným otvorením Olympijského dňa na SŠŠ v Košiciach 2022 vo vestibule školy za účasti vedenia školy: pani riaditeľky PaedDr. Tatiany Švecovej a zástupcom pre oblasť športu p. Mgr. Milanom Lalkovičom, ako aj účastníčok olympijských hier a tréneriek školy, sestier Jany a Dany Velďákových.

            Po slávnostnom zapálení olympijského ohňa a zaznení tónov olympijskej hymny sa konali športovo-pohybové a enviromentálne aktivity pod vedením trénerov, ako aj vedomostné kvízy z dejín olympizmu, ktorý pripravila p. PaedDr. E. Valentová a kvíz z problematiky enviromentalizmu, ktorý pripravil p. Mgr. S. Horváth.

            Žiaci školy, ako aj triedni učitelia a vyučujúci sa zapojili do symbolického štafetového Behu olympijského dňa 2022 (4xantický štadión), turistiky v okolí Košíc, pohybových súťaží na ihrisku na Užhorodskej ulici, ako ja volejbalového turnaja žiakov v telocvični školy.

            Účastníci slávnostného športového dňa boli odmenení vecnými cenami, ktoré venoval Slovenský olympijský a športový výbor.

            PhDr. Marcel Nemec (koordinátor olympijskej výchovy)