• FUTSAL UNIFIC-CUP 2022
          • FUTSAL UNIFIC-CUP 2022

          • V telocvični na Bardejovskej ulici sa 05.04.2022 uskutočnil futsalový turnaj FUTSAL UNIFIC-CUP 2022, na ktorom sa najviac darilo hráčom Strednej športovej školy v Košiciach. Na druhom mieste sa umiestnila ZŠ Ľ. Podjavorinskej pod vedením Mgr. Striženca. Tretie miesto obsadili žiaci SG FUTURUM Košice pod vedením Mgr. Lubyho. Víťazom turnaja srdečne gratulujeme a všetkým účastníkom, ako aj organizátorom vydarenej športovej akcie vyslovujeme veľké poďakovanie!

             1. miesto: Stredná športová škola, Košice

            2. miesto: ZŠ Ľ. Podjavorinskej, Košice

            3. miesto: Súkromné gymnázium Futurum, Košice

             Mgr. Samuel Horváth, PhDr. Marcel Nemec

        • Grand Prix juniorov v bedmintone
          • Grand Prix juniorov v bedmintone

          • Matúš zlatý a Erik bronzový!

            Cez víkend sa v Banskej Bystrici odohral prvý celoslovenský turnaj juniorov. 

            Pri vysokej účasti hráčov( 41 chlapcov ) sa naši žiaci Matúš Poláček a Erik Hajdu nestratili. Obaja si z turnaja odnášajú pódiové umiestnenie vo štvorhre.

            Matúš so svojich reprezentačným spoluhráčom ovládli štvorhru, pavúkom prešli z prvého kola až do finále, kde zdolali prvý nasadený pár turnaja v dvoch setoch . Erik  so svojim klubovým spoluhračom taktiež prešli pavúkom hladko , no v semifinále nestačili na prvý nasadený pár. Nakoľko sú Matúš a  Erik vekovo v nižšej kategórii , o to je tento  výsledok pre nich cennejší.

            Chlapcom gratulujem

            Trenerka: Poláčková

        • Karin Devaldová v Poděbradoch s limitom na MSJ
          • Karin Devaldová v Poděbradoch s limitom na MSJ

          • Dňa 2.4.2022 sa chodkyne Slávie TU  Košice, žiačky IV.A triedy, zúčastnili zlatého chodeckého mítingu  World  Athletics v Podebradoch za účasti 29 krajín sveta, ktorého súčasťou bolo medzištátne stretnutie 6 krajin Európy - Taliansko, Česko, Maďarsko, Litva, Francúzsko a Slovensko. Napriek chladnému počasiu sa tam naše chodkyne nestratili a na medzištátnom stretnutí ako družstvo zaostali za bronzovou medailou o 2 body.  V kategórii junioriek na 10 km, Karin 17. miesto medzi jednotlivcami, splnený limit na MSJ a Stanka 26. miesto.

            Trénerka Mgr.Henrieta Rusnáková

        • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA  
          • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA  

          • Dňa 18. 2. 2022 sa uskutočnilo školské kolo GEOGRAFICKEJ  OLYMPIÁDY v kategórii Z. Do tohto kola sa zapojili aj naši žiaci 1. - 2. ročníka  gymnázia a žiaci od kvarty po sextu osemročného gymnázia. Celkovo za našu školu súťažilo 9 žiakov. Najviac sa darilo žiakom kvarty, Simone Pernishovej a Erikovi Hajdu, ktorým sa podarilo prebojovať do krajského kola. Gratulujeme!

             Krajské kolo sa uskutočnilo dňa 1.4. 2022, kde za košický kraj súťažilo 205 žiakov. Simone a Erikovi sa už nepodarilo prebojovať ďalej, ale aj tak im za reprezentáciu školy ďakujeme a gratulujeme k dosiahnutým výsledkom!

            Mgr. Domonkošová