• Finančná zmrzlina

          • Študenti VII.OA, III.B, IV.A a IV.B so svojimi triednymi učiteľmi sa zúčastnili prednášok zameraných na finančnú gramotnosť v cukrárni na Mlynskej ulici v Košiciach. Odmenou za ich aktívny záujem bola zmrzlina zadarmo, ktorá im spestrila jeden z teplých septembrových dní.

          • Európsky týždeň športu

          • V rámci európskeho týždňa športu, ktorý trvá do konca septembra sa v  Školskom internáte uskutočnil dievčenský stolno - tenisový turnaj.

            Vyhodnotenie ukázalo, že štvrtáčky sú nie len vedomostne, ale aj v šikovnosti a zručnosti najlepšie a diplomy si zaslúžili.

        • „Eko projekt  Kolokefka“
          • „Eko projekt  Kolokefka“

          • Školský internát sa zapojil do projektu CURAPROX a vytvoril zberné miesta pre použité zubné kefky. Na každom poschodí v školskom internáte u vychovávateľov sa nachádza zberná nádoba , kde môžeš použitú kefku vhodiť. Projekt KOLOKEFKA je o tom, aby sa použité a nepotrebné zubné kefky poctivo zrecyklovali a aby sa mohli vyrobiť nové koše na triedenie odpadu, ktoré sa následne venujú školám, ktoré sa do projektu zapoja.

            Projekt koordinuje : Mgr. Erika Žillová –vychovávateľka ŠI SŠŠ

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska organizovala 20. septembra verejnú charitatívnu zbierku Biela pastelka. Jej  hlavným krédom bolo pomáhať slabozrakým a nevidiacim vrátiť sa do života. Zbierka bola realizovaná vyberaním dobrovoľných príspevkov od darcov, do ktorej sa zapojilo 13 študentov školského internátu a Strednej športovej školy / finančný výnos bol 259,60 Eúr - je určený na podporu ľudí s ťažkým zrakovým postihnutím.

            Koordinátor zbierky : Mgr. Anna Kmeťová

        • Michaela Molnárová - viacboj
          • Michaela Molnárová - viacboj

          • Po tom ako sa naša žiačka V.OA Michaela Molnárová stala v máji Majsterkou Slovenska vo viacboji starších žiačok (25.-26.5.2019), cez víkend (21.-22.9.2019) triumfovala počas M-SR starších žiakov a starších žiačok, ktoré hostili domáce Košice.V sobotu zvíťazila v skoku do výšky výkonom 158 cm, v nedeľu v nabitej konkurencii skončila na 3. priečke v novom osobnom rekorde 542 cm (+0,9).

            Budúci víkend jej držíme palce na medzištátnom stretnutí U16 v slovinskom meste Ptuj, kde bude reprezentovať Slovensko v dvoch disciplínach - v skoku do výšky a v behu 100m cez prekážky.

            Miške GRATULUJEME!

        • Juraj Haják zlatý a Jonáš Draganovský bronzový  na  Majstrovstvách Slovenska.
          • Juraj Haják zlatý a Jonáš Draganovský bronzový  na  Majstrovstvách Slovenska.

          • V dňoch 21.9 -22.9.2019 sa v Košiciach konali majstrovstvá Slovenska starších žiakov a žiačok.

             Zlato v štafete 4x60m   za klub Ak Slávia TU Košice vybojoval člen  štafety  Juraj Haják.

            Bronzovú medailu vo vyrovnanom osobnom rekorde v skoku do výšky získal Jonáš Draganovský, bol  ešte 4 na 100m prekážok.

            Skvelé 5.miesto si vybojoval  Matej Bracho  v hode oštepom , keď sa zlepšil o 5m.

            Atléti Slávie TU  Košice získali 3 zlaté medaile a 1 striebornú  a stali sa druhým najúspešnejším klubom  majstrovstiev Slovenska tejto vekovej kategórie.

            trénerka  Mgr. Henrieta Rusnáková

        • Rok dobrovoľníctva
          • Rok dobrovoľníctva

          • Na dobrovoľníckej brigáde v rámci Roka dobrovoľníctva v KE. sa v areáli  školy ZŠ Bukovecká 17, zúčastnil aj žiak z II. OA  Jakub Nagy. Spolu s ostatnými žiakmi vyrovnávali terén pod výstavbu budúcej Eko učebne.

            Patrí mu za to pochvala. 

        • Mosty bez bariér spojili dva svety
          • Mosty bez bariér spojili dva svety

          • Festival pre zdravotne znevýhodnených a zdravých žiakov organizoval Košický samosprávny kraj v spolupráci so Strednou odbornou školou v Príbeníku už po desiatykrát.

          • ISIC

          • Pre všetkých študentov si študenti pripravili krátke animované video.

            Ľahkou formou vyjadrili dôvod prečo mať ISIC a koľko s ním ušetria.

        • Réka Harajdová a Adrián Čulík  - kickbox, vo výprave Slovenska na ME juniorov a kadetov 2019 v Győri
          • Réka Harajdová a Adrián Čulík - kickbox, vo výprave Slovenska na ME juniorov a kadetov 2019 v Győri

          • Réka Harajdová - bronz z K1 junioriek do 52 kg na ME

            Réka Harajdová - v K1 junioriek do 52 kg vyhrala suverénne nad domácou pretekárkou Szekely. V semifinále ju čakala najväčšia favoritka Moldavčanka Tataruová, aktuálna Majsterka sveta a svetová rankingová jednička, nad ktorou Réka vyhrala v máji na svetovom pohári v Budapešti, takže bojove napätie tu viselo vo vzduchu. Ruka svojím agresívnym spôsobom boja vyhrávala 2 a pol kola, v poslednej minúte ešte všetky sily vrhla do ďalšieho útoku, zabudnúc trocha na obranu, čo skúsená súperka využila strhla skoré 1:2 na svoju stranu. Veľká škoda pre Reku a obrovská radosť (so slzami v očiach pre Tataruovu...). Tataruova potom finále s Bieloruskou bez problémov suverénne vyhrala, až nám bolo veľmi ľúto, že zápas s našou Rékou nebol pravé finálový ( kvalitou, nasadením a napätím si to zaslúžil) . Nuž škoda, Réka sa pripravila poctivo, tvrdo, k jej snahe chýbalo trocha športového šťastia pri žrebe alebo v samotnom semifinálovom zápase.

            Adrián Čulík v K1 juniorov do 75 kg patril k ašpirantom na medailu v tejto silnej a nabitej váhe. V eliminácii mu los prisúdil neznámeho Estónca Oitsara. Ten od samotného začiatku zápasu nastúpil mimoriadne agresívne na Aďa, nie technicky, trochu špinavým vrestlingovym štýlom ( ja ako rozhodca by som určíte napomínal i trestal..), využívajúcim najmä veľkú silu Estónca ( ...už priam mužskú, nie juniorskú..). Aďovi tento štýl nesedel, Estónec trestaný nebol, zbieral bod po bode, v druhom a treťom kole náš reprezentant počúvol pokyny z rohu a začal dávať roundkicky, ktoré Estónca bombovali i cez kryty a posúvali po ringu, čo sa prejavilo aj na bodoch a vyrovnaní skoré, potom sa spojenie medzi Aďovou hlavou a kaučovskym rohom na chvíľu opäť prerušilo a Oitsar získal veľmi tesný náskok, ktorý udržal. Veľká škoda opäť, pretože Estónec v semifinále porazil aj favorizovaného Bulhara a vo finále aj absolútne v pohode Chorváta a stal Majstrom Európy (kde sa vzal, tu sa vzal... a vyhral..). Opäť veľká smola pre Aďa, ktorý celú sezónu mal výborné výsledky, prípravu prerušil najprv zlomený palec na ruke na svetovom pohári v máji v Budapešti a v júli vytknutý členok...napriek tomu si dovolím tvrdiť, že Adrián je jeden z našich najlepších juniorov v K1 (kondičné, technicky, takticky...) opäť chýbalo športové šťastie, keďže natrafil na momentálne najlepšie disponovaného súpera a víťaza ME.

            Pokračujeme ďalej, 20.septembra Réku i Adriána čakajú zápasy na gale Boj o Tatry v Poprade a hneď potom, 25.-27.9.2019 nabitý turnaj K1 WAKO World Grand Prix v Prahe.

            Tréner: Peter Onuščák

        • M SR v športovej streľbe
          • M SR v športovej streľbe

          • Tento víkend sa Príbelciach konali  Majstrovstvá SR v streľbe z guľových zbraní. Z našej školy sa na túto vrcholnú súťaž kvalifikovali šiesti športovci. Súťažili v dvoch disciplínach: trojpolohový štandard (Ma 3x40)a 60 rán v polohe ležmo (Ma 60). Hodnotení boli jednotlivci a trojčlenné družstvá. 

            Najlepšie sa darilo Ľubomírovi Bučkovi, ktorí sa stal Majstrom SR v disciplíne Ma 60 a v Ma 3x40 bol druhý. Sebastián Vargoško sa umiestnil v Ma 60 na druhom mieste. V súťaži družstiev obsadili chlapci (Barci, Bučko, Vargoško) v oboch disciplínach I. miesto a dievčatá ( Galdunová, Tomová, Padová) v Ma 60 III. miesto. Gratulujeme.

        • 2019 EUROPEAN U17 CHAMPIONSHIPS   GNIEZNO - POLAND  
          • 2019 EUROPEAN U17 CHAMPIONSHIPS   GNIEZNO - POLAND  

          • Od 30.8. - 7.9. sa v Poľsku odohrávajú Majstrovstvá Európy v bedmintone v kategórii do 17 rokov. Súčasťou reprezentačného družstva SR sú obe naše najlepšie hráčky, žiačky našej školy Natália Tomčová a Michaela Telehaničová. Dievčatá sa predstavili už v súťaži družstiev  a od 3.9. štartujú v individuálnej súťaži. Natália bola nominovaná v dvoch disciplínach - dvojhre a štvorhre, Miška v párových disciplínach - štvorhre a v mixe.

            Natáliu iba kúsok delil od postupu do tretieho kola dvojhry, keď podľahla súperke z Fínska:  Heidi Puro (FIN) 21:9, 21:23, 17:21.

            Natália bude slovenské farby obhajovať ešte vo štvorhre, kde sa jej so spoluhráčkou podarilo zvíťaziť v prvom kole Júlia Chmurovičová/Natália Tomčová (SVK) – Carolina Silva/Tatiana Soeiro (POR) 21:8, 21:11 a tak postúpili do druhého kola medzi 36 najlepších párov.

            Miška svoju púť turnajom už ukončila, keď so svojimi spoluhráčmi nestačila na  6 -ty nasadený pár turnaja v mixe, španielov Jacobo Fernandez/Lucia Rodriguez, a na vynikajúco hrajúcu dvojicu  z Talianska, štvorhrárky Yasmine Hamza/Gianna Stiglich  17:21, 15:21...