• Rozhovor: M.Telehaničová
          • Rozhovor: M.Telehaničová

          • Juniorská reprezentantka Michaela Telehaničová má jasne stanovený cieľ. Pred sebou má náročný rok, ktorý strávi v Dánsku, kde sa však nebude venovať len bedmintonu...

            Miška, čo ty a pandémia koronavírusu, ako vnímaš uplynulé obdobie?

            „Pandémia mi nevzala moju chuť ani motiváciu do hrania, práve naopak, nakopla ju. Začala som sa viac venovať aktivitám mimo kurtu, ako sú posilňovňa alebo zvýšenie kondície behom či bicyklom.“

            Ako vyzerá tvoja príprava, čo ťa čaká?

            „Po tom ako sa otvorili haly, som sa pripravovala v našom klube v Košiciach tak ako aj na mojej športovej škole. Všetky tieto prípravy sústreďujem na jeden cieľ, keďže turnaje sú nedohľadne - Dánsko.“

            Predstavíš nám svoj plán aj detailnejšie?

            „Na začiatku augusta mi začína škola na Sportstarcollege v Ikaste, kde sa prakticky sťahujem na jeden celý školský rok. Badminton budem hrať v klube Ikast FS Badminton pod vedením trénera Sune Gavnholta. Trénovať budem dvojfázovo 4 až 5 krát do týždňa. Veľmi sa teším na túto nenahraditeľnú príležitosť a veľa nových skúseností ako v bedmintone tak aj v živote.

            FOTO: rhplus

            Zdroj: https://www.bedminton.sk/clanok/16497/rozhovor-m-telehanicova.html?fbclid=IwAR1hqtGE0ZkQdL5rGXpOdev0WQuruecdbUJd0UGVEERSlI4lZb65zN4sHQw

        • Karin Devaldová na Majstrovstvách Európy juniorov v Taline
          • Karin Devaldová na Majstrovstvách Európy juniorov v Taline

          • Na 26.majstrovstvách Európy juniorov a junioriek nás reprezentovala v chôdzi na 10 000m    Karin Devaldová.

            V  extrémne horúcom počasí, keď o 19,30 bolo ešte 29 stupňov a pocitovo 34 stupňov,  na štadióne absolvovala 25 kôl (10 km).  Do cieľa dopochodovala  vyčerpaná  na krásnom 22.mieste  výkonom 52:22,20. Do 6 km kráčala na osobný rekord ale extrémne teplo sa podpísalo na posledných štyroch  kilometroch a  so sebazaprením  a silou vôle došla do cieľa. Pretekárke  blahoželáme, že v silnej európskej konkurencii zvládla svoju premiéru a získala mnoho  skúseností do ďalšej športovej kariéry. Nie každý sa dostane na vrcholné podujatie a môže sa konfrontovať s európsku špičkou.

             

            Mgr. Henrieta Rusnáková

            trénerka  

        • Viktória Rusnáková  juniorskou majsterkou Slovenska
          • Viktória Rusnáková  juniorskou majsterkou Slovenska

          • Cez víkend sa v Trnave konali  Majstrovstvá Slovenska  juniorov a junioriek, opäť sa naši pretekári nestratili ani v juniorskej kategórii , čo je o kategóriu vyššie a zabojovali ako mohli.

            Strhujúce preteky predviedli dievčatá v skoku do diaľky,  keď do posledného 6 pokusu ešte nebolo rozhodnuté kto vybojuje zlato , striebro, bronz. Do psledného pokusu viedla Vika Rusnáková o 1 cm. V poslednom pokuse ju o 4 cm preskočila pretekárka z Trnavy  viedla výkonom 580cm , na to išla svoj posledný pokus Vika  Rusnáková a skočila 586cm a viedla , ale ešte 1 pokus mala  pretekárka z Trenčína , ktorá zaostávala o  1 cm a mala šancu si výkon vylepšiť. Nakoniec v poslednom pokuse mala prešlap a Viktória Rusnáková  získala svoje  prvé juniorské zlato v skoku do diaľky.

            Na druhý deň  v trojskoku  obsadila 3.miesto svojim  druhým najlepším výkonom   11,58m.

            Diana Devaldová v strhujúcom finále na 200m , kde do posledných 180m viedla  si vybojovala 3.miesto výkonom 25,49 a zaradila sa výkonom do  ZPM .(zväzová príprava mládeže ).

            Prvým rokom dorastenci Matej Bracho a Samuel Šima si vybojovali zhodne 4.miesta. Matej 800g oštepom 46,10m osobný rekord aSamo v hode diskom 1,75kg  44,25m .

            V trojskoku juniorov Juraj Haják obsadil 4.miesto za osobným rekordmom zaostal o 24 cm .

            Všetkým gratulujeme a držíme palce v ďalších súťažiach.

            Mgr. Henrieta Rusnáková

            trénerka  atletickej skupiny  SŠŠKE