• Basketbal 
          • Basketbal 

          • Počas víkendu sa konal finálový turnaj v basketbale žien  - extraliga U23. 

            Žlto modré anjelky získali zlatú medailu. Vo finále porazili Banskú Bystricu 53:46.

            Súčasťou majstrovského tímu bola aj naša žiačka Vanda Kristlová, ktorá vo finále doskočila 8 lôpt a zaznamenala 4 body. 

        • Miška Telehaničová opäť v tréningovej bubline
          • Miška Telehaničová opäť v tréningovej bubline

          • Naša žiačka juniorská reprezentanka v bedmintone Miška Telehaničová opäť v tréningovej bubline. Slovenskí juniorskí reprezentanti sa pripravujú spoločne s reprezentáciou dospelých v Trenčíne. Sústredenie malo byť hernou  prípravou pred medzinárodným turnajom Hungarian Junior, ktorý bol pre pandemickú situáciu v Maďarsku preložený na neurčito a tak juniorom neostáva nič iné len trénovať a dúfať, že sa čoskoro dostanú na súťažné bedmintonové kurty.

            trénerka Poláčková

        • Kúsok austrálskej jedinečnosti nielen na Great Ocean Road
          • Kúsok austrálskej jedinečnosti nielen na Great Ocean Road

          • Milí žiaci. V rámci projektu IT Akadémia ste srdečne pozvaní na ďalšiu zo série geografických online IT čajovní: Kúsok austrálskej jedinečnosti nielen na Great Ocean Road

            Dňa 04.06.2021 o 14:30 – 15:30

            Hey mate! Typický austrálsky neformálny pozdrav otvára naše online stretnutie. Austrália je jedinečný kontinent. Izolovanosť prostredia spôsobila, že tu žije mnoho pre nás vzácnych a nebezpečných tvorov zároveň. Webinár je zameraný na prírodné krásy a riziká cestou k známym 12 apoštolom v štáte Viktória. Cez Google Earth spoznáme južnú časť Austrálie – štáty Viktória a Nový Južný Wales. Tento krátky okruh okomentujeme pridanými fotografiami.

             Prihlasovanie je tu: https://dotazniky.itakademia.sk/index.php/745299?lang=sk&encode=

        • Zapoj sa aj ty!
          • Zapoj sa aj ty!

          • 22.ročník verejnej zbierky Nadácie pre deti Slovenska známej pod názvom Hodina deťom končí 31. mája. Nadácia pomáha deťom a mladým ľuďom zlepšovať ich životy. V tomto ročníku je zvlášť zameraná na deti z jednorodičovských rodín. Podporiť ju môžete poukázaním finančných prostriedkov, alebo zakúpením trička TU

            Viac informácií o nadácii nájdete na stránke https://www.hodinadetom.sk/.

            (Spracovala: Elena Belicová - vychovávateľka)

        • Viktória Rusnáková vicemajsterka Slovenska v  7boji
          • Viktória Rusnáková vicemajsterka Slovenska v  7boji

          • Cez víkend sa v Martine konali Majstrovstvá Slovenska vo viacboji  všetkých kategórii.

            Za veľmi studeného a daživého počasia  pri verte až 5,8 m /s a celodenného dažďa sa na štart postavili aj pretekárky  v dorasteneckej kategórii Viktória Rusnáková a  Diana Devaldová.

            Viktória Rusnáková   obsadila  krásne 2 miesto keď z jednotlivých disciplín  vyhrala 200m , skok do diaľky,  druhá bola vo vrhu guľov v osobnom rekorde a tretia na 100m prekážok.V sumáre jej vyšlo 4107 bodov.

            Diana Devaldová  obsadila v celkovom pradí 6.miesto výkonom 3611 bodov , keď  na 800m bola druhá v osobom rekorde,  na 200m obsadila 3.miesto a v skoku do diaľky 4.miesto.

            Pretekárkam blahioželáme a ďakujeme za reprezentáciu a bojovnoť , ptetože počasie bolo veľmi zlé, počas obidvoch dní ,čo sedemboj trval.

            Trénerka  Mgr. Henrieta Rusnáková

        • Karin Devaldová  tretia  na Majstrovstvách Slovenska junioriek aj s limitom na MEJ
          • Karin Devaldová  tretia  na Majstrovstvách Slovenska junioriek aj s limitom na MEJ

          • V sobotu 22.5.2021 sa v Borskom Mikuláši  konali majstrovstvá Slovesnka  juniorov v chôdzi na 10km .

            V nie veľmi dobrom počasí si na 10km  chôdze  vybojovala Karin Devaldová 3.miesto druhým najlepším výkonom svojej chodeckej kariére 51:18,00s, čím potvrdila  limit na majstrovstva Európy juniorov, ktoré by sa mali konať v júli v  Taline.

            Stanke Hakulinovej  preteky veľmi nevišli, ale napriek tomu zabojovala a v silnej konkurencii si dopochodovalo do cieľa pre 6. miesto  výkonom  55:41,00s

            Pretekárkam blahoželáme 

            Trénerka Mgr. Henrieta Rusnáková 

        • DEŇ ZEME 2021
          • DEŇ ZEME 2021

          • Pri príležitosti Dňa Zeme 2021 žiaci tried I.AG, I.BG, II.AG, II.BG, III.A, III.B, I.AM, I.AD, III.OA, IV.OA, V.OA, VI.OA, VII.OA  sa aktívne zapojili do EKOKVÍZU. Environmentálna hra na mobiloch, ktorá  vznikla pod záštitou Slovenskej agentúry životného prostredia, zaujala aj našich študentov. Mali možnosť preukázať svoje vedomosti v environmentálnej oblasti, ale aj niečo nové sa naučiť a pritom sa zabaviť. Do celoslovenského rebríčka sa medzi najlepších mohli prebojovať iba tí, ktorí splnili kritériá: správne odpovede, počet pokusov a najkratší čas. Zoznam výhercov je od 23.5.2021 zverejnený na https://ekokviz.eu/ .

            Akciu zabezpečili vyučujúce biológie Mgr. Ivica Ficeriová a Mgr. Iveta Lévaiová.

        • Konečne súťažíme! -  1. kolo Atletickej ligy a Vrhačská tour
          • Konečne súťažíme! -  1. kolo Atletickej ligy a Vrhačská tour

          • Už dva víkendy po sebe sa naši žiaci aktívne zapájajú na súťažiach v Košiciach. Absolvovali 1. kolo Atletickej ligy a pár disciplín počas pretekov "Vrhačská tour". 

            Pre niekoho to boli prvé skúsenosti, iní si po dlhej koronovej dobe spravili nové osobné rekordy. 

            V šprinte na 100 m resp. na 200m nás reprezentovali Samuel Čížek, Katarína Vysokaiová (I.BG), Lara Midová (I DS), Brian Harčár (II.BG). V skoku do diaľky zase Gabika Vargová (IV. OA) a Samuel Čížek (I.BG). 

            Držíme palce do ďalších pretekov.

            trénerka Janka Velďáková

        • Bedmintonista Matúš Poláček súčasťou reprezentačného  sústredenia
          • Bedmintonista Matúš Poláček súčasťou reprezentačného  sústredenia

          • Bedmintonista Matúš Poláček, žiak IV. OA  súčasťou reprezentačného  sústredenia

             U 17,  ktoré prebieha v Trenčíne od 17. 05. - 21. 05. 2021. Na sústredenie bolo pozvaných  8 hráčov a 8 hráčiek podľa výkonnosti a postavenia v rebríčku SR. 

            trénerka Julia poláčková

        • Atletická letná sezóna začala 1.kolom ligy v Košiciach
          • Atletická letná sezóna začala 1.kolom ligy v Košiciach

          • V sobotu sa na štadióne  Slávie TU Košice uskutočnilo prvé kolo atletickej ligy dospelých.Zastúpenie v lige má z východného Slovenska len družstvo mužov a žien  Slávie Tu Košice.V silnej konkurencii klubov, kde  jednotliví pretekári bojujú o miestenky na OH , MEJ. ME U 23 ,MSJ sa naši pretekári nestratili.Družstvo žien obsadilo 5. miesto a družstvo mužov 6.miesto.Z  jednotlivcov si  Viktória Rusnáková vybojovala 5.miesto v skoku do dialky,11. miesto na 100m a 10.miesto v skoku do výšky.  Diana Devaldova obsadila 6. miesto na 200m v osobnom rekorde 12 na 100m a rozbiehala štafetu ktorá skončila na 4.mieste. Juraj Hajak 8.miesto trojskoku v osobnom rekorde  Matej. Bracho 8.miesto v hode oštepom  a Milan Balog 9. miesto v skoku do výšky.V sobotu  a v nedeľu nás čakajú M SR vo viacbojoch  v Martine.

            Henrieta Rusnáková

            trénerka

        • Stanislava Hakulinova  premiérovo na Majstrovstvách Európy družstiev
          • Stanislava Hakulinova premiérovo na Majstrovstvách Európy družstiev

          • Stanislava Hakulinova  premiérovo na Majstrovstvách Európy družstiev.V premiérovej účasti na Majstrovstvách Európy družstiev v chôdzi junioriek na 10km obsadila Stanka Hakulinová  21.miesto. Za ideálneho počasia pre vytrvalcov po rýchlom  úvode Stanke v závere pretekov chýbali sily. Doplatila na neskúsenosť z vrcholných  podujatí,a výkon ktorý zašla nebol taký aký sme chceli v cieli vidieť. Napriek tomu  Stanke blahoželáme za reprezentáciu Slovenskej republiky ako  aj reprezentáciu našej školy.Karin Devaldova v predvečer Majstrovstiev Európy druhá na 5km junioriek.V predvečer Majstrovstiev Európy sa konali preteky  pre juniorov a juniorky ,pretekali  Tí, čo mali splnené limity ,ale v deň  pretekov nedovŕšili 18 rokov.Karin obsadila 2.miesto a potvrdila dobrú formu pred blížiacimi sa M SR v chôdzi na 10km ,ktoré sa budú konať v sobotu 22.5.2021 v Borskom Mikuláši.

            Henrieta Rusnáková

            trénerka

        • Čajbiková a Varhač s víťazstvami z Aquacity bazéna
          • Čajbiková a Varhač s víťazstvami z Aquacity bazéna

          • V dňoch 14.-16.5.2021 sa v popradskej Aquacity-bubline, s účasťou 111 pretekárov z 27 slovenských klubov, uskutočnili  Jarné Kontrolné preteky juniorov a seniorov v plávaní. Nakoľko 18.5.2021 začínajú v Budapešti, i s účasťou slovenských reprezentantov, Majstrovstvá Európy v plávaní, pretekov sa zúčastnila prevažne "druhá vlna reprezentácie". Košice reprezentovala desať členná skupina juniorských plavcov ŠKP Košice z ktorých polovicu tvorili študenti SŠŠ. Citeľne im chýbal Kamil Kobilic (II.AG) ktorý ešte pociťoval následky prekonaného Covidu.

            Výborne si viedla na Kontrolných pretekoch Sára Čajbiková (VII.OA), ktorá v kategórii žien zvíťazila v disciplínach 50 m znak a 50 m prsia, v disciplínach 100 m znak sa umiestnila na 2.mieste a 200 m znak na 3.mieste. Prekvapením pretekov bol "hattrick" košičaniek v disciplíne 50 m prsia žien, keď na stupni víťazov s víťaznou Čajbikovou stáli na 2.mieste Lenka Melničáková (VII.OA) a na treťom Zuzana Čižmáriková (všetky ŠKP Košice), viď foto. V kategórii starších juniorov prekvapil pole vytrvalcov Michal Varhač (II.AG), ktorý získal prvenstvá v disciplínach 400 a 800 m v.spôsob.

            Plavcov, medzi nimi študentov SŠŠ, po dlhom nesystematickom tréningovom období čaká od pondelka, konečne v domácich - i keď stále omedzených podmienkach, 16 dní tvrdej prípravy na Majstrovstvá juniorov a seniorov, ktoré sa uskutočnia v dňoch 3.-6.6.2021 v bazéne popradskej Aquacity-bubliny.

            Skála Juraj

        • Čo sa skrýva za vývojom produktu?
          • Čo sa skrýva za vývojom produktu?

          • Pre žiakov 2. - 4. ročníka:

            IT akadémia si Vás dovoľuje pozvať  na praktický workshop so spoločnosťou GlobalLogic na tému "Čo sa skrýva za vývojom produktu?", ktorý sa uskutoční  1. júna 2021 od 14:30 do 16:30 na platforme ZOOM.

            Môžete sa  tešiť: Budete mať možnosť vyskúšať si prácu v Scrum tíme a zažiť skutočné IT. Ochutnáte nástrahy, ktoré vývoj produktu ponúka a zažijete agilné prostredie.   Workshop bude interaktívny a očakáva sa aj Vaše zapojenie. 

             

            Kto sa Vám bude venovať?

            Janka Petríková - projektová manažérka, ktorá po vyštudovaní Stavebnej fakulty našla uplatnenie v IT svete.

            Aďa Štefanová - Scrum masterka, ktorá zároveň zastrešuje rolu SQA v GlobalLogic Slovakia.

            Soňa Šišmišová - zabezpečuje kvalitu procesov na projekte a tiež sa ujala aj pozície Scrum Master(ky).

            Marika Šagiová - vytvára automatizované testy, ktoré zabezpečujú požadovanú kvalitu produktov pre amerického zákazníka v oblasti marketingu. 

            Zdenka Kováč - manuálna testerka, ktorá pomáha udržiavať vysokú kvalitu produktu a s veľkou chuťou sa púšťa aj do automatizovaného testingu.

            Dalibor Hajči - v GlobalLogic Slovakia zabezpečuje rozvoj zamestnancov a prevedie vás celým workshopom.

             

            Prihlasovanie - http://dotazniky.itakademia.sk/index.php/218476?lang=sk (prihlasovacie údaje na webinár zašleme len prihláseným žiakom na emailovú adresu, ktorú uvedú do prihlášky najneskôr deň pred konaním aktivity).

        • Olympijskou štafetou sme sa zapojili do osláv Olympijského dňa 2021
          • Olympijskou štafetou sme sa zapojili do osláv Olympijského dňa 2021

          • Žiaci našej školy sa pod vedením p. učiteľa Marcela Nemca aktívne zapojili do rôznych projektov a súťaží pri príležitosti osláv Olympijského  dňa 2021. Nezvyčajnou aktivitou bol návrh a výroba vlastnej olympijskej pochodne a natočenie krátkeho videa, ktoré boli zaslané do súťaže vyhlásenej SOŠV.