• Matej Bracho majstrom Slovenska
          • Matej Bracho majstrom Slovenska

          • V nedeľu 20.2.2022  sa v Bratislave konali majstrovstvá Slovenska dorastencov a dorasteniek.

            Matej Bracho vyhral trojskok čo je jeho doplnková disciplína.  Samuel  Šíma  v poslednom pokuse si vytvoril osobný rekord vo vrhu guľou 14,15 m a získal striebornú medailu. Pre Sama to je tiež doplnková disciplína.

            Klub  AK Slávia TU Košice   získalo na M SR dorastu 4 zlaté a 1 striebornú medailu čím sa stalo najlepším klubom majstrovstiev.

            V sobotu sa v Budapesti  konali otvorené majstrovstvá, kde nás reprezentovali  junior  Juraj Haják v trojskoku obsadil 5. miesto  a Viktória Rusnáková   na 60m prekážky si vytvorila osobný rekord a dobehla na 5. mieste a v trojskoku obsadila 6. miesto. 

            Pretekárom gratulujeme 

            trénerka Mgr. Henrieta Rusnáková

        • Darujte 2% z vašej dane
          • Darujte 2% z vašej dane

          • Vážení priaznivci mládeže a športu,

            obraciame sa na vás s prosbou

            venujte 2 % z dane na podporu vašich detí !

             

            Podľa zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov môžete poskytnúť 2 % z dane v prospech Vami vybranej neziskovej organizácie.

            Nepredstavuje to pre Vás žiadny výdaj navyše. Daň musíte zaplatiť celú a môžete sa iba rozhodnúť, či dve percentá z nej pôjdu do štátneho rozpočtu alebo na podporu športových a voľnočasových aktivít vašich detí.

            O vašu priazeň sa uchádza:

            - školský športový klub OLYMPIA  
             

            Tlačivo:

            V2Pv21_1_Vyhlasenie_o_poukazani_podielu_zapl.dane_z_prijmu_FO.pdf

        • Peter Repčík  - prvý gól v Kanadskej hokejovej lige za klub Cape Breton Eagles
          • Peter Repčík - prvý gól v Kanadskej hokejovej lige za klub Cape Breton Eagles

          • Gratulujeme Petrovi Repčíkovi (žiak III.AG), ktorý strelil svoj prvý gól v Kanadskej hokejovej lige za klub Cape Breton Eagles (QMJHL),  po prestupe z Lethbridge Hurricanes (WHL). Peťo pôsobí v klube od januára 2022 a po dlhšej prestávke (kvôli COVID – 19) sa znova začalo trénovať a hrať. Peťo nech sa darí.

        • Karin Devaldová tretia na Majstrovstvách Slovenska
          • Karin Devaldová tretia na Majstrovstvách Slovenska

          • V piatok 11.2.2022   sa v Banskej Bystrici konali Majstrovstvá Slovenska v chôdzi juniorov a junioriek.

            V chôdzi na 3000m si 3. miesto vybojovala  Karin Devaldová.  Stanislava Hakulinová  sa pre chorobu majstrovstiv Slovenska nezúčastnila.  Obidve dievčatá sa pripravujú na MS družstiev junioriek na 10km. 

            Držíme im palce.

            Trénerka Mgr. Henrieta Rusnáková 

        • Valentínska kvapka krvi 2022
          • Valentínska kvapka krvi 2022

          • Termín odberu pre našu školu : 11.3.2022/ piatok/

            Stretnutie záujemcov pre odber vo vestibule školy o 10,00 hod.

            Každý rok pri príležitosti sviatku zaľúbených Slovenský Červený kríž prináša kampaň zameranú na darcov krvi a tých, ktorí sú na darovanú krv odkázaní. Aj v čase, keď spoločnosť zamestnáva pandémia a obavy s ňou spojené, je dôležité, aby sme zostali empatickí voči ostatným a pomáhali si navzájom. Skrátka – Poďme na to od srdca. Ďalší ročník Valentínskej kvapky krvi začína 14. februára a potrvá do 11. marca 2022.

            Kvôli aktuálnej epidemickej situácii naďalej platia sprísnené podmienky pri darovaní krvi. Mobilné odbery sú síce momentálne stále zrušené, naďalej však môžeme krv darovať v odberových centrách Národnej transfúznej služby a na hematologicko-transfúziologických oddeleniach v nemocniciach na Slovensku.  

        • Valentínska pošta
          • Valentínska pošta

          • Milí spolužiaci, blíži sa deň v roku, keď môžete potešiť niekoho na kom vám záleží. Môže to byť priateľ/ka, kamarát/ka alebo niekto z našich učiteľov – určite ich to poteší.

            Ak máte záujem niekoho pozdraviť, v pondelok 14.2.2022 budete mať možnosť! Náš študentský parlament bude v čase od 8.00 hod. do 11.00 hod. vo vestibule školy prijímať vaše anonymné pozdravy. Vaša pošta bude chránená, postarajú sa o ňu členovia študentského parlamentu, ktorí osobne pozdrav adresátovi doručia.

            Tešíme sa na vaše pozdravy

        • Valentínske origami, pozdravy a kvapka
          • Valentínske origami, pozdravy a kvapka

          • Žiaci zo školského internátu pri Strednej športovej škole, Trieda SNP 104 v Košiciach sa zapojili do akcie múzea Vojtecha Lofflera na Alžbetinej ulici v našom meste -inštalácia VALENTÍNSKE ORIGAMI –SRDIEČKO .

            Do veľkolepej výstavy prispeli svojou tvorbou srdiečok .Môžete si výstavu pozrieť v  múzeu. Okrem toho v priestoroch školy je panel VALENTÍNSKE POZDRAVY, kde každý môže prejaviť lásku komukoľvek milým slovom, či vyznaním...Nech  táto krásna energia bezpodmienečnej lásky medzi nami prúdi...

            Plánovaná je aj akcia VALENTÍNSKA KVAPKA. Kto má záujem môže sa prihlásiť u vychovávateľky Mgr. Eriky Žillovej –/školský internát, 3.poschodie/,

            ktorá tieto valentínske akcie koordinuje.

        • Pozvánka pre pre ženy, dievčatá a možno aj všetkých tých, ktorí nad IT a štúdium IT váhajú
          • Pozvánka pre pre ženy, dievčatá a možno aj všetkých tých, ktorí nad IT a štúdium IT váhajú

          • Pôjde o online panelovú diskusiu 15.2.2022, pričom jedna z hostiek študovala informatiku a nebola si istá týmto rozhodnutím dokonca ani po podaní prihlášky, no odhodlala sa k tomuto kroku a dnes je úspešnou IKT špecialistkou a zakladateľkou FaceRehab, ktorý pomáha ľuďom s obrnou tváre. Ďalšia hostka sa dokonca rozhodla študovať informatiku ako druhú vysokú školu a aj ona stojí za úspešným projektom. Aj tretia hostka môže byť vzorom pre mladé ženy a dievčatá a ukázať, že IT je atraktívne aj pre ženy.Účastníčky dostanú dokument, ktorý bude obsahovať kurzy, vzdelávanie a ďalšie prostriedky, odporúčané našimi hostkami s príjemným bonusom za účasť na diskusii v podobe zľavy na kurzy, ktoré snáď budú tým správnym popostrčením k prvému kroku do IT.

            Cieľ, ktorý chceme dosiahnuť, je prakticky pomôcť a ukázať, že prvý krok do IT je o čosi reálnejší než sa ženám a dievčatám možno teraz zdá.

            Niekoľké z účastníčok získajú ročný prístup k vzdelávacím kurzom zadarmo.Na udalosť je potrebné sa registrovať.

            Tu je odkaz na event:

            Panelová diskusia: Moje najväčšie obavy z IT. Máš ich aj TY?

             

        • Federálny pohár žien
          • Federálny pohár žien

          • Počas víkendu sa konal 1.ročník Federálneho pohára žien v Piešťanoch. Za účasti 4 slovenských a 2 českých tímov sa Young Angels Košice umiestnilo na 2.mieste, kde vo finále podľahli Hradcu Králove. Našu školu reprezentovala Vanda Kristlová.

            Finále: 

            Sokol Hradec Králové (CZE) – Young Angels Košice (SVK) 83:68 (38:41)

            Kristlová 4

            Semifinále:

            MBK Ružomberok (SVK) – YOUNG ANGELS Košice (SVK) 70:77 (31:39)

            Kristlová 6

            1.zápas : 

            Slovanka MB (CZE) – YOUNG ANGELS Košice (SVK) 71:88 (35:53)

            Kristlová 9

        • Halové majstrovstvá kraja v atletike
          • Halové majstrovstvá kraja v atletike

          • V sobotu 05.02. 2022 sa konali v maďarskej Nyiregyháze Halové majstrovstvá kraja v atletike. Súťaže sa zúčastnili dvaja členovia školského klubu ŠK Olympia - SŠŠ Košice. 

            Ľuboslava Olejníková z II.BG sa popasovala s novou technikou a skončila na druhej priećke medzi juniorkami. Svoju atletickú premieru úspešne absolvoval dorastenec Kevin Bošnák z I.DS triedy a po dramatickom priebehu nakoniec skončil solídnym výkonom na štvrtej priečke. O dva týždne sa zúčastní M- SR dorastu v Bratislave.

            Tréner Pavel Pankuch

        • Diana Devaldová  druhá na pretekoch V4, Stanislava Hakulinová štvrtá na M SR žien
          • Diana Devaldová  druhá na pretekoch V4, Stanislava Hakulinová štvrtá na M SR žien

          • Víkend  bol bohatý na atletické súťaže. V Bratislavskej hale Elán  sa v sobotu  konali medzinárodné preteky dorastencov a juniorov V4.

            Diana Devaldová v behu na 300m v halovom osobnom rekorde si dobehla pre 2. miesto. V behu na 60 m v I. sérii obsadila 4.miesto II. sérii 6.miesto  V juniorskej  kategórii na 60m si Viktória Rusnáková v I. sérii vybehala 5. miesto a v II. sérii  6. miesto.

            V nedeľu  sa konal Elán míting na ktorom v kategórii žien na 60 m  nastúpili  v prvom behu  sérii I.Viktória Rusnáková  a celkovo dobehla na 11. mieste a Diana Devaldová v druhom behu a celkovo  obsadila 12. miesto. Na základe dosiahnutých časov sa bežala séria II. a tam si dievčata polepšili Viktória  Rusnáková  obsadila 10. miesto a Diana Devaldová  11. miesto.

            Majstrovstvá Slovenska v chôdzi  žien sa konali pre Elán mítingom. 

            Stanka Hakulinová   obsadila 4. miesto v chôdzi na 3000 m. Na jej výkone sa pod písala ešte únava z predchádzajúceho víkendu , kde absolvovala 10km  chôdze . Karin Devaldová sa pre menšie zdravotné problémy na štart majstrovskej tri tisícky  nepostavila , aby sa mohla plnohodnotne pripravovať na  preteky v marci. 

            Po  pretekoch sa schválila  nominácia  na MS družstiev v Ománskom Muskate v termíne 3.3.-5.3.2022 kde nás budú reprezentovať  juniorky na 10km chôdze   Karin Devaldová a Stanislava  Hakulinová a trénerka  Henrieta Rusnáková.

            Dievčatám gratulujeme a držíme palce  v ďalšej sezóne.

            trénerka Mgr. Henrieta Rusnáková