• Basketbal - regionálne kolo žiačok stredných škôl

          • Po dlhej pandemickej prestávke sa znovu rozbehol kolotoč školských šúťaží a 26.-27.4. sa konalo regionálne kolo v basketbale žiačok stredných škôl. 

            Naše dievčatá druhý hrací deň postúpili po dvoch výhrach v skupine do finále, kde zdolali SSŠŠ Užhorodská a obsadili prvé miesto. 💪

        • Vodné pólo - Národná liga junioriek
          • Vodné pólo - Národná liga junioriek

          • Po dvoch víťazných zápasoch na treťom turnaji v Národnej lige junioriek boli naše dievčatá  (Olympia Košice) úspešné v Bratislave aj do tretice. Porazili v derby ČH Košice dokonca o 9 gólov! 19:10 ( 2:7, 3:4, 4:3, 1:5 )

            Góly: Tóthová 4, Sačuriová 3, Pettyová 1

            Sobotňajšie výsledky: 

            ŠK OLYMPIA KOŠICE vs Pirana SC Topoľčany 16:6 ( 3:0, 5:1, 3:3, 5:2 )

            Góly: Dubná 3, Kravtsová a Pettyová po 1.

            ŠK OLYMPIA KOŠICE vs Slávia UK Bratislava 21:8 ( 6:2, 5:0, 4:3, 6:3 )

            Góly: Pettyová, Dubná po 3, Sačuriová a Misiura po 2, Kravtsová, Maková po 1.

        • Light It Up Blue - beseda o autizme
          • Light It Up Blue - beseda o autizme

          • Dňa 26.4.2022 vybraní žiaci IV.A, IV.B a VIII.OA absolvovali besedu (nielen) o autizme, ktorú pripravili členky Spolku medikov mesta Košice. V prezentácii sa žiaci dozvedeli základné fakty o autizme, ako autisti vnímajú svet, ako ho vníma okolie, ako začleniť autistu do spoločnosti, ale aj čo môže spraviť spoločnosť pre autistu. Druhá časť prezentácie bola venovaná Downovmu syndrómu a iným geneticky podmieneným poruchám, študenti sa dozvedeli zaujímavé informácie o živote ľudí s Downovým syndrómom. 

            Mgr. I.Lévaiová 

        • Samuel Šima 12 cm  od limitu na ME U 18
          • Samuel Šima 12 cm  od limitu na ME U 18

          • Letná  atletická sezóna sa začala v sobotu 23.4. 1.kolom Vrhačskej tour. 

             V  hode  diskom  dorastencov si víťazstvo nedal vziať  Samuel Šima, ktorí  hodil prvým pokusom 52,88 m čo je 12 cm od limitu   ( limit 53,00m) na ME U18, všetky pokusy merali viac ako 50,00 m, čo naznačuje výbornú formu  na začiatku sezóny.  V sobotu 30.4 a v nedeľu 1.5. bude mať možnosť splniť limit  na pretekoch v Banskej Bystrici a  v Košiciach.

             Osobný rekord v hode kladivom  50,09 m a 2. miesto pred svojim oddielovým kolegom  získal Matej Bracho.

             1. miesto v hode kladivom získala Zuzana Salóciova.

            Vo vložených pretekov na 100m si  v kategórii juniorov vybojoval Juraj Haják v osobnom rekorde 11,83s a  v skoku do diaľky vyhral   výkonom 641cm. Juraj sa na začiatok sezóny v skoku do diaľky zlepšil o 45 cm.

            Viktória Rusnáková skočila do diiaľky 570cm a vyhrala   a v behu na 100m výkonom 12,61 vybojovala 1. miesto. 2. miesto získala  jej sparing partnerka  Diana Devaldová za výkon 12 84 s.

            V Dudinciach   zlatý chodecký míting.

             V sobotu sa v Dudinciach za účasti pretekárov 28 krajín sveta uskutočnili preteky chodcov na 35km mužov,  žien  a 10km juniorov a junioriek.

            Na pretekoch junioriek sme mali zatstúpenie aj mi. Na štart sa postavila Karin Devaldová a Stanka Hakulinová.

            Stanka Hakulinová si vybojovala 5. miesto výkonom 53:47min.  Karin Devaldová po 5 km preteky vzdala. Necítila  sa dobre , bolo jej zle , chýbala jej energia , bola celkovo vyčerpaná a pretek by asi  nemal ten výsledok čo sme očakávali. Bohu žiaľ aj také situácie sa v živote športovca stávajú.  

            Pretekárom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspešných pretekov.

             Mgr. Henrieta Rusnáková 

            trénerka

        • Kobilic z bazéna v Grazi s medailou
          • Kobilic z bazéna v Grazi s medailou

          • Juniorský reprezentant v plávaní, Kamil Kobilic (III.AG), sa v dňoch 21.-24.4.2022 zúčastnil medzinárodného mítingu Ströck ATUS Graz Trophy 2022 v Rakúsku. Disciplínu 50m prsia zaplával v čase 31.51 sek, na 200m polohové preteky si časom 2:16.92 min zlepšil osobný rekord o plné 2 sekundy. Prekvapil v disciplíne 200m prsia, keď z dopoludňajších rozplavieb časom 2:23.92 min postupoval ako prvý do A-finále. V A-finále sa umiestnil časom 2:22.19 min na druhom mieste, týmto časom zlepšil svoje osobné maximum o 3 sekundy. V posledný deň štvordňovej súťaže sa z rozplavieb disciplíny 100m prsia prebojoval časom 1:06.91 min do A-finále, na medailu finálovým časom 1:07.14 min už nesiahol.

            V piatok 29.4.2022 štartuje Kamil, v tomto mesiaci už na treťom medzinárodnom mítingu, po slovinskom Kranji, rakúskom Grazi tento raz na ORCA Cup-e v Bratislave.

        • Deň Zeme 2022
          • Deň Zeme 2022

          • Dňa 22.4.2022 sme na našej škole oslávili DEŇ ZEME. Vyučovanie a tréningy od 10.00 h do 12.30 h sme nahradili  rôznymi akciami zameranými na environmentálnu výchovu.

            Žiaci IV.OA a 1.roč. SŠŠ plní entuziazmu sadili kvety a upratovali areál školy i jej blízke okolie, čím aktívne preukázali pozitívny vzťah k svojmu životnému prostrediu.

            Pre žiakov 2. a 3. ročníka SŠŠ boli pripravené envirotesty, premietanie filmov v slovenskej verzii i po anglicky. Niektorí žiaci kreatívne recyklovali (nielen) plastový odpad, ich výrobky svedčia o veľkej fantázii a šikovnosti. Ďalší vytvárali na počítači originálne prezentácie a plagáty ku Dňu Zeme. Iní skúšali v sebe objaviť básnického ducha, či dať svoje úvahy na papier.

            Vďaka patrí všetkým učiteľom, trénerom, organizátorom za podporu a úspešný priebeh tejto celoškolskej akcie, ako aj všetkým, ktorí priložili ruku k dielu.

            Mgr. Iveta Lévaiová

        • Súrodenci Antonín a Jan Bartošovci (III.AG) - TIPOS Slovenská hokejová liga
          • Súrodenci Antonín a Jan Bartošovci (III.AG) - TIPOS Slovenská hokejová liga

          • Antonín Bartoš (III.AG) a Jan Bartoš (III.AG) úspešne pôsobili túto sezónu za mužov v Tipos Slovenskej hokejovej lige za HK Vitar Martin. Po základnej časti sa umiestnili na 3.mieste. Výhra  nad Dubnicou a Skalicou ich posunula do finále play off s mužstvom VLCI Žilina, kde sa umiestnil celkovo na 2.mieste.

            Srdečne gratulujeme.

        • Hokej - Extra liga juniorov
          • Hokej - Extra liga juniorov

          • 23. a 24.4.2022 v Steel Aréne začínajú finálové zápasy extraligy juniorov medzi mužstvami HC Košice a HK Poprad. 
            V tíme košických juniorov pôsobia žiaci našej školy: Marián Štec (III.AG), Jakub Jadrný (III.AG), Mykhailo Krasnozhon (III.AG), Jan Bartoš (III.AG) a Antonín Bartoš (III.AG).

            Držíme palce.

        • ERASMUS+: "Kids' Universal Exhibition 2022 / Detská svetová výstava 2022" vo Švédsku
          • ERASMUS+: "Kids' Universal Exhibition 2022 / Detská svetová výstava 2022" vo Švédsku

          • V dňoch od 4.4. do 8.4.2022 sa žiaci Daniel Onufer z II. BGDavid Pelach z I. AG a žiačky Janka Janošková z II. BG a Lenka Kočová zo IV. A zúčastnili vzdelávacích, výchovných a školiacich aktivít vo Švédsku. Stretli sa tam so svojimi rovesníkmi z partnerských škôl z Francúzska, Maďarska, Španielska, Švédska a Talianska.

            Prvý deň, po prijatí pani riaditeľkou, nám švédski partneri predstavili svoju školu Vallbacksskolan v meste Gävle. Pripravili nám aj lekciu švédskeho jazyka. Popoludní sme absolvovali prehliadku mesta.

            Druhý deň sme mali celodenný výlet do Järvzoo v Järvsö. Navštívili sme známu zoologickú záhradu s veľkou zbierkou severských zvierat, voľne žijúcich v prírode.

            Tretí deň sme boli prijatí na Mestskej radnici v Gävle prezidentkou Mestského zastupiteľstva. Popoludní, v školskom ateliéri, žiaci a žiačky pripravovali materiály na Detskú svetovú výstavu.

            Štvrtý deň nám svoju environmentálnu činnosť predstavili miestna oceliareň Sandvik i miestna recyklačná spoločnosť Gestrike Återvinnare. Popoludní sme v školskej výukovej kuchynke piekli švédsku fiku a večer mali rozlúčkový večierok.

            Piaty deň sme pôvodne mali navštíviť miestnu univerzitu, avšak pre zlé počasie sa program zmenil. Namiesto toho sme navštívili múzeum Länsmuseet Gävleborg.

            Projektová cesta priniesla žiačkam i žiakom nové priateľstvá, skúsenosti a zážitky.

            Slovenskému tímu ďakujeme za víťazstvo v záverečnom kvíze Kahoot! a vzornú reprezentáciu našej školy, mesta i krajiny.

            PaedDr. Tatiana Švecová – riaditeľka školy & Ing. Drahomíra Vaškovská, MBA – koordinátorka projektu

        • Cassovia Cup
          • Cassovia Cup

          • Náš žiak Daniel Vološinyi sa zúčastnil Cassovia Cup v Kechneci, jazdil v kategórii HOBBY a celkovo získal 7. miesto.

            Dano blahoželáme a držíme palce v ďalších pretekoch.

        • Klimatická spravodlivosť
          • Klimatická spravodlivosť

          • Žiaci VI.OA absolvovali dňa 12.4.2022 webinár na tému Klimatická a potravinová spravodlivosť. Hodinu biológie spestrila diskusia s p. M. Dobešom z občianskeho združenia Pole, v ktorej si žiaci rozvíjali komunikačné schopnosti, napr. schopnosť argumentovať, diskutovať, ale aj tolerovať názory iných. Mnohé diskutované otázky ostali otvorené a nezodpovedané, študenti majú možnosť o nich ďalej premýšľať do ďalšieho online stretnutia. 

            Mgr. I. Lévaiová

        • 2022 IIHF MS hráčov do 18 rokov
          • 2022 IIHF MS hráčov do 18 rokov

          • Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 18 rokov posilnili aj náši žiaci PETER REPČÍK (III.AG) a RASTISLAV ELIÁŠ (II.AG) .

            Dátum:11. - 17. apríla 2022

            Miesto:Zimný štadión Piešťany.

            Zdroj: https://www.hockeyslovakia.sk/sk/article/ms18-tim-posilnia-repcik-ciernik-a-mesar-nemec-so-sykorom-v-rieseni-slafkovsky-iba-v-jednom-pripade

        • Kulturistika - Majstrovstvá SR
          • Kulturistika - Majstrovstvá SR

          • Náš žiak Andrej Jekimov dňa 9.4 2022 sa umiestnil 3. na Majstrovstvách Slovenska juniorov, kde držal krok zo staršími súťažiacimi a vybojoval umiestnenie v kategórii kulturistika do 75kg.

            Teší sa na jeho prípravu a budúce súťaže v ktorých plánuje vyhrávať.

        • TOP FUTSAL 2021 - Tomáš Drahovský po siedmy raz hráčom roka
          • TOP FUTSAL 2021 - Tomáš Drahovský po siedmy raz hráčom roka

          • Najlepším slovenským futsalistom za rok 2021 sa stal náš bývalý žiak Tomáš Drahovský. Hráč španielskeho klubu Futbol Sala Garcia Santa Coloma uspel v ankete po siedmy raz.

            Dvadsaťdeväťročný Drahovský je aktuálne s 19 gólmi najlepší strelec najlepšej ligy sveta (Liga Nacional/Španielsko). Spolu s reprezentačnými spoluhráčmi ako líder tímu dosiahol na januárových majstrovstvách Európy pri debute SR na turnaji veľký úspech postupom do štvrťfinále. Na šampionáte strelil tri góly. "Je to pre mňa už siedme ocenenie v ankete Futsalista roka, ja si ho veľmi cením, ako aj všetky predošlé, ktoré som získal. Po tej celej sezóne, akú som mal, či už na reprezentačnej alebo klubovej úrovni, je to tá pravá čerešnička na torte, keďže sa nám mimoriadne darilo. S reprezentáciou sme postúpili na ME, so Santa Colomou sme iba tesne nepostúpili do play off. Po individuálnej stránke som bol najlepším strelcom najlepšej španielskej ligy, aj to mi veľmi pomohlo k získaniu tohto ocenenia. Budem robiť všetko preto, aby som aj o rok stál na tomto tróne a svojimi výkonmi dokázal, že som najlepším futsalistom Slovenska.", povedal pre web futsalslovakia.sk víťaz ankety. 

        • Girl´s Day
          • Girl´s Day

          • Dievčatá objavte svet IT. Čaká Vás nabitý program, určený pre stredoškoláčky. Dňa 28.4.2022 sa uskutoční 9.ročník celoslovenského kariérneho dňa pre stredoškoláčky Girl´s Day. Podujatie je určené pre dievčatá vo veku 15 – 19  rokov a jeho hlavným cieľom je prezentovať, ako vyzerá a aké možnosti uplatnenia im ponúka sektor IT. Tento deň je zároveň Medzinárodným dňom dievčat a žien v IT. Celé podujatie prebehne online formou. Na stránke https://girlsday.sk/ nájdete všetky informácie ako aj podrobný program podujatia.

            Ak sa podujatia plánujte zúčastniť, je potrebné sa do 27.4.2022 zaregistrovať. V prípade záujmu kontaktujte p. Múčikovú.

        • Majstrovstvá Slovenska v kulturistike
          • Majstrovstvá Slovenska v kulturistike

          • Náš žiak Andrej Jekimov II.AD sa zúčastnil majstrovstiev Slovenska v Starej Ľubovni ktoré sa konali dňa 2.4.2022 , kde sa ako dorast- klasická kulturistika začiatočník umiestnil na 2.mieste. Tešíme sa na jeho ďalšie súťaže a možnosť reprezentovať našu školu.

            Trénuje pod Veterinary club v Košiciach s trénerom Milanom Čižekom ktorý ho za veľmi krátku dobu pripravil na jeho prvú súťaž.

          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Naši študenti sa už druhý krát zúčastnili Olympijského odznaku všestrannosti, tentokrát v Prešove. Nie ako pretekári, ale ako rozhodcovia a pomocníci. Výborná prax!  Ďakujeme za možnosť a tešíme sa opäť čoskoro. 

            Tréneri Janka a Danka Velďákové a Pavel Pankuch