• Sofia Slosiariková - "Majsterka Slovenska 2023" v dvojhre žien
          • Sofia Slosiariková - "Majsterka Slovenska 2023" v dvojhre žien

          • Záver sezóny 2023 patril Majstrovstvám Slovenska dospelých, ktoré sa 15.-17.decembra konali v  Kežmarku. Našu školu reprezentovali traja žiaci , menovite Sofia Sloriariková, Eva Sárená a Matúš Poláček. Zlatú medailu a titul " Majsterky Slovenska " si v dvojhre žien vybojovala Sofia Slosiariková, žiačka III. BG. Evka Sárená  žiačka  I. AG si vo štvorhre so svojou klubovou spoluhráčkou vybojovali bronzové medaily. Matúš ostal tentokrát ostal pred bránami semifinále. 

            Hráčkam gratulujem a ďakujem za predvedené výkony.

            👏👏👏

            trénerka: Júlia Poláčková

        • Atléti  na Tenerife
          • Atléti  na Tenerife

          •  

            Atléti z tréningovej skupiny Henriety Rusnákovej 19.12.úspešne ukončili 21 dňové sústredenie  na Tenerife .Diana Devaldová a Maroš Polák spolu s ďalšími atlétmi z  atletického klubu Slávia TU Košice ako Rasťom Jelínkom,Karin Devaldovu absolvovali v príjemnom teplom počasí kvalitné tréningy. Šprintéri a  skokani si na miestnom štadióne mohli zatrénovať s takými svetovými atlétmi ako sú poľská špintérka Eva Swobodová, šprintér z Veľkej Británie Richard Kilty halový majster sveta z roku 2014.Ako aj atléti z Nórska .Švédska ,Litvy, .Slovinska ,Česká,a iných krajín,kde atletika je  na svetovej úrovni.Bola to  pre nich veľká motivácia  zlepšovať sa v tréningovej  práci.Absolvovali veľa tréningov zameraných na rozvoj maximálnej rýchlosti ako aj techniky šprintov skokov do dialky alebo výšky. Počas tréningov absolvovali aj testy rýchlosti, výbušnosti, kde nám testy ukázali zlepšenia vo všetkých parametroch.Takže sústredenie splnilo svoj účel a už sa tešíme na novú halovú sezónu.Mgr.Henrieta Rusnáková

        • Tri Gala za sezónu
          • Tri Gala za sezónu

          • V novembri sa v Leviciach uskutočnilo  oceňovanie triatlonových športovcov pod názvom  Tri Gala za sezónu 2023.

             Medzi ocenenými sme mali zastúpenie za celoročnú športovú úspešnosť v podobe študenta Branislava Fotula žiaka VII.OA. Braňo skončil s 5 pohármi. Akvathlon juniori 1.miesto, absolútne poradie 2. miesto. Duatlon  v juniorskej kategórií  2. miesto a absolútnom poradí 2. miesto. Triatlon juniori 1. miesto  a absolútne poradie  8. miesto.

             Gratulujem.

            --
            Mgr. Urbanský Ján

        • Majstrovstvá Slovenskej republiky v plávaní
          • Majstrovstvá Slovenskej republiky v plávaní

          • V dňoch 15.12.-.17.12.2023 sa v Šamoríne konali Majstrovstvá Slovenskej republiky v 25-vom bazéne. Našu školu reprezentovalo duo študentov  Zuzana Tekelyová z II. AM a Jakub Nagy z II.DS. V silnej konkurencii si počínali veľmi dobre a  vo svojich disciplínach v osobných rekordoch obsadil finálové umiestnenia resp. 6. a 8. miesto. Za vzornú reprezentáciu im ďakujem.
            --
            Mgr. Urbanský Ján

        • "Krabica plná lásky"
          • "Krabica plná lásky"

          • Členovia školského parlamentu ďakujú všetkým, ktorí sa zapojili do vianočnej charitatívnej akcie "Krabica plná lásky"  Boli sme milo prekvapení množstvom darčekov, ktoré nám donášali triedne kolektívy a aj jednotlivci. Všetkým, ktorí prispeli, ešte raz jedno veľké ďakujem . Všetky dary si osobne prevzala pani Rečičárová, ktorá zastupuje OZ Dobré srdce v Košickej Novej Vsi, ktoré pomáha  rodinám v núdzi.  Boli sme milo prekvapení množstvom darčekov, ktoré nám donášali triedne kolektívy a aj jednotlivci. Všetkým, ktorí prispeli, ešte raz jedno veľké ďakujem . Všetky dary si osobne prevzala pani Rečičárová, ktorá zastupuje OZ Dobré srdce v Košickej Novej Vsi, ktoré pomáha  rodinám v núdzi.

        • Ocenenie - fair play
          • Ocenenie - fair play

          • Vo Výstavnej sieni prof. Vladimíra Černušáka v Dome športu v Bratislave sa v piatok 15.12.2023 uskutočnilo odovzdávanie cien Klubu fair play Slovenského olympijského a športového výboru (KFP SOŠV) za rok 2023.

            Za dlhodobé pôsobenie v duchu fair play si Diplom KFP SOŠV prevzal aj náš  zástupca pre športovú činnosť  Mgr. Milan Lalkovič.

            Pánovi zástupcovi gratulujeme k oceneniu.

        • Majstrovstvá SR Taekwonda v Košiciach dňa 16.12. 2023 
          • Majstrovstvá SR Taekwonda v Košiciach dňa 16.12. 2023 

          • Naša žiačka Tatiana Bubancová 1.DS  si na Majstrovstvách SR vybojovala 1. Miesto v športovom zápase a tiež 2. Miesto v  poomsae.

            V kategórii junior 59kg sa v športovom zápase zúčastnili 2 naši žiaci. 

            Damien Frgolec VI.OA zvíťazil nad Arturom Chimčákom I.DS. 

            Skvelá práca našich taekwondistov. 

            Zároveň si obaja naši chlapci vyzdvihli aj certifikát na 2. Majstrovský stupeň (2.Dan). 

            Srdečne blahoželám všetkým trom. Držíme palce v ďalšej príprave 

            Trénerka Velďáková D. 

        • Reprezentačný testovací zraz dňa 15.-17.12. 2023  - Banská Bystrica
          • Reprezentačný testovací zraz dňa 15.-17.12. 2023  - Banská Bystrica

          • Počas celého víkendu sa naše dve študentky Lea Hubayová (III.AM) a Božka Macečková (VI. OA) zúčastnili reprezentačného zrazu, kde absolvovali skokanské a rýchlostné testy. V sobotu aj v nedeľu absolvovali spoločné tréningy pod vedením repre trénerov, kde sme boli s Dankou tiež pozvané a aktívne sme sa zapájali pri výchove našich mladých slovenských skokanov. Božka si opäť zaskákala pod dohľadom žrdkárskeho trénera J. Zmoraja a Lea diaľku a trojskok pod vedením šéftrenéra R. Dubovského a trénera A. Bendu. 

            Ďakujeme za zážitky a nové motivácie v tréningu

            trénerka J. Velďáková

        • Ekonomická olympiáda
          • Ekonomická olympiáda

          • Ekonomická olympiáda – školské kolo

             

             

            https://ekonomickaolympiada.sk/wp-content/uploads/2023/10/eo_graf.png

            Žiaci našej školy sa po prvýkrát zapojili do celoslovenskej súťaže Ekonomická olympiáda, ktorú organizuje INESS – inštitút ekonomických a spoločenských analýz, n. o. so sídlom v Bratislave. V tomto školskom roku to bol už 7. ročník.

            Školské kolo prebiehalo v dňoch 8. – 13. decembra 2023 formou online testu, ktorý obsahoval 25 otázok z oblasti mikroekonómie, makroekonómie, ekonomických aktualít ale aj finančnej gramotnosti. Do súťaže sa zapojilo spolu 46 žiakov a žiačok z II. AM, III. AM, IV. AM a IV. AD triedy.

            Priemerná úspešnosť našich žiakov je na úrovni celoslovenského priemeru – 44 %. Najlepší výsledok dosiahol žiak II. AM triedy Antonín Pavel Müller, ktorý sa s výsledkom 72 % úspešných odpovedí prebojoval do krajského kola.

            Postupujúcemu srdečne blahoželáme.

            Košice 14. 12. 2023                                                                       

            Ing. S. Dulová, koordinátorka školského kola

        • OSJL 2023
          • OSJL 2023

          • V predvianočný čas, dňa 14. 12. 2023 sa na škole realizovalo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Súťaže sa zúčastnili 15 žiakov. V kategórii B (1.- 2. roč,) súťažilo 12 žiakov a v kategórii A (3. - 4. roč.) sa stretli 3 žiaci. Školské kolo prebiehalo v 3 kolách. Úlohou 1. kola bolo zvládnuť online test zameraný na čitateľskú gramotnosť a teoretické vedomosti z jazyka a literatúry. Druhé kolo bolo zamerané na tvorbu vlastného textu podľa prideleného žánru, úvahu alebo umelecké rozprávanie. V poslednom treťom kole žiaci prezentovali svoje rečnícke schopnosti. Blahoželáme všetkým a ďakujeme za aktívnu účasť.

            Mgr. Juliana Kötelešová

        • Environmentálny workshop
          • Environmentálny workshop

          • Dňa 13.12.2023 vybraní žiaci VII.OA a III.DS reprezentovali našu školu na Environmentálnom workshope, organizovanom CVČ – Regionálnym centrom mládeže v Košiciach. Žiaci Gabriela Vargová, Sofia Kažimírová, Lucia Ongáľová, Noel Rebej, Stanislav Takács, Sebastián Veselý, Andrej Hrivnák, Juraj Hatala, Filip Piskura a Matej Bracho prejavili nadšenie a aktívne sa zapojili do riešenia úloh, ktoré boli zamerané na na ochranu prírody a na problémy životného prostredia, napr. globálne otepľovanie, kyslé dažde, problematika odpadov a nedovolených skládok. Takéto zážitkové učenie patrí medzi moderné aktivizujúce metódy vzdelávania, ktoré na našej škole podporujeme a uplatňujeme v rámci vyučovania prírodovedných predmetov.

            Mgr. Iveta Lévaiová, koordinátor ENV

        • Karate - Majstrovstvá Slovenska
          • Karate - Majstrovstvá Slovenska

          • Majstrovstvami Slovenska, ktoré sa konali 2.12.2023 v Košiciach vyvrcholili súťaže karatistou. Študenti našej školy opäť zabodovali.

            2.miesta

            Hodgson Oliver dorastenci +70 kg

            Pirčák Vasil juniori  -76 kg

            3.miesta

            Bandurová Vanesa U21 -55kg

            Fabián Matúš  U21Open

            Radoš Lubomír  U21  -75 kg

            Konečné poradie Slovenského pohára

            1.miesta

            Bandurová Vanesa

            Pirčák Vasil

            Korečko Adrián

            3.miesto

            Hodgson Oliver

            4.miesta

            Kantoráková Adela

            Krivoňák Kristián

            Radoš Lubomír

            5.miesta

            Tažejová Sarah

            Fabián Matúš

        • Bedmintonisti Evka Sárená a Erik Hajdu sú " Majstri Slovenska"
          • Bedmintonisti Evka Sárená a Erik Hajdu sú " Majstri Slovenska"

          • Cez víkend 9.-10.12.2023 sa v Kežmarku odohrali majstrovstvá Slovenska v kategórii U 17.

            Z našich žiakov si účasť v tejto vekovej kategórii  na majstrovstvách  v priebehu sezóny vybojovali Evka Sárená a Erik Hajdu. Obaja sa predstavili vo všetkých troch disciplínach. Najviac sa im darilo v štvorhre, kde získali tituly "Majstrov Slovenska". Erik si k zlatu pripísal aj dve bronzové medaily z dvojhry a mixu. Evka v dvojhre skončila v štvrťfinále.

            Hráčom gratulujem a ďakujem za predvedené výkony.👏👏👏👍

             

            trénerka: Mgr. Júlia Poláčková

        • Štvorbodová noc Petra Repčíka
          • Štvorbodová noc Petra Repčíka

          • Košický odchovanec Peter Repčík je pred Majstrovstvami sveta juniorov v skvelej forme čo potvrdil aj v svojom poslednom zápase pred odchodom na reprezentačný kemp.V zápase QMJHL medzi Drumondville a Cape Breton zaznamenal 4 body za 2 góly, 2 asistencie a okrem toho bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Výrazne sa tak pričinil o výhru Drumondvillu, ktorý zdolal súpera 5:1.

            Zdroj: https://www.facebook.com/hckosice.sk

        • Medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO
          • Medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO

          • V dňoch 6. a 7.decembra 2023 sa uskutočnil Medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO, ktorý sa zameriava na ponuku vzdelávania, ale aj  uplatnenia sa absolventov základných, stredných a vysokých škôl na trhu práce.

            Na tomto veľtrhu sa prezentovala aj naša škola – žiačky Majka Domiková, Timka Spišáková, Michaelle Karafová a Yuliia Lunina  informovali žiakov základných škôl o možnostiach štúdia  na našej športovej škole. Nechýbal ani náš maskot( Martin Jalč), ktorý upútal pozornosť mnohých návštevníkov.

            Za výbornú propagáciu a vzornú reprezentáciu školy im veľmi pekne ďakujeme!

             

            K návštevníkom výstavy sa pridali aj naši tretiaci a štvrtáci, ktorí na veľtrhu vyhľadávali informácie o možnostiach ďalšieho vzdelávania na vysokých školách, mohli si otestovať svoje jazykové zručnosti a kritické myslenie, poradiť sa s profesionálnymi koučmi a dozvedieť sa tak niečo o svojich silných a slabých stránkach.

            Mgr. A. Domonkošová – VP školy

        • Exkurzia
          • Exkurzia

          • Dňa 6.12.2023 žiaci Strednej športovej školy navštívili SLOVENSKÉ MÚZEUM OCHRANY PRÍRODY A JASKYNIARSTVA v Liptovskom Mikuláši. Expozície venované  jaskyniam a jaskyniarstvu, živej prírode a jej ochrane, zásahom človeka a jeho vplyvu na prírodu Slovenska boli doplnené premietaním videofilmov a interaktívnymi prvkami. Žiaci si vyskúšali vyhrabať  skameneliny, preplaziť sa úzkym tunelom ako jaskyniari, skryť sa v medveďom brlohu a ďalšie interaktívne hry. Zážitkové učenie s interaktívnymi prvkami patrí medzi moderné aktivizujúce metódy vzdelávania, ktoré na našej škole uplatňujeme v rámci vyučovania prírodovedných predmetov.

            Mgr. Iveta Lévaiová, koordinátor ENV

        • Detská atletika v Košiciach - 7.12.2023
          • Detská atletika v Košiciach - 7.12.2023

          • Naši študenti si opäť obnovili svoje organizačné schopnosti, ktoré už časom nadobudli. Pre niekoho však nové skúsenosti pri pomáhaní zorganizovať preteky - tentokrát úplne prvé preteky detskej atletiky v našej košickej nafukovačke pri ZŠ L. Novomeského.  

            Ďakujeme bratislavskému tímu Detskej Atletiky, že nás oslovolil a tým dáva našim študentom nový rozmer. 

            Študenti: 

            Katka Vysokaiová, Ľubka Olejníková, Milan Balog, Samo Čížek (IV. BG)

            Tomáš Kancír (III. BG), Matej Bracho ( III. DS), Lea Hubayová, Martin Danko (III. AM), Lara Midová (III. AS), Erika Krešáková (II.BG), Božka Macečková (VI. OA), Miška Matejová, Anička Vasilcová (I.BG), Rišo Holenda (I. AM) a Emmka Tkáčová (I.DS) 

            Trénerky Velďákové

        • Študentská firma NEXA
          • Študentská firma NEXA

          • Študentská firma NEXA predstavila na Ustanovujúcom valnom zhromaždení svoje plány, ciele, vízie. Pomaličky sa začína rozbiehať a my jej držíme palce.