• Medzinárodné školské majstrovstvá v cezpoľnom behu  
          • Medzinárodné školské majstrovstvá v cezpoľnom behu  

          • V dňoch 22.-27.4.2022 organizovala Medzinárodná federácia školského športu (ISF) a Slovenská asociácia športu na školách (SAŠŠ) 25. Medzinárodné školské majstrovstvá ISF v cezpoľnom behu. Podujatie sa uskutočnilo v prekrásnom prostredí Štrbského Plesa a zúčastnilo sa ho viac ako 300 športovcov z 15 krajín sveta. Ambasádorom podujatia, ktorý prišiel aj osobne podporiť študentov, bol majster sveta (2015) a olympijský víťaz (2016) v chôdzi Matej Tóth.  Hlavné súťaže chlapcov a dievčat ročníkov 2004-2006 sa odohrávali v nedeľu 24.apríla v kategóriách školských tímov a národných tímov. V ťažkých podmienkach hmly a dažďa si pódiové umiestnenia vybojovali tímy Anglicka, Ugandy, Maroka, Francúzska, Mexika a Španielska.

            Vďaka spolupráci medzi zástupcami ISF, národnými federáciami Slovenska a Ukrajiny, organizačným výborom podujatia a za podpory ministerstva školstva SR došlo k mimoriadnemu rozhodnutiu umožniť na tomto podujatí účasť aj ukrajinským študentom. Tímovej súťaže národov sa zúčastnilo 5 žiakov zo Strednej športovej školy Košice ( Natalia Mitso, Viktoriia Vakhtina, Tofik Kasumov, Vasyl Sevch, Dmytro Zhukov ), 3 žiaci zo SSŠŠ Elba Prešov a 3 žiačky zo SOŠ Polytechnickej Svit. Tím ukrajinských chlapcov si vybojoval v súťaži národov 6 miesto. Najlepším jednotlivcom v ukrajinskom tíme bol Tofik Kasumov, ktorý obsadil 25. miesto.

            Celé podujatie bolo sprevádzané množstvom sprievodných aktivít. Pretekári absolvovali slávnostný otvárací ceremoniál, bežecké aj nebežecké tréningy, nesúťažné štafetové preteky priateľstva, workshopy k športovým tematikám, túry na horské chaty, kultúrny večer národov, relax vo wellness a záverečný ceremoniál. Vďaka všetkým účastníkom a delegátom zažili aj naši ukrajinskí žiaci atmosféru plnú energie, súťaživosti, fair-play, priateľstva, prajnosti a podpory.

            Link na reportáž: https://youtu.be/CYXTmh6TFoY

            Spracovala: Ing. Elena Belicová

          • Juniori HC Košice sa stali majstrom SR

          • Juniori HC Košice sa stali majstrom SR v extralige juniorov. Vo finále si poradili s Popradom 3:0 na zápasy. 

            Našu školu reprezentovali Marián Štec, Jakub Jadrný, Mykhailo Krasnozhon, Jan Bartoš, Antonín Bartoš, všetci z III.AG

        • Víťazmi  Šima , Devaldová, Rusnáková , Haják, Salóciová a Bracho  v Košiciach
          • Víťazmi  Šima , Devaldová, Rusnáková , Haják, Salóciová a Bracho  v Košiciach

          • V nedeľu sa v Košiciach  konalo 1.kolo MVsAZ  družstiev  v  kategórii dorastu, juniorov a   mladšieho žiactva.

            Medzi juniorkami vyhrala 100 m a  200 m vo vynikajúcich výkonoch .Viktória Rusnáková. Juraj Haják  vyhral diaľku a na 200m bol druhý v osobnom rekorde.

            Samulel Šima po sobotňajšom   limite si v  nedeľu preteky vychutnal. Vo vrhu guľou triumfoval  výkonom 15,20m čím sa dostal na 1. miesto Slovenských tabuľkách. Vyhral aj hod diskom a druhé miesto obsadil v hode kladivom.    Matej Bracho  vyhral trojskok  svoju doplnkovú disciplínu  3 miesto obsadil v hode diskom a v hode kladivom.  Zuzana Salóciová vyharala hod kladivo  Diana Devaldová po víťazstve v sobotu  v Miškolci  vyhrala v nedeľu 400 m a na 100 m vo finále ( 10 minút po výhre na 400m) obsadila 2. miesto.

            Dievčenské družstvo  vyhralo   s  vysokým náskokom bez konkurencie  a družstvo chlapcov so 6 pretekármi obsadili 2. miesto  všetci   sú členmi AK Slávia Tu Košice.

            Pretekárom gratulujeme

            Trénerka  Mgr. Henrieta Rusnáková

        • Samuel Šima splnil limit na  júlove ME U 18  v Jeruzaleme
          • Samuel Šima splnil limit na  júlove ME U 18  v Jeruzaleme

          • V sobotu  na 2.kole Vrhačskej tour v Banskej Bystrici sa výrazne zlepšil v hode diskom Samo Šima a výkonom 53,93m  si otvoril cestu na ME U 18 do Jeruzalemu. Momentálne  v Európskych tabuľkách je na 8. mieste.

            Viktória Rusnáková a Diana Devaldova vyhrali v Miškolci.

            Viktória Rusnáková na pretekoch v Miškolci vyhrala v osobnom rekorde 100 m  medzi ženami  aj skok do diaľky. 

            Diana  Devaldová vyhrala 200 m a 3. miesto na 100 m v kategórii dorastu.

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s onkologickým ochorením je však zbierka Deň narcisov tá najvzácnejšia. Sme radi, že aj tento rok sa dobrovoľníci našej školy a internátu zapojili do verejnej zbierky organizovanej dňa 28.4.2022 Centrom pomoci Ligy proti rakovine a vyzbieranou čiastkou 332,07 eur pomohli zrealizovať túto ušľachtilú myšlienku. Ďakujeme aj všetkým, ktorí finančným príspevkom a pripnutím žltého narcisu vyjadrili svoju solidaritu ľuďom s rakovinou.

            Bližšie informácie o ďalších možnostiach finančnej podpory v prospech nadácie nájdete TU. Kampaň prebieha do 6. mája.

            Spracovala:  Ing. Elena Belicová