• Grand Prix U 17 bedminton
          • Grand Prix U 17 bedminton

          • Matúš - zlato a bronz

            Erik - bronz

            Cez víkend 7.- 8. 5.2022 sa v Dolnom Kubíne odohral celoslovenský turnaj Grand Prix do 17 rokov. Z našej skoly sa turnaja zúčastnili Matúš Poláček z V.OA a Erik Hajdu zo IV.OA.  Matúš na turnaji triumfoval so svojim spoluhráčom vo štvorhre kde obsadili 1.miesto a v dvojhre skončil pred branami finale, keď semifinalový boj prehral 1:2na sety a tak mu ostalo konečné 3.miesto. Erik si bronzovu medailu odnáša zo štvorhry so svojim klubovým spoluhráčom a k nej pridal aj pekné piate miesto z dvojhry chlapcov.

            Chlapcom gratulujem a ďakujem za predvedené výkony

        • Beseda o poskytnutí prvej pomoci
          • Beseda o poskytnutí prvej pomoci

          • Dňa 6.5.2022 absolvovali žiaci V.OA, II.AG, VI.OA a III.AM besedu o poskytovaní prvej pomoci,  ktorú pripravili členovia Spolku medikov mesta Košice. Žiaci sa dozvedeli užitočné informácie a fakty o zásadách poskytovania prvej pomoci človeku v bezvedomí a o postupe pri prevádzaní jednotlivých život zachraňujúcich úkonov. Pod vedením medikov si prakticky vyskúšali uložiť človeka do stabilizovanej polohy a poskytnúť  masáž srdca dospelému človeku, mladistvému aj novorodencovi.

            E. Kőváryová

        • OVEP - Olympijská výchova pre školy
          • OVEP - Olympijská výchova pre školy

          • V utorok sa nám po dlhom čase podarilo uskutočniť ďalšie stretnutie s našou partnerskou školou v Izraeli. Žiaci našej Strednej športovej školy si pre svojich kamarátov z Izraela pripravili krásnu prezentáciu o našej krajine a meste..škoda však , že sme ju nemali komu prezentovat lebo na druhej strane sa pani učitelke nepodarilo dať dokopy celý tím a tak sme sa iba porozprávali a vymenili pár zaujímavých informácií . Dohodli sme si stretnutie na budúci týždeň.Veríme, že sa podarí a my sa dozvieme ešte mnoho zaujímavostí o Izraeli a my im predstavíme našu kultúru a tradície.

        • Deň Európy v Košiciach
          • Deň Európy v Košiciach

          •  

            Deň Európy sa slávi 9.5., no v Košiciach už v piatok 6.5.2022 prebiehali viaceré aktivity venované tomuto dňu. Keďže rok 2022 je taktiež Európskym rokom mládeže, mnoho aktivít bolo venovaných  najmä mladým ľuďom, ktorí sú hlavným stavebným kameňom našej spoločnej európskej budúcnosti. Týchto aktivít sa zúčastnili aj žiaci III.AG našej školy. Moderátorom programového bloku ako aj celého Dňa Európy bol Jano Gordulič, známy slovenský komik, ktorý svojim humorom a rečou mladých, študentom priblížil činnosť Európskeho  parlamentu a Európskej komisie a tiež témy:

            Fact-checking na sociálnych sieťach v praxi,

            Angažovanosť mladých v komunitách a spoločenských otázkach,

            Konferencia o budúcnosti Európy

        • Oslávte Deň Európy 2022 s Európskym parlamentom
          • Oslávte Deň Európy 2022 s Európskym parlamentom

          • V Deň Európy oslavujeme úspechy a jednotu Európy a pripomíname si podpísanie Schumanovej deklarácie z 9. mája 1950. Tento ambiciózny plán na zabezpečenie dlhodobého mieru v povojnovej Európe sa považuje za začiatok dnešnej Európskej únie. Aj v roku 2022 je Európa jednotná v úsilí o mier a poskytuje podporu Európanom na celom svete.V máji tohto roku vás Európsky parlament pozýva, aby ste zapojili najrôznejších aktivít, ktoré budú prebiehať virtuálne alebo prezenčne v členských štátoch EÚ a v sídlach inštitúcií EÚ v Bruseli, Luxemburgu a Štrasburgu. Európsky rok mládeže 2022 sa zameriava na mladých ľudí v Európe. Konferencia o budúcnosti Európy zas občanom dala možnosť vyjadriť svoj názor.

            Tohtoročný Deň Európy preto ponúka jednotný priestor, ktorý spája ľudí a ich tvorivé nápady s cieľom vytvoriť lepšiu budúcnosť, v ktorej si každý nájde svoje miesto.

            Pozrite si program a zapojte sa do podujatí, ktoré sa v Deň Európy konajú online aj prezenčne po celej Európe!

            Sledujte #EuropeDay na sociálnych sieťach a zapojte sa do debaty, čo pre vás znamená Európa. Zbierame obrázky a videá z európskej vlajky po celej Európe, takže nezabudnite vyvesiť vlajku z vášho okna alebo z balkóna a podeľte sa s nami o vaše fotografie a zážitky z Dňa Európy!Dúfame, že sa k nám budete môcť pridať.Návštevnícky tím Európskeho parlamentu

        • Medzinárodné školské majstrovstvá v cezpoľnom behu  
          • Medzinárodné školské majstrovstvá v cezpoľnom behu  

          • V dňoch 22.-27.4.2022 organizovala Medzinárodná federácia školského športu (ISF) a Slovenská asociácia športu na školách (SAŠŠ) 25. Medzinárodné školské majstrovstvá ISF v cezpoľnom behu. Podujatie sa uskutočnilo v prekrásnom prostredí Štrbského Plesa a zúčastnilo sa ho viac ako 300 športovcov z 15 krajín sveta. Ambasádorom podujatia, ktorý prišiel aj osobne podporiť študentov, bol majster sveta (2015) a olympijský víťaz (2016) v chôdzi Matej Tóth.  Hlavné súťaže chlapcov a dievčat ročníkov 2004-2006 sa odohrávali v nedeľu 24.apríla v kategóriách školských tímov a národných tímov. V ťažkých podmienkach hmly a dažďa si pódiové umiestnenia vybojovali tímy Anglicka, Ugandy, Maroka, Francúzska, Mexika a Španielska.

            Vďaka spolupráci medzi zástupcami ISF, národnými federáciami Slovenska a Ukrajiny, organizačným výborom podujatia a za podpory ministerstva školstva SR došlo k mimoriadnemu rozhodnutiu umožniť na tomto podujatí účasť aj ukrajinským študentom. Tímovej súťaže národov sa zúčastnilo 5 žiakov zo Strednej športovej školy Košice ( Natalia Mitso, Viktoriia Vakhtina, Tofik Kasumov, Vasyl Sevch, Dmytro Zhukov ), 3 žiaci zo SSŠŠ Elba Prešov a 3 žiačky zo SOŠ Polytechnickej Svit. Tím ukrajinských chlapcov si vybojoval v súťaži národov 6 miesto. Najlepším jednotlivcom v ukrajinskom tíme bol Tofik Kasumov, ktorý obsadil 25. miesto.

            Celé podujatie bolo sprevádzané množstvom sprievodných aktivít. Pretekári absolvovali slávnostný otvárací ceremoniál, bežecké aj nebežecké tréningy, nesúťažné štafetové preteky priateľstva, workshopy k športovým tematikám, túry na horské chaty, kultúrny večer národov, relax vo wellness a záverečný ceremoniál. Vďaka všetkým účastníkom a delegátom zažili aj naši ukrajinskí žiaci atmosféru plnú energie, súťaživosti, fair-play, priateľstva, prajnosti a podpory.

            Link na reportáž: https://youtu.be/CYXTmh6TFoY

            Spracovala: Ing. Elena Belicová

          • Juniori HC Košice sa stali majstrom SR

          • Juniori HC Košice sa stali majstrom SR v extralige juniorov. Vo finále si poradili s Popradom 3:0 na zápasy. 

            Našu školu reprezentovali Marián Štec, Jakub Jadrný, Mykhailo Krasnozhon, Jan Bartoš, Antonín Bartoš, všetci z III.AG

        • Víťazmi  Šima , Devaldová, Rusnáková , Haják, Salóciová a Bracho  v Košiciach
          • Víťazmi  Šima , Devaldová, Rusnáková , Haják, Salóciová a Bracho  v Košiciach

          • V nedeľu sa v Košiciach  konalo 1.kolo MVsAZ  družstiev  v  kategórii dorastu, juniorov a   mladšieho žiactva.

            Medzi juniorkami vyhrala 100 m a  200 m vo vynikajúcich výkonoch .Viktória Rusnáková. Juraj Haják  vyhral diaľku a na 200m bol druhý v osobnom rekorde.

            Samulel Šima po sobotňajšom   limite si v  nedeľu preteky vychutnal. Vo vrhu guľou triumfoval  výkonom 15,20m čím sa dostal na 1. miesto Slovenských tabuľkách. Vyhral aj hod diskom a druhé miesto obsadil v hode kladivom.    Matej Bracho  vyhral trojskok  svoju doplnkovú disciplínu  3 miesto obsadil v hode diskom a v hode kladivom.  Zuzana Salóciová vyharala hod kladivo  Diana Devaldová po víťazstve v sobotu  v Miškolci  vyhrala v nedeľu 400 m a na 100 m vo finále ( 10 minút po výhre na 400m) obsadila 2. miesto.

            Dievčenské družstvo  vyhralo   s  vysokým náskokom bez konkurencie  a družstvo chlapcov so 6 pretekármi obsadili 2. miesto  všetci   sú členmi AK Slávia Tu Košice.

            Pretekárom gratulujeme

            Trénerka  Mgr. Henrieta Rusnáková

        • Samuel Šima splnil limit na  júlove ME U 18  v Jeruzaleme
          • Samuel Šima splnil limit na  júlove ME U 18  v Jeruzaleme

          • V sobotu  na 2.kole Vrhačskej tour v Banskej Bystrici sa výrazne zlepšil v hode diskom Samo Šima a výkonom 53,93m  si otvoril cestu na ME U 18 do Jeruzalemu. Momentálne  v Európskych tabuľkách je na 8. mieste.

            Viktória Rusnáková a Diana Devaldova vyhrali v Miškolci.

            Viktória Rusnáková na pretekoch v Miškolci vyhrala v osobnom rekorde 100 m  medzi ženami  aj skok do diaľky. 

            Diana  Devaldová vyhrala 200 m a 3. miesto na 100 m v kategórii dorastu.

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s onkologickým ochorením je však zbierka Deň narcisov tá najvzácnejšia. Sme radi, že aj tento rok sa dobrovoľníci našej školy a internátu zapojili do verejnej zbierky organizovanej dňa 28.4.2022 Centrom pomoci Ligy proti rakovine a vyzbieranou čiastkou 332,07 eur pomohli zrealizovať túto ušľachtilú myšlienku. Ďakujeme aj všetkým, ktorí finančným príspevkom a pripnutím žltého narcisu vyjadrili svoju solidaritu ľuďom s rakovinou.

            Bližšie informácie o ďalších možnostiach finančnej podpory v prospech nadácie nájdete TU. Kampaň prebieha do 6. mája.

            Spracovala:  Ing. Elena Belicová

          • Basketbal - regionálne kolo žiačok stredných škôl

          • Po dlhej pandemickej prestávke sa znovu rozbehol kolotoč školských šúťaží a 26.-27.4. sa konalo regionálne kolo v basketbale žiačok stredných škôl. 

            Naše dievčatá druhý hrací deň postúpili po dvoch výhrach v skupine do finále, kde zdolali SSŠŠ Užhorodská a obsadili prvé miesto. 💪

        • Vodné pólo - Národná liga junioriek
          • Vodné pólo - Národná liga junioriek

          • Po dvoch víťazných zápasoch na treťom turnaji v Národnej lige junioriek boli naše dievčatá  (Olympia Košice) úspešné v Bratislave aj do tretice. Porazili v derby ČH Košice dokonca o 9 gólov! 19:10 ( 2:7, 3:4, 4:3, 1:5 )

            Góly: Tóthová 4, Sačuriová 3, Pettyová 1

            Sobotňajšie výsledky: 

            ŠK OLYMPIA KOŠICE vs Pirana SC Topoľčany 16:6 ( 3:0, 5:1, 3:3, 5:2 )

            Góly: Dubná 3, Kravtsová a Pettyová po 1.

            ŠK OLYMPIA KOŠICE vs Slávia UK Bratislava 21:8 ( 6:2, 5:0, 4:3, 6:3 )

            Góly: Pettyová, Dubná po 3, Sačuriová a Misiura po 2, Kravtsová, Maková po 1.

        • Light It Up Blue - beseda o autizme
          • Light It Up Blue - beseda o autizme

          • Dňa 26.4.2022 vybraní žiaci IV.A, IV.B a VIII.OA absolvovali besedu (nielen) o autizme, ktorú pripravili členky Spolku medikov mesta Košice. V prezentácii sa žiaci dozvedeli základné fakty o autizme, ako autisti vnímajú svet, ako ho vníma okolie, ako začleniť autistu do spoločnosti, ale aj čo môže spraviť spoločnosť pre autistu. Druhá časť prezentácie bola venovaná Downovmu syndrómu a iným geneticky podmieneným poruchám, študenti sa dozvedeli zaujímavé informácie o živote ľudí s Downovým syndrómom. 

            Mgr. I.Lévaiová 

        • Samuel Šima 12 cm  od limitu na ME U 18
          • Samuel Šima 12 cm  od limitu na ME U 18

          • Letná  atletická sezóna sa začala v sobotu 23.4. 1.kolom Vrhačskej tour. 

             V  hode  diskom  dorastencov si víťazstvo nedal vziať  Samuel Šima, ktorí  hodil prvým pokusom 52,88 m čo je 12 cm od limitu   ( limit 53,00m) na ME U18, všetky pokusy merali viac ako 50,00 m, čo naznačuje výbornú formu  na začiatku sezóny.  V sobotu 30.4 a v nedeľu 1.5. bude mať možnosť splniť limit  na pretekoch v Banskej Bystrici a  v Košiciach.

             Osobný rekord v hode kladivom  50,09 m a 2. miesto pred svojim oddielovým kolegom  získal Matej Bracho.

             1. miesto v hode kladivom získala Zuzana Salóciova.

            Vo vložených pretekov na 100m si  v kategórii juniorov vybojoval Juraj Haják v osobnom rekorde 11,83s a  v skoku do diaľky vyhral   výkonom 641cm. Juraj sa na začiatok sezóny v skoku do diaľky zlepšil o 45 cm.

            Viktória Rusnáková skočila do diiaľky 570cm a vyhrala   a v behu na 100m výkonom 12,61 vybojovala 1. miesto. 2. miesto získala  jej sparing partnerka  Diana Devaldová za výkon 12 84 s.

            V Dudinciach   zlatý chodecký míting.

             V sobotu sa v Dudinciach za účasti pretekárov 28 krajín sveta uskutočnili preteky chodcov na 35km mužov,  žien  a 10km juniorov a junioriek.

            Na pretekoch junioriek sme mali zatstúpenie aj mi. Na štart sa postavila Karin Devaldová a Stanka Hakulinová.

            Stanka Hakulinová si vybojovala 5. miesto výkonom 53:47min.  Karin Devaldová po 5 km preteky vzdala. Necítila  sa dobre , bolo jej zle , chýbala jej energia , bola celkovo vyčerpaná a pretek by asi  nemal ten výsledok čo sme očakávali. Bohu žiaľ aj také situácie sa v živote športovca stávajú.  

            Pretekárom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspešných pretekov.

             Mgr. Henrieta Rusnáková 

            trénerka

        • Kobilic z bazéna v Grazi s medailou
          • Kobilic z bazéna v Grazi s medailou

          • Juniorský reprezentant v plávaní, Kamil Kobilic (III.AG), sa v dňoch 21.-24.4.2022 zúčastnil medzinárodného mítingu Ströck ATUS Graz Trophy 2022 v Rakúsku. Disciplínu 50m prsia zaplával v čase 31.51 sek, na 200m polohové preteky si časom 2:16.92 min zlepšil osobný rekord o plné 2 sekundy. Prekvapil v disciplíne 200m prsia, keď z dopoludňajších rozplavieb časom 2:23.92 min postupoval ako prvý do A-finále. V A-finále sa umiestnil časom 2:22.19 min na druhom mieste, týmto časom zlepšil svoje osobné maximum o 3 sekundy. V posledný deň štvordňovej súťaže sa z rozplavieb disciplíny 100m prsia prebojoval časom 1:06.91 min do A-finále, na medailu finálovým časom 1:07.14 min už nesiahol.

            V piatok 29.4.2022 štartuje Kamil, v tomto mesiaci už na treťom medzinárodnom mítingu, po slovinskom Kranji, rakúskom Grazi tento raz na ORCA Cup-e v Bratislave.

        • Deň Zeme 2022
          • Deň Zeme 2022

          • Dňa 22.4.2022 sme na našej škole oslávili DEŇ ZEME. Vyučovanie a tréningy od 10.00 h do 12.30 h sme nahradili  rôznymi akciami zameranými na environmentálnu výchovu.

            Žiaci IV.OA a 1.roč. SŠŠ plní entuziazmu sadili kvety a upratovali areál školy i jej blízke okolie, čím aktívne preukázali pozitívny vzťah k svojmu životnému prostrediu.

            Pre žiakov 2. a 3. ročníka SŠŠ boli pripravené envirotesty, premietanie filmov v slovenskej verzii i po anglicky. Niektorí žiaci kreatívne recyklovali (nielen) plastový odpad, ich výrobky svedčia o veľkej fantázii a šikovnosti. Ďalší vytvárali na počítači originálne prezentácie a plagáty ku Dňu Zeme. Iní skúšali v sebe objaviť básnického ducha, či dať svoje úvahy na papier.

            Vďaka patrí všetkým učiteľom, trénerom, organizátorom za podporu a úspešný priebeh tejto celoškolskej akcie, ako aj všetkým, ktorí priložili ruku k dielu.

            Mgr. Iveta Lévaiová

        • Súrodenci Antonín a Jan Bartošovci (III.AG) - TIPOS Slovenská hokejová liga
          • Súrodenci Antonín a Jan Bartošovci (III.AG) - TIPOS Slovenská hokejová liga

          • Antonín Bartoš (III.AG) a Jan Bartoš (III.AG) úspešne pôsobili túto sezónu za mužov v Tipos Slovenskej hokejovej lige za HK Vitar Martin. Po základnej časti sa umiestnili na 3.mieste. Výhra  nad Dubnicou a Skalicou ich posunula do finále play off s mužstvom VLCI Žilina, kde sa umiestnil celkovo na 2.mieste.

            Srdečne gratulujeme.

        • Hokej - Extra liga juniorov
          • Hokej - Extra liga juniorov

          • 23. a 24.4.2022 v Steel Aréne začínajú finálové zápasy extraligy juniorov medzi mužstvami HC Košice a HK Poprad. 
            V tíme košických juniorov pôsobia žiaci našej školy: Marián Štec (III.AG), Jakub Jadrný (III.AG), Mykhailo Krasnozhon (III.AG), Jan Bartoš (III.AG) a Antonín Bartoš (III.AG).

            Držíme palce.