• Olympijskou štafetou sme sa zapojili do osláv Olympijského dňa 2021
          • Olympijskou štafetou sme sa zapojili do osláv Olympijského dňa 2021

          • Žiaci našej školy sa pod vedením p. učiteľa Marcela Nemca aktívne zapojili do rôznych projektov a súťaží pri príležitosti osláv Olympijského  dňa 2021. Nezvyčajnou aktivitou bol návrh a výroba vlastnej olympijskej pochodne a natočenie krátkeho videa, ktoré boli zaslané do súťaže vyhlásenej SOŠV. 

        • M SR v streľbe zo vzduchových zbraní
          • M SR v streľbe zo vzduchových zbraní

          • 9.5 2021 sa v Martine konali M SR v streľbe zo vzduchových zbraní. Po prevažne dištančnej športovej príprave, ktorá spočívala najmä z tréningov na streleckom trenažéri,  aj naši športoví strelci zabojovali o čo najlepšie výsledky a umiestnenia. V súťaži družstiev sa umiestnili dievčatá (Padová, Redaiová, Janošková) aj chlapci (Bučko, Barci) na I. mieste. Najlepší v individuálnom hodnotení boli Ľubomír Bučko ( 3.miesto) a  Daniela Redaiová (4.miesto). Na výsledkoch sa podpísala absencia kvalitnej „ostrej“ športovej prípravy.

        • Súťaž študentských krátkych ľudskoprávnych filmov
          • Súťaž študentských krátkych ľudskoprávnych filmov

          • Tento rok opäť otvárame ďalší ročník súťaže pre žiakov a študentov zameranej na ľudskej práva "Súťaž študentských krátkych ľudskoprávnych filmov". 

            Kto sa môže zapojiť: mladí ľudia 10 - 20 rokov 

            Ako: vytvoriť max. 3min. video   

            Téma: Našu budúcnosť uvidíme#LenSpolu! (ako zachrániť planétu a bojovať za naše práva) 

            Termíny: do súťaže sa registrujte do 20.6., príspevok zašlite do 5.11.2021 

            Viac informácií: v prílohe a na našej webstránke: 

            ttps://unis.unvienna.org/pdf/2021/2021_THE_FUTURE_IS_OURS_TO_SEE_StudentShortFilmCompetition_SK_final.pdf 

            Výhercom bude udelená Cena poroty a ich víťazný príspevok sa bude premietať na medzinárodnom filmovom festivale this human world 2. - 12.decembra vo Viedni/ online. 

            Medzinárodný filmový festival zameraný na ľudské práva this human world organizuje Súťaž  pod záštitou Informačnej služby OSN (UNIS) Viedeň, Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v Rakúsku, Klimatického a energetického fondu Rakúsko a Výkonného úradu mesta Viedeň pre európske a medzinárodné vzťahy v spolupráci so školami v Maďarsku, Rakúsku, Slovensku a Slovinsku.Po roku, kedy sa zvýraznili nerovnosť a výzvy, chceme zdôrazniť dôležitosť solidarity a spolupráce. Množstvo konfliktov v posledných rokoch ukázalo, že na to, aby sme im mohli čeliť, je potrebná spolupráca, ktorá presahuje hranice, odvetvia a generácie. Cieľom tejto súťaže je priblížiť mladým ľuďom ľudské práva a dať im priestor kriticky uvažovať o ľudskoprávnych témach. 

            SK_2021_THE_FUTURE_IS_OURS_TO_SEE_StudentShortFilmCompetition_SK_final.pdf

        • Viktória Rusnáková v  Budapešti  víťazne
          • Viktória Rusnáková v  Budapešti  víťazne

          • Na 47. ročníku Paulínyho memoriálu v Budapešti si atléti Slávie TU Košice 🇸🇰 vybojovali štyri medailové umiestenia.

            Viktória Rusnáková triumfovala v diaľke žien výkonom 557 cm (+1,1 m/s) a v súťažiach dorasteniek bola druhá 🥈 na stovke (12,77/-0,9 m/s) a tretia na 100 m prekážok (15,00). Juraj Haják obsadil v trojskoku dorastencov 3. miesto 🥉 výkonom 12,16 m.

            Diana Devaldová si medzi dorastenkami vybojovala  4. priečku na 100 m 12,81 (-0,9 m/s), Rastislav Jelínek vyhral štvrtý časový beh mužov na 100 m za 11,48 sekundy v silnom protivetre 2,9 m/s a celkovo skončil siedmy z 28 šprintérov. Zvíťazil Maďar Máté za 10,71 (vietor 0,0 m/s). Samuel Šima  v kategórii dorastencov obsadil 8.miesto v hode diskom v osobnom rekorde 40,78 m

            Pretekárom blahoželáme a v sobotu držíme palce na 1.kole atletickej ligy v Košiciach

            Mgr. Henrieta Rusnáková

            trénerka

        • Zo sústredenia na Kontrolné preteky
          • Zo sústredenia na Kontrolné preteky

          • V stredu 5.5.2021 sa vrátila desať členná skupina juniorských plavcov ŠKP Košice z ktorých polovicu tvorili študenti SŠŠ z 11-denného sústredenia v Aquacity-bubline v Poprade. Cieľom sústredenia bola príprava na vrchol letnej majstrovskej časti - Majstrovstvá SR seniorov a juniorov, ktoré sa uskutočnia v dňoch 3.-6.6.2021 práve v popradskom bazéne Aquacity. Žiaľ tohtoročná jarná - letná súťažná časť sa z pandemických dôvodov prakticky ani neuskutočnila. Juniorom zostáva ku overeniu stavu prípravy už len možnosť účasti na Kontrolných pretekoch ktoré sa uskutočnia budúci týždeň, v termíne 13.-16.5.2021 v popradskej bubline.

            Sústredenie v optimálnych podmienkach bubliny bolo zamerané na intenzívnu prípravu, ale s dôrazným ohľadom na post- a long-Covidové stavy, nakoľko týmto ochorením, i keď v rozdielnej miere, prešli všetci z účastníkov sústredenia. Najviac postihnutý Covidom bol Kamil Kobilic (II.AG), paradoxne od neho očakávame záverom sezóny najviac. Prekvapenie u juniorov by mohol pripraviť i Michal Varhač (II.AG). U žien by mala byť líderkou tímu Sára Čajbiková (VII.OA) a tradične očakávame medailové výkony ženských štafiet. Niečo z doterajšej prípravy ukážu Kontrolné preteky, po tých zostáva už len 14 dní na záverečnú prípravu pred Majstrovstvami SR - dúfajme, konečne už v košických bazénových podmienkach.

            Skála Juraj

             

        • Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Stravníci, ktorí majú záujem o stravovanie sa môžu prihlásiť na tel. č. 055/641 51 42.

            V pondelok  –  10.5.2021 sa   nepodávajú  raňajky. Na  obed  a večeru  sa v pondelok môžete prihlásiť najneskôr  ráno do 8.00 hod.

            Od  utorka 11.5.2021 sa  podáva  pre  prihlásených  stravníkov  celodenná  strava,  t. j.  raňajky,  obed  a večera.

        • Celoštátne kolo SOČ
          • Celoštátne kolo SOČ

          • V dňoch 27.-28.4 sa konalo celoštátne kolo SOČ, v ktorom našu školu reprezentovala žiačka III.A triedy - Natália Padová. Svojou prácou - Kompenzačné cvičenia ako prostriedok odstraňovania svalovej nerovnováhy zaujala odbornú porotu a obsadila krásne 3. miesto. K dosiahnutému úspechu jej srdečne blahoželá vedenie školy a koordinátorka SOČ . Do budúcnosti prajeme ešte veľa úspechov. 

            Video predstavujú kompenzačné cvičenia, ktoré vytvorila Natália Padová z III.A , ako súčasť SOČ:

             https://www.youtube.com/watch?v=UK0i4AAU7DE

        • Karin Dvealdová a Stanislava Hakulinová  v Banskej Bystrici v osobných rekordoch
          • Karin Dvealdová a Stanislava Hakulinová  v Banskej Bystrici v osobných rekordoch

          • Stanislava Hakulinová nominovaná  na  ME  družstiev do Podebrad.

            Za účasti celej slovenskej chodeckej špičky sa v  Banskej Bystrici konali chodecké preteky , ktoré sa zaratávali do 1.kola atletickej ligy.

            Na 5000m chôdze v kategórii žien si Karin Devaldová vybojovala 5.miesto v  osobnom rekorde 23:56,8s a Stanka Hakulinová   7.miesto v osobnom rekorde 25:33,5s. Pre klub Slávia TU Košice vybojovali prvých 10 ligových bodov.

            Po pretekoch zasadala  chodecká sekcia , ktorá navrhala nomináciu na ME družstiev  , ktoré sa budú konať v Podebradoch v termíne 16.5.2021. Žiaľ  Karin Devaldová  napriek splnením kritériam  sa nemôže zúčastniť   ME družstiev, lebo nespĺňa požaidavku EAA , že v čase prihlášok  ( 6.5.202 ) nemá 18 rokov. Tak bola nominovaná  iba Stanka Hakulinová.

             Karin Devaldová má splnené limity na MEJ a MSJ , kde by mala v júli a v auguste štartovať. 

            Chodecká sekcia po banskobystrických pretekoch navrhla do nominácie na ME tímov 10 pretekárov – na 20 km mužov Miroslava Úradníka, Dominika Černého plus na vlastné náklady Ľubomíra Kubiša a Daniela Kováča, zo žien Máriu Katerinka Czakovú, Hanu Burzalovú, Emu Hačundovú a na vlastné náklady Klaudiu Žársku, na 10 km v kategórii junioriek by sa mali predstaviť Alžbeta ragasová a Stanislava Hakulinová.

            Dievčatám gratulujeme,  držíme palce   a veríme že si udržia  formu a pozitivnu náladu  v  pokračujúcej letnej sezóne.

            trénerka  mgr. Henrieta   Rusnáková

        • OZNAM PRE MATURANTOV
          • OZNAM PRE MATURANTOV

          • Od 26. apríla 2021 nastupujú do škôl na prezenčné vyučovanie všetci žiaci IV.A, IV.B, VIII.OA triedy.
            Podmienkou vstupu do školy je negatívny test žiaka  . Test nesmie byť starší ako 7 dní, žiaci sa potvrdením o vykonaní testu budú preukazovať triednemu učiteľovi.
            Žiadame vás, aby ste vyplnili aj Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (tlačivo 10a) - v elektronickej forme ho nájdete na webe školy v sekcii Úvod - Žiadosti/Vyhlásenia.

            V platnosti ostávajú výnimky z testovania – potvrdenie o prekonaní choroby a pod.. Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti je povinné (zvolíte možnosť, že máte výnimku).
            V prílohe zasielam manuál, ktorý vám s tým pomôže. Vyplníte ho s aktuálnym dátumom a zadáte dátum testu, resp. inú možnosť, ktorá platí pre vás.

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u1601

            Termín: do 25.4.2021 (nedeľa) do 18:00 hod.

            Ak žiak nenastúpi na prezenčné vyučovanie je povinný oznámiť dôvod svojej neprítomnosti do 5 dní triednemu učiteľovi.

            Ak  žiak – maturant neabsolvuje testovanie a  nebude sa zúčastňovať prezenčného vyučovania, je povinný oznámiť to do 5 dní riaditeľke školy.  Zároveň  je povinný oznámiť túto skutočnosť triednemu učiteľovi. V tomto prípade bude vzdelávanie  žiaka prebiehať ako je obvyklé pri chorobe.  Ak neprítomnosť  žiaka na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a plnoletý žiak do 5 dní nekontaktoval školu a triedneho učiteľa,  bude komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.


            Žiaci, ktorí majú záujem o  obedy v školskej jedálni, sa budú môcť prihlásiť v pondelok 26.4.2021 od 7,00 hod. do 8,00 hod. na telefónnom čísle 055 6415142.

            Školský internát sa NEOTVÁRA z dôvodu nízkeho záujmu o ubytovanie. Možnosť náhradného ubytovania pre záujemcov z končiacich ročníkov je od 26.4.2021  v Školskom internáte A. Garbana Werferova 10, Košice. Záujem je potrebné nahlásiť písomne na mailovú adresu: ubytovanie@atlas.sk do nedele 25.4.2021 do 18,00 hod.


            Pripomíname, že v interiéri školy je povinnosť nosiť rúško.

                                                                                                          PaedDr. Tatiana Švecová

                                                                                                               riaditeľka školy

        • Basketbal extraliga ženy
          • Basketbal extraliga ženy

          • Basketbalistky Young Angels Košice získali premiérovú bronzovú medialu v extralige, keď v rozhodujúcom súboji o 3.miesto porazili Banskú Bystricu 75:54.

            Súčasťou tímu bola naša žiačka Vanda Kristlová a asistentka trénera Ivana Jalčová. 

        • OZNAM - III.OA, IV.OA
          • OZNAM - III.OA, IV.OA

          • Vážení rodičia,

            od 26. apríla 2021 nastupujú do škôl na prezenčné vyučovanie žiaci III.OA a IV.OA triedy.
            Podmienkou vstupu do školy je negatívny test žiaka  a negatívny test jedného zo zákonných zástupcov, ktorý so žiakom žije v spoločnej domácnosti. Test nesmie byť starší ako 7 dní, žiaci sa potvrdením o vykonaní testu budú preukazovať triednemu učiteľovi.
            Žiadame vás, aby ste vyplnili aj Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (tlačivo 8a) - v elektronickej forme ho nájdete na webe školy v sekcii Úvod - Žiadosti/Vyhlásenia.

            V platnosti ostávajú výnimky z testovania – potvrdenie o prekonaní choroby a pod.. Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti je povinné (zvolíte možnosť, že máte výnimku).
            V prílohe zasielam manuál, ktorý vám s tým pomôže. Vyplníte ho s aktuálnym dátumom a zadáte dátum testu, resp. inú možnosť, ktorá platí pre vás.

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u1601

            Termín: do 25.4.2021 (nedeľa) do 18:00 hod.


            Žiaci, ktorí majú záujem o  obedy v školskej jedálni, sa budú môcť prihlásiť v pondelok 26.4.2021 od 7,00 hod. do 8,00 hod. na telefónnom čísle 055 6415142.

            Po nástupe do školy bude prvé dva týždne vyučovanie prebiehať podľa  rozvrhu hodín, ktorý platil pre dištančné vzdelávanie.

            Pripomíname, že v interiéri školy je povinnosť nosiť rúško.


            INFORMÁCIE PRE DOTKNUTÉ OSOBY o dobrovoľnom súhlase k spracúvaniu dokladov preukazujúcich negatívny test na ochorenie COVID-19 alebo predloženie výnimky pre prevádzkovateľa

                                                                              

                                        PaedDr. Tatiana Švecová

                                                                                                           riaditeľka školy