• Získali sme ocenenie Zodpovedný verejný obstarávateľ za rok 2022
          • Získali sme ocenenie Zodpovedný verejný obstarávateľ za rok 2022

          • Portál TRANSPAREX udelil Strednej športovej škole, Trieda SNP 104, Košice  ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2022 za výsledky v oblasti verejného obstarávania v uplynulom roku. V rebríčku hodnotenia sme sa ocitli na popredných priečkach spomedzi 4400 verejných obstarávateľov a získali nadpriemerné hodnotenie A+.

             

            Za toto ocenenie ďakujeme našim zamestnancom, ktorí sú zodpovední za proces verejného obstarávania. Kvalitná príprava zákaziek a ich rýchla realizácia nám pomáha šetriť verejnými financiami a zvyšuje dôveryhodné postavenie našej školy  v očiach občanov a celého Slovenska.

             

            Ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2022 udelila spoločnosť ProWise, a.s., ktorá portál TRANSPAREX.

            prevádzkuje.

        • Festival povolaní
          • Festival povolaní

          • Dňa 16.11.2023 sa naša škola zapojila do komunitného podujatia pod názvom Festival povolaní, ktoré organizovala ZŠ s MŠ M.R. Štefánika v Budimíre. Cieľom podujatia bolopriblížiť ôsmakom a deviatakom z regiónu ich možnosti ďalšieho štúdia. Svoje študijnéodbory na festivale sa prezentovalo 20 stredných škôl a medzi nimi aj tá naša(foto).Mgr. A. Domonkošová – výchovná poradkyňa

            Mgr. A. Domonkošová - VP

        • Dream job portál Worki
          • Dream job portál Worki

          • Milí žiaci!

            prinášame Vám informácie o novom dream job portáli Worki – ide o pracovný portál od spoločnosti TREXIMA Bratislava, ktorý Vám pomôže zorientovať sa na trhu práce, vyhľadať zaujímavú pracovnú ponuku alebo vytvoriť životopis.

            Tu nájdeš sprievodcu -  Manual_Worki_ziak.pdf na prácu s týmto portálom, aby si sa vedel rýchlo zorientovať v jeho nástrojoch.

        • Študentská súťaž: The Samsung Task prichádza!
          • Študentská súťaž: The Samsung Task prichádza!

          • The Samsung Task - Ukáž všetky svoje skills!

            Študenti z Čech a Slovenska majú ďalšiu možnosť, ako ukázať svoje jedinečné schopnosti a kreativitu, vďaka novej študentskej súťaži, v ktorej sa budú rozdávať vecné ceny od Samsungu v celkové hodnote viac ako 40.000 Kč.

            Úlohou študentov je natočiť krátke kreatívne video, ktoré nahrá na platformu TikTok so súťažným hashtagom #TheSamsungTask.


            V prípade záujmu kontaktujte p. Múčikovú


            Bližšie oficiálne informácie:

            Ať už jde o kreativní umění, sportovní výkony, hudební talenty nebo jakékoli jiné schopnosti. Soutěžící mají šanci svým videem vyniknout a získat co nejvíce pozitivních reakcí.

            Kromě hlavní soutěže probíhá také vedlejší soutěž, ze které si můžete odnést hodinky Galaxy Watch6 Classic. Během dalších týdnů budou postupně odhalována čtyři krátká videa, které naleznete na webu soutěže www.thesamsungtask.cz

            V každém videu rovněž naleznete soutěžní indici, kterou můžete zadat do formuláře na webu. Celkově tak můžete zadat až 4 indicie, přičemž za každou se zvyšuje vaše šance na výhru. Losování výherce je naplánováno na 18.12.2023 (pravidla).

            Soutěž trvá do 15.12.2023, kompletní pravidla naleznete zde.

             

            Jak se mohou studenti zapojit?

            Natočením a uploadnutím kreativního videa na platformu tiktek s označením #TheSamsungTask

            Sdílením svého videa a získáváním co největšího počtu reakcí

            Sledováním edukativních videí na webu soutěže a zapojením se do bonusové soutěže

             

            Co mohou studenti vyhrát?

            Na práce s největším počtem reakcí čeká výhra v podobě – Tabletu Galaxy Tab S9hodinek Galagy Watch6 a sluchátek Galaxy Buds2 Pro

            Soutěže se mohou zúčastnit studenti všech středních a navazujících škol či gymnázií a studenti univerzit z České a Slovenské republiky

            Více informací naleznete na webu soutěže nebo v úvodním článku

            Kontaktovat nás můžete na e-mailu adam.servatka@lancraft.cz nebo na telefonním čísle +421 910 306 080

             

            Odkazy na grafiky pro soc. sítě

            Facebook a Instagram post

            Facebook a Instagram story

        • Nohejbal dievčat – regionálne finále KSK
          • Nohejbal dievčat – regionálne finále KSK

          • Novembrový štvrtok 16.11.2023 patril v rámci dlhodobých športových súťaží KSK stredoškolským nohejbalistkám. Dejiskom turnaja bola telocvičňa SOŠ Šaca, kde sa stretli najlepšie družstvá nášho regiónu. Naše dievčatá (Ema Pivarníková, Vanesa Hrehová a Marianna Šalitrošová) turnajom prešli bez prehry a obsadili 1. miesto. Víťaz turnaja si s určitosťou zabezpečil miestenku na krajskú športovú olympiádu v Košiciach.

        • Nočný labyrint
          • Nočný labyrint

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa bez fajčenia (15.11.) pripravili vychovávatelia školského internátu pre žiakov ŠI zábavno-pohybovú aktivitu s názvom Nočný labyrint. Na troch tratiach (1 tréningová, 2 súťažné) sa s čelovkami na hlavách vydalo do bludiska labyrintových tratí pred budovou SŠŠ 44 chlapcov a dievčat. Časomieru elektronickými čipmi zabezpečil Klub orientačného behu ATU Košice. Peknú akciu podporilo cenami občianske združenie DDM. Teší nás, že aj takáto podoba kombinácie zdravého pohybu a rýchleho rozhodovania žiakov zaujala. 

            Elena Belicová - vychovávateľka

        • Pozvánka
          • Pozvánka

          • Dovoľte nám pozvať osobne vás i vašich študentov na výnimočný deň plný vzdelávania a pripomienky, ktorý organizuje Múzeum obetí komunizmu v Košiciach tento piatok, 17. novembra na Deň boja za slobodu a demokraciu.

            Táto téma sa bytostne dotýka nášho múzea a našich aktivít. Preto máme pre vás pripravené:

            · Špeciálna akcia v Deň boja za slobodu a demokraciu: Múzeum bude otvorené od 10:00 do 16:00 za symbolické vstupné 1€.

            · Komentované prehliadky s našimi lektormi: Začínajú o 10:00, 12:00 a 14:00. Ideálna príležitosť pre hlbšie pochopenie našej histórie.

            · Pietny akt pri Štátnej vedeckej knižnici: Od 15:00 zapálime sviečky za obete komunizmu a pripomenieme si hodnoty, ktoré sú dôležité pre našu krajinu. Viac tu.

            Pripomeňme si našu históriu a vážme si hodnotu slobody a demokracie.

            Tešíme sa na vašu účasť!

            S úctou,

            Múzeum obetí komunizmu, Košice

        • „S ekológiou sme si sadli“
          • „S ekológiou sme si sadli“

          • V rámci projektu „S ekológiou sme si sadli“  priatelia z 365.bank vyhlásili súťaž pre základné a stredné školy o štýlové ekolavičky. Žiaci z našej školy sa taktiež zapojili do projektu  v počte 30 žiakov, ktorí získali skúsenosti  so separovaním odpadu.

            V okolí školy a  v areáli školy sa vyzbieralo a separovalo množstvo druhotných surovín, ktoré žiaci triedili podľa farby vreca. Do žltého zbierali plast, zelené vrece bolo určené pre sklo a modré pre papier. Žiaci získali novú skúsenosť so separovaním a boli dobre motivovaní, tým že môžeme vyhrať krásne moderné ekolavičky do oddychovej zóny, ktoré by nám iní mohli závidieť. Tak držme palce!

          • 17. november – Deň boja za slobodu a demokraciu

          • ´                  Deň študentov - Blog | Vazkanews.sk  

             

            Milí spolužiaci,

            17. november je dňom, v ktorom si pripomíname dve významné historické udalosti.

            V roku 1939 nacisti v reakcii na demonštrácie študentov proti okupácii Československa a proti zabitiu študenta medicíny Jana Opletala, ktorý patril k prvým obetiam fašizmu u nás, uzavreli české vysoké školy, popravili 9 študentov a viac ako 1 000 ich poslali do koncentračných táborov. Medzinárodný zväz študentstva preto v roku 1941 vyhlásil tento deň za Medzinárodný deň študentstva.

            V roku 1989 vyšli študenti do ulíc opäť. Žiadali slobodu, demokraciu a dodržiavanie ľudských práv. Demonštrácia za slobodu a demokraciu v Prahe bola hrubo potlačená policajnými zložkami. Zásah polície proti študentom vyvolal solidaritu občanov Československa, ktorí sa spoločne postavili proti policajnému násiliu, politickému útlaku a neslobode. Všetky akcie, ktoré sa odohrávali na uliciach, prebiehali pokojnou cestou a vyústili do tzv. Nežnej revolúcie, ktorá znamenala pád totalitného komunistického režimu.

            Aj my, študenti tejto strednej školy, si uvedomujeme, že máme  povinnosť naďalej chrániť a rozvíjať hodnoty slobody a demokracie, ktoré naši predchodcovia tak statočne bránili a správať sa ako zodpovední občania, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť našej krajiny.

             

                                                                                                        Školský parlament                            

        • Vyhodnotenie ŠTUDENTSKEJ KVAPKY 2023
          • Vyhodnotenie ŠTUDENTSKEJ KVAPKY 2023

          • Dňa 14.11.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili spoločného odberu krvi

            v rámci kampane SČK na transfuziologickom oddelení  FNsP , Trieda SNP č.1 v Košiciach. Veľké poďakovanie za odvahu a krásny čin patrí žiakom: Sofia Kažimírová, Martin Danko, Natália Mitso, Šimon Országh, Janka Janošková, Milan Balog, Daniel Tokár, Samuel Čížek, Filip Sasák, Michal Daniš, Katarína Juhásová.

            Informácie o darovaní krvi : Mgr. Erika Žillová, vychovávateľa SŠŠ -ŠI 3.posch.

            Teším sa na Vás vo februári 2024 pri ďalšej kampani SČK.

          • Hungarian open

          • V sobotu 11.11.2023 sa karatisti našej školy zúčastnili na medzinárodnom turnaji v karate Hungarian open v Budapešti.

            Lubomír Radoš v kategórii starší juniori do 84 kg obsadil 1.miesto.

            Gratulujeme.

        • Ilyo cup 2023
          • Ilyo cup 2023

          • V sobotu 11.11.2023 sa zúčastnila turnaja Ilyo cup 2023 v Košiciach naša žiačka Jaroslava Kamencová I.DS.  Umiestnila sa na 3. mieste po prehre s Českou reprezentantkou. Jarka bolovala v kategórii junior 63kg.

            Blahoželáme a tešíme sa na ďalšie úspechy.

            Trénerka Velďáková D. 

        • MT Olympijských nádeji - Košice
          • MT Olympijských nádeji - Košice

          • 11.11.2023 sa v Košiciach konal už tradičný turnaj - Olympijských nádejí v zápasení voľným štýlom. Nechýbali na ňom ani naši žiaci.

            Najviac sa darilo Illiovi Shketykovi (II.DS), ktorý vo svojej hmotnostnej kategórii dominoval a domov si odniesol zlatú medailu. 

            K tomu získal aj ocenenie najlepšieho domáceho pretekára.

            Jaroslav Zaremba (I.AG) sa taktiež vo svojej kategórii nestratil a obsadil pekné 2. miesto.

            Ďalšie výsledky:

            Mykhailo Stolnyk - 4. miesto

            Kevin Pekár - 4. miesto

            Michal Zavacký - 6. miesto

            Jakub Mladenov - 6. miesto

            Chlapci aj v silnej medzinárodnej konkurencii ukázali bojovnosť a snahu.

            Gratulujeme!

            Tréner - Jakub Sýkora

        • Výstava „Včelárstvo“
          • Výstava „Včelárstvo“

          • Dňa 10.11.2023 sa žiaci  VI.OA  pod vedením učiteľky RNDr. Ivici Ficeriovej zúčastnili výstavy „Včelárstvo“, ktorá sa uskutočnila v Botanickej záhrade. Základné poznatky získali žiaci už počas hodín biológie a táto akcia prispela k rozšíreniu ich vedomostí  o včele medonosnej. Výstava bola spojená s ochutnávkou rôznych druhov medov a výrobou sviečok z včelieho vosku, čo si nikto nenechal ujsť. Zároveň sa žiaci dozvedeli veľa zaujímavostí zo života včiel a mali možnosť  prezrieť si rôzne včelárske pomôcky a zariadenia. Po absolvovaní výstavy žiaci pokračovali v prehliadke skleníkov s tropickými rastlinami a navštívili aj vonkajšiu minizoo s domácimi zvieratami.

             

        • Ilyo cup v Košiciach 
          • Ilyo cup v Košiciach 

          • Na turnaji Ilyo Cup v Košiciach v sobotu 11.11.2023 sa zúčastnil aj náš žiak Artur Chimčák I.DS.  V kategórii do 63 kg vybojoval bronzovú medialu.

            Artur blahoželáme a držíme palce ďalej

            Trénerka Velďáková D.